Четвер, 09.05.2024, 13:01















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 28 » Успіхи глибоцьких краєзнавців
11:37
Успіхи глибоцьких краєзнавців

     Зазвичай вихідні дні у вихованців Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді насичені різноманітними заходами: змаганнями, мандрівками, екскурсіями тощо. От і минулої суботи вихованці гуртка «Спортивний туризм» (керівник Меленко О.В.), який діє на базі Глибоцького ліцею, у складі двох команд взяли участь у цікавому краєзнавчому квесті «Невідомі Чернівці». Учасники команд окреслили обов’язки кожного: капітани команд Німачук Назарій і Дудка Павло планували маршрут, Дергунов Олександр та Кушнір Олександр відповідали за технічне наповнення та фотографування, а Дем’янюк Владислав шукав відповіді на хитромудрі запитання, вивчаючи об’єкти на місцевості.

Квест «Невідомі Чернівці» проводиться Чернівецьким обласним центром туризму і краєзнавства вже кілька років поспіль. «Глибоцькі орли» (так називалась наша команда) вдруге вирішила спробувати свої знання та кмітливість у цих змаганнях.

Автор квесту, завідуючий відділом Чернівецього ОЦТКЕУМ І.А.Омельченко запропонував допитливим краєзнавцям ряд змістовних завдань. Щоб їх виконати, потрібні були вміння читати карту, знання з історії краю, літератури, уважність, спостережливість та витривалість. Адже на виконання завдань було відведено 3,5 години. А для отримання високого результату необхідно було відвідати чимало контрольних пунктів, які розробник квесту розташував майже по всій центральній частині міста.

Така форма знайомства з древнім містом надзвичайно цікава та ефективна. Ми ознайомилися з вулицями, площами, скверами обласного центру, де раніше не були. У завданнях було запропоновано розглянути старі світлини, зроблені ще на початку минулого століття, і знайти сфотографовані об’єкти, ідентифікувати їх у сучасному просторі. Потрібно було знайти і оглянути чимало архітектурних деталей, історичних будівель, інформаційних щитів, які до цього часу залишалися поза нашою увагою, а також і більшості перехожих.

Знання та вміння, отримані на заняттях гуртка, учасникам наших команд стали у нагоді – ми змогли показати найкращий результат серед інших суперників у своїй віковій групі (8-11 класи).

У квесті також брали участь команди від гуртків, які працюють на базі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. та Слобідського НВК. Разом зі своїм керівником Нітушкою Ю.Г. вони показали достойний результат серед учнів 5-7 класів.

Змагання були динамічними і корисними, за що вдячні організаторам.

Дудка Павло, учень 8 філологічного класу   Глибоцького ліцею

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 449 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024