П'ятниця, 19.04.2024, 06:10















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Лютий » 16 » Відкриття пам’ятної дошки герою-афганцю Корні Іллі Георгійовичу
14:01
Відкриття пам’ятної дошки герою-афганцю Корні Іллі Георгійовичу

              15 лютого в   Багринівський загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Корні Іллі – випускнику даної школи,  герою, який загинув під час бойових дій в Афганістані, виконуючи свій інтернаціональний    обов’язок. На урочистості, окрім учнів , учителів та жителів села, були присутні: Придій Георгій Васильович  - голова  Глибоцької районної державної адміністрації, Трошин Михайло Дмитрович – завідувач сектору мобілізаційної роботи, Барарюк Василь Іванович – начальник управління освіти Глибоцької районної адміністрації, святий отець нашого села Костянтин та священнослужителі з Румунії: отець Адріан та отець Іоан-Дору.

   Захід розпочався проникливими словами старшокласників: «Не відболить це горе, не виплачеться і не відпечалиться на нашій землі, допоки житимуть батьки, брати і сестри, вдови і діти підступно винищених у горах Афганістану синів України. Вони б були добрими майстрами, вчителями, лікарями, юристами, науковцями… Але чужа війна відібрала у них таку можливість.. Не повернулися вони додому…». Директор школи Акатріні Михайло Михайлович, звертаючись до присутніх, закликав усіх не забувати своїх воїнів-афганців, виявляти розуміння до тих хто пройшов через цю війну. 

    Відкрив меморіальну дошку Придій Г.В. Після чого він наголосив, що  15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Кожна війна несе смерть, інвалідність, одягає в жалість тисячі сердець, материнських сердець.  Георгій Васильович виразив своє співчуття сестрі загиблого Тофан Марії Георгіївні, яка працює в нашому колективі. Трошин М. Д. з особливим хвилюванням розповідав про Афганську війну, бо сам є ровесником із хлопцями, які служили, на той час, в Афганістані. На історичну достовірність тих подій зробив акцент Барарюк В. І.: «Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, ще 72 залишились у полоні або пропали безвісти. За майже 10 років бойових дій, на цвинтарях України з’явилося понад три тисячі свіжих могил з юними обличчями на фотографіях.»  

   Далі священнослужителі освятили меморіальну дошку.  Отець Іоан-Дору звернувся до присутніх зі словами: «Спочилий герой Ілля є прикладом для всіх присутніх. Він був звичайною людиною, ходив до цієї школи, любив життя, яке раптово у нього обірвалося. Але скільки б не минуло років, ми не маємо права забути про нього». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять  всіх загиблих в Афганській війні. Афганістан ще довго буде щеміти в грудях багатьох із нас, бо загиблих не повернути. Відтепер всі, переступаючи поріг школи, будуть зустрічатися з  поглядом нашого земляка. Ми повинні бути гідними нашого героя Корні Іллі. Він цього заслуговує…

Директор школи М.М. Акатріні

   

      
Переглядів: 419 | Додав: Микола | Теги: Відкриття пам’ятної дошки герою-афг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024