Четвер, 02.05.2024, 01:45















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 351 352 »

 МОН розробило нове положення про шкільну дистанційну освіту. Документ визначає механізм здобуття середньої освіти за дистанційною формою, а також використання технологій дистанційного навчання під час організації здобуття освіти за різними формами.

Президент підписав закон про звільнення учнів від ДПА. Закон має на меті мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 серед учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, і подальшого поширення коронавірусної хвороби.

Мандзійновий навчальний рік розпочнеться з вересня. До кінця червня Міністерство освіти спільно з Міністерством охорони здоров'я розроблять додаткові протоколи, що визначатимуть заходи безпеки у закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня.

Принципи НУШ стануть надбанням учнів 5-9 класів. Заступник міністра Любомира Мандзій, коментуючи основні засади проекту Держстандарту базової освіти наголосила, що пріоритети Нової української школи стануть надбанням учнів 5-9 класів, а не залишаться лише у початковій школі.

Освітяни можуть тимчасово працювати без медогляду. У Київській міській профспілці працівників освіти повідомили, що на період карантину заклади освіти можуть залучати працівників освіти до роботи без проходження попереднього або періодичних медичних оглядів.

МОН не планує переводити школи на дистанційне навчання. За словами Любомири Мандзій, навчальний рік розпочнеться 1 вересня, а формат роботи шкіл залежатиме від епідеміологічної ситуації. МОН не переводитиме школи на обов’язкове дистанційне навчання.

Пришкільні табори до 31 липня не відкриються. Уряд ухвалив рішення про заборону роботи пришкільних таборів на період дії карантинних обмежень. Наразі передбачено, що карантин триватиме до 31 липня, однак залежно від ситуації цей термін може бути продовжено.

Випускники можуть врахувати результати ЗНО як ДПА. У разі якщо випускник має бажання врахувати результати зовнішнього оцінювання, як державну підсумкову атестацію, він повинен написати відповідну заяву на ім'я директора школи.

МОН надало вишам поради з організації змішаного навчання. Університети та коледжі отримали поради щодо того, як розгорнути змішане навчання, яке нормативне забезпечення та технологічна база для цього потрібні, як підготувати персонал та спланувати навчальний процес.

У МОН роз'яснилияк обчислити середній бал атестата в 2020 році. Необхідність роз'яснень викликана ухваленням закону, що звільняє від державної підсумкової атестації всіх здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

В Україні стартувало проведення ЗНО - 2020. Старт цьогорічного тестування через карантинні заходи був відтермінований більше ніж на місяць. Наразі епідеміологічна ситуація дозволяє провести тестування. ЗНО розпочалось тестуванням з математики.

Усі пункти ЗНО в Україні провели тестування. Усі пункти тестування країни під час  першого дня проведення зовнішнього оцінювання були відкриті для вступників. Також роботу усіх пунктів, незважаючи на погодні умови, було забезпечено у західному регіоні країни.

Сергія Шкарлета призначено в.оміністра освіти і науки. Кабінет Міністрів призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і науки і одночасно поклав на нього обов'язки в.о. міністра освіти і науки.

Явка на ЗНО перевищила очікуванняКиїв лідирує. Попри переконання деяких представників влади та освітян про ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 436 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.06.2020 | Комментарії (0)

    У вівторок, 30 червня основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року продовжиться обов'язковим для усіх учасників тестуванням з української мови і літератури.

Для участі у тестуванні зареєстровано майже 370 тисяч учасників. Проведення тесту розпочнеться об 11 годині. Вхід до пунктів тестування триватиме до 10:50.

Для уникнення скупчень біля входу до пункту тестування допуск учасників до пункту розпочинатиметься о 9:50. У запрошенні-перепустці кожного учасника зазначено проміжок часу, протягом якого йому рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

Перед входом до пункту тестування учасникам вимірятимуть температуру тіла та перевірять наявність ознак респіраторного захворювання.

Учасникам ЗНО необхідно обов'язково роздрукувати запрошення-перепустку, що розміщена на інформаційній сторінці учасника. Також для допуску до пункту тестування необхідно мати при собі оригінал сертифіката учасника ЗНО та оригінал документа, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті.

Окрім того, учасникам рекомендовано взяти із собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури складається із завдань трьох форм.

Загальна кількість завдань тесту – 58, на їх виконання учасникам буде відведено 180 хвилин.

Результат виконання завдань №1-33 частини «Українська мова» та №58 частини «Власне висловлення» буде зараховуватися, як державна підсумкова атестація з української мови для учасників, які виявили цього року виявили бажання зарахувати результат ЗНО як ДПА.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови, правильно виконавши всі завдання №1-33 та №58, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 68 тестовим балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури - 104 бали.

Матеріали для підготовки:

Освіта.ua

Проглядів матеріалу: 433 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.06.2020 | Комментарії (0)

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької районної державної адміністрації оголошує конкурс на зайняття вакантної посади директора Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Місце знаходження закладу: Чернівецька область, Глибоцький район, село Йорданешти, вулиця  Головна, 19.

Умови оплати праці: посадовий оклад, надбавки, доплати та премії встановлюються згідно контракту, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 №1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», постанови Кабінету Міністрів України від 20.04.2007 №643 «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки», наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 №557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», наказу Міністерства освіти і науки України від 15.04.1993 №102 «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти».

Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу: посаду керівником закладу загальної середньої освіти може займати особа, яка є гром ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 517 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.06.2020 | Комментарії (0)

    Щиро бажаємо миру, єдності, злагоди, мудрості та сили, любові до рідної української мови та культури!

День Конституції України — це державне свято, яке святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України в 1996 році.

28 червня 1996 року Верховна рада України прийняла Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави. Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту – про державні символи України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні. Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Прийняття конституції було найважливішим кроком в забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
Відповідно до Конституції, день ухвалення Основного Закону є державним святом – Днем Конституції України.

Проглядів матеріалу: 420 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.06.2020 | Комментарії (0)

    Суттєвою відмінністю ЗНО з іноземних мов є аудіювання. Саме цей компонент вирізняє тест з-поміж інших.

Як же відбувається аудіювання? Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували інформаційний відеоролик, у якому розповідається про особливості тестування з іноземних мов.

Учасникам слід знати, що після відкриття аудиторного пакета з матеріалами тестування і засвідчення його неушкодженості і комплектності їм буде запропоновано послухати короткий текст іноземною мовою, щоб мати змогу перевірити якість відтворення аудіозапису.

Зверніть увагу: якщо звук занадто тихий або занадто гучний, попросіть інструктора відрегулювати гучність відтворення аудіозапису, після чого засвідчіть якість звуку своїм підписом в аудиторному протоколі.

Далі старший інструктор роздасть учасникам бланки відповідей і здійснить їхнє кодування. Після цього кожен учасник має перевірити якість друку тестових матеріалів та самостійно ознайомитись з інструкціями щодо роботи у зошиті.

Разом зі старшим інструктором кожен повинен переконатись у правильності кодування бланків.

ЗНО з іноземних мов триватиме 150 хвилин, упродовж яких учасники виконуватимуть завдання з аудіювання, читання, використання мови та письма.

Виконання сертифікаційної роботи розпочинається з аудіювання. Під час аудіювання вікна в аудиторії мають бути зачиненими, щоб ніякі сторонні шуми не заважали учасникам.

Після оголошення початку виконання сертифікаційної роботи інструктор увімкне аудіозапис. Учасники мають уважно слухати запис і впродовж виконання цієї частини тестування дотримуватись всіх інструкцій, які будуть надаватись.

Після виконання аудіювання слід приступати до виконання наступної частини тесту.

Тестування з іноземних мов відбудеться 6 липня 2020 року (німецька, французька, іспанська) та 07 липня (англійська мова).

Проглядів матеріалу: 285 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2020 | Комментарії (0)

     25 червня в Україні розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

Старт цьогорічного тестування через карантинні заходи був відтермінований більше ніж на місяць. Наразі епідеміологічна ситуація дозволяє провести тестування у період з 25 червня до 17 липня. Зовнішнє оцінювання розпочнеться тестом з математики.

За інформацією Міністерства освіти і науки, усі пункти тестування готові до проведення зовнішнього оцінювання згідно з рекомендаціями головного державного санітарного лікаря.

Тестування з кожного предмета розпочинатиметься об 11 годині.

Для уникнення скупчень біля входу до пункту тестування допуск учасників до пункту розпочинатиметься о 9:50. У запрошенні-перепустці кожного учасника зазначено проміжок часу, протягом якого йому рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

Перед входом до пункту тестування учасникам вимірятимуть температуру тіла та перевірять наявність ознак респіраторного захворювання.

Для проведення тестування цього року буде залучено 242 тисячі працівників і понад 11 тисяч медиків.

Незважаючи на скасування державної підсумкової атестації для учнів і студентів, які здобувають повну загальну середню освіту, зовнішнє незалежне оцінювання є обов'язковим для усіх абітурієнтів, які мають намір вступати до закладів вищої освіти.

БІЛЬШЕ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ЗНО

Проглядів матеріалу: 421 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.06.2020 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 366 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.06.2020 | Комментарії (0)

   Скасування пробного ЗНО коштуватиме бюджету 53 млн. За дорученням Володимира Зеленського, учасникам пробного ЗНО, проведення якого не відбулось 15 і 17 червня, будуть повернуті кошти, сплачені за участь у тестуванні. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 грн.

Cкасування ЗНО буде великим кроком назад, - Разумков. За словами голови ВР, зовнішнє незалежне оцінювання є реальним механізмом, який надає змогу дітям потрапити до вишів незалежно від того, де вони мешкають у невеликому місті, селі або столиці.

МОН гарантує безпечне проведення ЗНО, - заява. Міносвіти готове до проведення ЗНО у безпечних умовах та відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря. За словами Любомири Мандзій, скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки воно є механізмом прозорого вступу до вишу.

У МОЗ кажуть, що зараз проводити ЗНО вже можна. Міністр охорони здоров'я заявив, що наразі, визначені МОЗ критерії щодо проведення зовнішнього оцінювання, повністю дозволяють провести тестування, початок якого запланований на 25 червня.

Ніхто не збирається скасовувати ЗНО, - Шмигаль. Прем’єр-міністр запевняє, що повідомлення про можливість скасування зовнішнього оцінювання є чутками. Повернення до корупційних схем при вступі до закладів вищої освіти не відбудеться. Діти матимуть рівний доступ до освіти.

Пробне ЗНО 2020: завдання тестів з усіх предметів. Відбулось дистанційне проведення пробного ЗНО. З метою ознайомлення учасників тестування із завданнями УЦОЯО оприлюднені варіанти тестових зошитів з усіх предметів. Учасникам ЗНО пропонується опрацювати завдання вдома.

Кошти за пробне ЗНО повернуть через Приватбанк. Учасники пробного ЗНО отримають повідомлення від банку з інформацією про зарахування коштів на картку. Тим, у кого немає картки, повідомлення буде про те, що картка з коштами чекає на них у найближчому відділенні Приватбанку.

МОН опублікувало мінімальну ціну навчання на контракті. У 2020 році мінімальна ціна навчання на контракті не може бути меншою, ніж 60% від фінансування, яке держава виділяє в перерахунку на одного студента-бюджетника в кожному конкретному університеті.

Рада звільнила всіх випускників від ДПА. Парламент ухвалив зміни до законодавства, що дозволять у цього року звільнити випускників шкіл, а також учнів та студентів закладів професійної та вищої освіти від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації.

Комітет не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра. Парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Учні зможуть пройти ДПА за власним бажанням. За словами в.о. міністра освіти, випускники мають право пройти державну атестацію, у тому числі й у формі ЗНО, за власним бажанням. МОН вже розробляє відповідні методичні рекомендації для закладів освіти.

Повернення коштів за пробне ЗНО розпочнеться 1 липня. Уряд затвердив порядок повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного ЗНО. Виплата коштів учасникам тестування має розпочатись 01 липня та може тривати до 1 грудня 2020 року.

Для проведення ЗНО залучено 242 тисячі працівників. У МОН наголошують, що зовнішнє оцінювання відбуватиметься у безпечних умовах відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря. Для проведення тестування залучать 242 тисячі працівників і понад 11 тисяч медиків.

Освіта.ua

Проглядів матеріалу: 398 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.06.2020 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 575 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.06.2020 | Комментарії (0)

     Процедура подання заяв про вступ в електронній формі регулюється Порядком подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до закладів вищої (фахової передвищої) освіти України в 2020 році.

Зазначений порядок визначає механізм подання вступником заяви в електронній формі на участь у конкурсному відборі та її розгляду закладом вищої освіти.

Заява в електронній формі (електронна заява) - це запис, що вноситься вступником в особистому електронному кабінеті до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (далі - ЄДЕБО) шляхом заповнення ним у режимі он-лайн електронної форми. Заява містить відомості про обрані вступником заклади вищої (фахової передвищої) освіти, конкурсну пропозицію та встановлену ним пріоритетність заяви в разі їх використання.

У 2020 році для подання електронної заяви вступник повинен зареєструватись на інтернет-сайті за адресою: http://ez.osvitavsim.org.ua (Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження до електронних кабінетів додатків до документів про повну загальну середню освіту починається 1 серпня та закінчується 22 серпня 2020 року).

Під час реєстрації на сайті електронного вступу вступник має зазначити такі дані:

  • адресу електронної пошти, до якої має доступ;
  • пароль для входу до особистого кабінету;
  • номер, пін-код та рік отримання сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • серію та номер документа про повну загальну середню освіту;
  • середній бал додатка до вказаного документа, обчислений за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала.
  • особі, яка має спеціальні умови щодо участі у конкурсному відборі під час вступу, а також в якої наявний хоча б один сертифікат ЗНО 2017-2020 років (2018-2020 у разі подання сертифіката ЗНО з іноземної мови), необхідно до реєстрації особистого електронного кабінету звернутись до одного із закладів вищої (фахової передвищої) освіти для створення в Єдиній державній базі з питань освіти картки фізичної особи та додання до неї даних документа, що підтверджує вказане право;

Крім того, вступник завантажує скановані копії (фотокопії у форматі pdf jpg) додатка до документа про повну загальну середню освіту та кольорової фотокартки розміром 3х4 см, що буде подаватись до закладу вищої освіти .

Якщо вступник претендує на врахування у конкурсному балі сільського коефіцієнта, він також завантажує копію довідки про реєстрацію місця проживання особи (додаток 13 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02 березня 2016 року № 207).

У разі збігу даних вступника в Єдиній державній базі з питань освіти (прізвище, ім'я, по батькові, дата народження тощо) він отримує на зазначену ним адресу електронної пошти повідомлення для активації особистого електронного кабінету вступника. Строк для активації вступником особистого електронного кабінету – одна година з моменту отримання відповідного повідомлення.

Важливо! Вступник може замінити завантажені копії документів в електронній формі, номери телефонів, середній бал додатка до документа про повну загальну середню освіту до моменту подання першої заяви. Після подання першої заяви зміна середнього бала можлива шляхом звернення вступника до закладу освіти, де була зареєстрована перша заява.

Для подання заяви вступник обирає заклад вищої (фахової передвищої) освіти, освітній ступінь, конкурсну пропозицію та встановлює пріоритетність (у разі її використання) заяви для участі у конкуроному відборі для зарахування на місця за державним або регіональним замовленням.

Право на спеціальні умови щодо участі у конкурсному відборі вступник зазначає у кожній заяві, що подається. Врахування цього права підтверджує заклад освіти, до якого подано відповідну заяву, на підставі документа, наявного у картці фізичної особи.

Подана вступником електронна заява відразу відображається у розділі ЄДЕБО ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2020 | Комментарії (0)

    Учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільнено від державної підсумкової атестації, водночас вони мають право пройти її за власним бажанням. Відповідний закон сьогодні, 18 червня 2020 року, ухвалила Верховна Рада України.
"Через епідеміологічну ситуацію парламент ухвалив рішення звільнити випускників нинішнього навчального року від державної підсумкової атестації. Водночас випускники мають право пройти ДПА, у тому числі й у формі ЗНО, за власним бажанням. МОН вже розробляє методичні рекомендації для закладів освіти – їх буде надіслано найближчим часом”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.
ЗНО було і залишається обов’язковим для вступу до закладів вищої освіти. Скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний механізм прозорого вступу до вишу.
Проглядів матеріалу: 267 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2020 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 915 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.06.2020 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 2927 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.06.2020 | Комментарії (0)

    Всеукраїнська школа онлайн завершила свою роботу в сезоні 2019/20 навчального року.

Трансляція уроків для учнів 1-11 класів під час карантину тривала впродовж 10 тижнів на українських телеканалах та YouTube МОН.

У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що Школа онлайн загалом зібрала понад 16 млн переглядів.

Над відео працювала команда з понад 200 людей. 167 педагогів та експертів, які були долучені до процесу створення уроків, отримали подяки від Міністерства освіти і науки.

Планується, що всі уроки Всеукраїнської школи онлайн будуть збережені на YouTube МОН. Вчителі зможуть використовувати ці відео для допомоги дітям, що пропустили навчання з поважних причин, у випадку чергових карантинів або у інших ситуаціях.

Як відомо, проект «Всеукраїнська школа онлайн» – це уроки з 11 предметів, які за розкладом транслювали українські телеканали.

Основною метою проекту є створення для кожного українського учня ресурсів та можливості підтримати зв’язок зі своїми вчителями, доступ до знань.

Проект став можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки, Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), PinchukArtCentre, Національного художнього музею України, проекту «Книга-мандрівка. Україна», громадської спілки «Освіторія».

Проглядів матеріалу: 264 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.06.2020 | Комментарії (0)

    Мандзій: рішення про ДПА у Києві є перевищенням повноважень. Київська міська державна адміністрація перевищила власні повноваження, ухвалюючи рішення про звільнення випускників шкіл столиці від проходження державної підсумкової атестації.

Пункти ЗНО забезпечать необхідними засобами захисту. Міністерство освіти спільно з Групою Нафтогаз, ЮНІСЕФ Україна та Посольством Швейцарії в Україні забезпечать пункти проведення зовнішнього оцінювання необхідними засобами захисту.

40% українських шкіл не мають якісного Інтернету. Лише 60% українських шкіл мають підключення до Інтернету за допомогою оптоволоконних технологій, що дозволяє учням та вчителям отримувати необхідний для навчання контент та ефективно працювати онлайн.

Президент назвав кандидатів на посаду міністра освіти. Володимир Зеленський назвав кандидатів на посаду міністра освіти та науки. Він повідомив, що на посаду міністра освіти претендує, зокрема, ректор Чернігівського технологічного університету Сергій Шкарлет.

ЗНО в магістратуру пройдуть понад 100 тисяч осіб. Для участі у вступних іспитах для навчання у магістратурі цього року зареєструвалось 101 273 особи. Понад 26 тисяч учасників складатимуть тести у столиці України. Тестування вступників відбудеться 1 та 3 липня.

Розпочалась робота центрів «Донбас-Україна». Розпочали свою роботу освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», звернувшись до яких вступники з тимчасово окупованих територій зможуть вступати без ЗНО до українських університетів.

Уряд оновив правила формування регіонального замовлення. Планується, що заклади професійної, фахової передвищої та вищої освіти вже з вересня готуватимуть прогнози для навчання студентів і учнів за кошти регіонального замовлення за оновленими правилами.

МОЗ готує рекомендації для відкриття дитячих таборів. Міністерству охорони здоров'я необхідно ще декілька днів, щоб надати рекомендації з відкриття дитячих літніх таборів. У цьому році кількість дітей, які будуть відправлені на відпочинок, складає близько 1 млн 200 тисяч осіб.

Підстав для звільнення учнів від ДПА немає, - Мандзій. За словами в.о. міністра освіти, проведення державної підсумкової атестації у формі ЗНО є єдиним процесом, що передбачений законом «Про повну загальну середню освіту». Тому підстав для звільнення учнів від ДПА немає.

На Тернопільщині інструкторів ЗНО протестують на коронавірус. На Тернопільщині всі працівники, які будуть долучені до проведення зовнішнього оцінювання, пройдуть ПЛР-тестування. У разі потреби в області готові протестувати навіть учасників тестування.

Затверджений порядок подання онлайн заяв до вишів. МОН затверджений Порядок подання заяв до вишів в електронній формі. Документом визначений механізм подання заяв про вступ абітурієнтами, які вступатимуть до закладів фахової передвищої та вищої освіти.

УЦОЯО: на пробне ЗНО учасники мають приходити в масках. Кожен учасник пробного зовнішнього незалежного оцінювання повідомлений про необхідність одягнення захисних масок чи респіраторів для допуску в пункти пробного тестування.

УЦОЯО: через ЗНО випускники підтвердять факт здобуття освіти. За словами в.о. директора УЦОЯО Валерія Бойка, зовнішнє незалежне оцінювання є дієвим підґрунтям для визначення результатів державної підсумкової атестації.

Діти під час ЗНО перебуватимуть в безпечнішому місці, - УЦОЯО. У Центрі оцінювання наголошують, що діти, прибувши на пункти зовнішнього незалежного оцінювання, перебуватимуть у найбезпечнішому місці з точки зору вжиття всіх необхідних епідеміологічних заходів.

Освіта.ua
 

Проглядів матеріалу: 316 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.06.2020 | Комментарії (0)

   Ось і закінчився навчальний рік. Він був цікавий та незвичний. Педагоги та учні працювали та навчались в нових умовах – on-line. З впевненістю можемо сказати, що від цього заняття стали ще цікавішими. І не тільки навчальні, а й гурткові.

На базі Глибоцької гімназії працює сім гуртків Глибоцького БТДЮ, керівниками яких є творчі, досвідчені педагоги. Учні із задоволенням навчалися в таких гуртках: «Юні садівники» (керівник Балан Н.В.), «Юний технік» (керівник Романюк В.М.), «Основи інформаційних технологій»(керівник Грижюк Н.М.), «Мото» (керівник Ткачук В.Ф.), «Кольоровий світ» (керівник Фруцька І.), «Бісероплетіння» та «Писанкарство» (керівник Візнюк Є.Д.), «Виготовлення сувенірів» (керівник Максимюк Л.І.).
Сьогодні гімназія та будинок творчості - партнери в освітньо-виховному просторі з чітко визначеними завданнями у вихованні дітей,які відповідають сучасним запитам суспільства, сім'ї, школярів. Адже, у шкільних чи позашкільних гуртках дитина розвивається в добровільно обраній діяльності у співдружності з однолітками та керівниками гуртків. І ця співпраця дає плідні результати.
У гуртку «Кольоровий світ» Ірина Фруцька навчає своїх вихованців використовувати колір, форму, лінії, різні матеріали (фарби, природний матеріал, папір, картон) та нетрадиційні техніки (штампування, малювання пальчиком, долоньками, крапками, малювання кольоровим піском, обривання об’ємної аплікації, та ін.). Після її занять очі дітей блищать від захоплення. Для них кожне заняття - свято, під час якого вони вчаться сміятися, дивуватися і спілкуватися з розумними, творчо думаючими дітьми. Досвідченим керівником є Візнюк Євдокія Дмитрівна. Педагог на заняттях гуртків «Бісероплетіння» та «Писанкарство» вчить своїх вихованців різноманітних технік плетіння та малювання , знайомить з правилами поєднання кольорів та особливостями складання композицій. Гуртківці виготовляють сучасні і традиційні прикраси, сувеніри, бісерні деревця та квіткові композиції, ялинкові прикраси і барвисті писанки. Вироби вихованців гуртка часто експонуються на місцевий та обласних виставках, а самі гуртківці часто стають переможцями та призерами, адже серед них – багато обдарованих дітей.
На заняттях гуртка «Виготовлення сувенірів» Максимюк Людмила Іванівна навчає гуртківців мистецтву створення поробок. Вона дає широкі можливос¬ті для розвитку творчих здібностей учнів, зокрема уміння уявляти, фантазувати, читати й самим виконувати схеми, шукати оптимальну форму та будову, пояснювати послідовність створення виробу, концентрувати увагу, дотримуватися чіткості й акуратності в роботі, знаходити кольо¬рове вирішення.
А скільки захоплення у підростаючого покоління викликає відвідування гуртка «Мото», керівником якого є Ткачук Василь Филимонович. Це єдиний мотогурток у Чернівецькій області. Всім відомо,що одним із видовищним видом спорту – є мотоспорт. Тому робота гуртка «Мото» при Глибоцькому будинку творчості дітей та юнацтва відкриває для вихованців шлях майбутніх перемог на мототрасах світового рівня. Завдяки Вкасилю Филимоновичу, для підлітків відкривається цікавий світ мотоспорту. Адже,мотоспорт виховує витримку, тут необхідно не нерозсудливість, а наполегливі тренування і точний розрахунок. Хлопці вивчають теорію, яка містить не лише технічні, а й тактичні, медичні та інші знання. Під керівництвом досвідченого тренера учасники самі допомагають ремонтувати і налаштовувати техніку, готувати її до заїздів. Мотоспорт тренує не тільки фізичні якості - силу, витривалість, спритність, вестибулярний апарат, а й вольові, виховує колективізм, відповідальність.
Комп'ютерна грамотність, розуміння та опанування основними навичками і концепціями інформаційних технологій розглядається зараз як одна з основ освіти, поряд з вмінням читати та писати.Ми всі мали змогу пересвідчитись в цьому, працюючи дистанційно з вихованцями. Тому гурток «Основи інформаційних технологій», керівником якого є Грижюк Наталя Михайлівна, навчає учнів вміло і з розумом користуватись сучасними гаджетами.
Проглядів матеріалу: 336 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.06.2020 | Комментарії (0)

15-17 червня  – з української мови і літератури;
17-19 червня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також англійської, німецької, французької та іспанської мов.
Для проходження пробного тестування в Чернівецькій області зареєстровано 6989 учасників. Пункти пробного тестування функціонуватимуть у кожному районі та місті (окрім м. Новодністровська).
Для тих, хто скористається такою можливістю, результати тестування з української мови буде оприлюднено до 21 червня, з решти предметів – до 23 червня.
Проглядів матеріалу: 293 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.06.2020 | Комментарії (0)

     Ось і закінчив свою роботу дистанційний літній мовний табір. Для учнів, як і минулих років, була підготовлена програма. Основна тема програми – “Моє хобі”. Учасники табору представили свої роботи і з інших тем. Вони підготували багато цікавих відеоматеріалів, а також свої малюнки.
Також діти займалися рукоділлям та спробували себе в кінематографії. Діти знімали відео про своїх домашніх улюбленців. Вони виготовляли закладки для своїх книжок, стакани для ручок та паперові ляльки. Передивилися чимало відео англійською мовою і виконували завдання до них. Навіть під час карантину вони мріють про активний і змістовний відпочинок влітку. Про це свідчать плакати “Summer 2020”, які вони малювали під час табору. Учні отримали море нових, позитивних емоцій та різноманітних, незабутніх вражень.

Проглядів матеріалу: 281 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.06.2020 | Комментарії (1)

    У всіх таке бувало: вчиш-вчиш, а запам’ятати ніяк не вдається. Особливо, коли попереду контрольна робота чи іспит. Коли виникає необхідність запам’ятати великі обсяги інформації в стислі терміни, часто можна впасти в депресію, якщо навіть не в паніку, при одному тільки погляді на велику кількість слів і абзаців, які потрібно поселити у себе в голові. Що ж робити? Пропонуємо дотримуватися наступних порад.
1. Час на думки
Після кожного уроку поміркуйте 1-2 хвилини про те, що ви щойно прочитали. Повторіть основні пункти теми без зошита чи конспекту. Подумайте: «Сьогодні я вивчив(ла) про…» – і згадайте усе, що ви дізналися на занятті.
2. НЕ зубріть
Коли запам’ятовуєте якесь правило, вірш чи формулу, не намагайтеся його зазубрити, адже ви його забудете, щойно напишете контрольну. Спробуйте замислитися над тим, що вивчаєте. Уявіть собі вірш. Наприклад, як шелестить липа і спить кохана, а ви повинні прийти й розбудити її. Можете навіть намалювати це на одному або кількох аркушах паперу й повісити на видному місці.
3. Пояснюйте іншим
Спробуйте розповісти інформацію, яку щойно сприйняли, комусь, хто її ще не знає. Наприклад, друзям, які ще не вивчили тему, батькам чи родичам. Напишіть пост в інстаграмі про вивчене, тоді ви не тільки освоїте матеріал, а й поділитеся корисною інформацією з підписниками. 
Проглядів матеріалу: 289 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.06.2020 | Комментарії (0)

   Учасники пробного ЗНО отримали запрошення. Запрошення-перепустки розміщені в кабінетах учасників пробного ЗНО на сайтах регіональний центрів оцінювання якості освіти. Тестування з української мови відбудеться 15 червня, з усіх інших навчальних предметів – 17 червня.

В областях, що не будуть готові, ЗНО можуть перенести. В Українському центрі оцінювання якості освіти розглядають можливість проведення спеціальних додаткових сесій ЗНО в деяких областях, у разі неможливості провести тестування у визначені дати.

Про користь дистанційної освіти говорити зарано, - ДСЯО. У Державній службі якості освіти, посилаючись на результати опитування студентів та викладачів, зазначають, що про підтвердження практичної користі дистанційної освіти для системи вищої освіти говорити зарано.

Президент: проблему кадрового голоду має вирішити вища освіта. За словами Володимира Зеленського, в Україні навчається понад мільйон студентів. Значна частина з них не хоче залишатися на батьківщині. А з тих, хто залишається, багато хто не працює за здобутою спеціальністю.

У парламенті обіцяють вишам фінансову автономію. Голова профільного парламентського комітету Сергій Бабак повідомив, що надання фінансової автономії українським закладам вищої освіти є одним із завдань, що має реалізувати комітет у 2020 році.

Посадовця МОН затримано за 300 тисяч хабара. За даними слідства, особа, перебуваючи на посаді гендиректора одного з директоратів МОН, вимагала неправомірну вигоду від представника підприємства за перемогу у конкурсі по створенню новітніх технологій.

В Україні створено Раду з питань розвитку вищої освіти. За словами Володимира Зеленського, завданнями органу стане удосконалення якості та змісту вищої освіти, а також підготовка пропозицій для вдосконалення законодавства в цій галузі.

Київ без відома МОН звільняє випускників шкіл від ДПА. У столиці України вирішили одноособово та без належного рішення Міносвіти звільнити учнів закладів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, від обов'язкового проходження державної підсумкової атестації.

На ЗНО з української мови зареєстровано 370 тисяч осіб. За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, загалом цього року учасники зовнішнього оцінювання складуть понад 1 млн 227 тисяч тестів з різних навчальних предметів.

Освітній омбудсмен підтримав рішення Києва щодо ДПА. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов підтримав рішення столичного департаменту освіти і науки. За його словами, зараз необхідно переконатись, що документи про освіту випускників столиці будуть легітимними.

Учасники ЗНО отримали запрошення на тестування. У запрошеннях зазначено адреси пунктів тестування і рекомендований проміжок часу, протягом якого учасники мають прибути до пунктів тестування. Запрошення також є обов’язковим документом для допуску на пункт тестування.

Бабак: цього року стартує реформа зарплат вчителів. За словами голови профільного Комітету ВР Сергія Бабака, українські педагоги повинні отримувати кращу оплату праці. Для цього потрібно змінити підхід: збільшити посадовий оклад і спростити заплутану систему різних надбавок.

МОН: рішення Києва щодо ДПА не підлягає виконанню. У Міносвіти заявили, що наказ Департаменту освіти і науки КМДА про звільнення випускників від проходження ДПА, що підписаний очільницею департаменту Оленою Фіданян, є нечинним і не підлягає виконанню.

На ЗНО у магістратуру зареєстровано 86 тисяч учасників. Станом на 4 червня для участі у вступних випробуваннях у магістратуру зареєстровано понад 86 тисяч осіб. Найбільше зареєстрованих учасників тестування у вишах Києва, Харкова, Львова, Одеси і Дніпра ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 279 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.06.2020 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024