П'ятниця, 19.04.2024, 12:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Лютий » 10

       Український танець займає значне місце серед культурних надбань нашого народу. Широка популярність українського танцю в нашій країні та за кордоном пояснюється невичерпним багатством тем і сюжетів. У танцювальних образах розкривається національний характер народу, відображаються явища, взяті безпосередньо з його побуту та праці, рідна природа тощо. Наявність яскравих побутових рис і особливостей, поєднаних з віртуозною технікою, надає українському танцю своєрідного колориту. Танець – мистецтво, що існує в часі й просторі. Український народ створив багато прекрасних, різноманітних танців, у яких відобразились кращі риси народного характеру, картини повсякденного життя, побуту, праці, рідної природи.

Відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту», на виконання наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 25.08.2015 №337 «Про затвердження Плану заходів щодо реалізації Концепції національно- патріотичного виховання дітей і молоді у навчальних закладах Чернівецької області на 2015-2020 роки», керуючись Положенням  «Про  проведення обласного фестивалю-конкурсу народного танцю» 10   лютого 2016р. відбувся районний етап обласного фестивалю-конкурсу народного танцю.

Фестиваль-конкурс проводиться один раз на два роки у 3 вікових категоріях:

  • молодша – діти віком 9-11 років;
  • середня  – діти віком 12-15 років;
  • старша  – діти віком 16-18 років.

У районному етапі найбільше хореографічних колективів було представлено у молодшій віковій категорії: «Суцвіття Глибоччини» Глибоцької ЗОШ кер. Пантя Х.М., «Батерфляйс» Тереблеченської ЗОШ №1 кер. Русу О.В., «Зорепад» Багринівської ЗОШ кер.  Д.М., Димківського НВК кер. Чимбру М.П., «Струмочок» Кам’янської ЗОШ кер. Берник В.Г., Старововчинецького ліцею кер. Каменюк С.І., «Веселка» Тарашанської ЗОШ кер. Шодринга М.В., «Сонячні промінчики» Черепковецької ЗОШ кер. Баюк І.Г., «Мугурєл» Сучевенської ЗОШ кер. Воробець Л.І., «Веселка» Молодійської ЗОШ кер. Сідор І.В., «Плай Буковінян» Карапчівського ліцею кер. Амарій І.В..

Колективи у середній віковій категорії : «Теленкуца» Опришенської ЗОШ кер. Величко В.О., «Кодрій» Йорданештської ЗОШ №2 кер. Лютик З.К., «Веселі дівчата» Турятського НВК кер. Троєцька Н.І., Купського НВК №1 кер. Дущак Л.В., «Небесне сяйво» Глибоцький БТДЮ на базі Станівецького НВК кер. Шова Д.Л..

Старша вікова категорія була представлена двома хореографічними колективами: підготовча група НААТ «Ізвораш» Глибоцького ліцею кер. Нагірний Р.Г. та «Мерцішор» Волоківської ЗОШ кер. Коган І.М., Лодба А.В., «Берізка» Тереблеченської ЗОШ кер. Вакарюк А.Т..

За рішенням журі наш район на обласному фестивалі-конкурсі народного танцю 20 лютого 2016 року будуть представляти:

  • колектив«Плай Буковінян»  Карапчівського ліцею, керівник Амарій Іонелла Євгенівна (молодша вікова категорія);
  • колектив «Небесне сяйво» Глибоцького БТДЮ на базі Станівецького НВК, керівник Шова Домніка Лазорівна (середня вікова категорія);
  • колектив підготовчої групи НААТ «Ізвораш» Глибоцького ліцею, керівник Нагірний Роман Григорович (старша вікова категорія);
  • колектив «Мерцішор» Волоківської ЗОШ, керівник Коган Іван Миколайович та Лодба Альона Володимирівна (старша вікова категорія).

Усім колективам бажаємо творчих досягнень, успіхів, нових злетів, а учасникам обласного конкурсу перемоги!!!

 

 

 

 

 

&nb ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 637 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2016 | Комментарії (1)

А чи знали ви, що у мережі Інтернет працює "Офіційний сайт Української мови".

http://ukrainskamova.com/

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2016 | Комментарії (0)

Це сталося!
Ми починаємо набір студентів в Українську Академію Лідерства!
Тобі 17-18 років і ти закінчуєш середній навчальний заклад?
Ти пізнаєш світ навколо себе? Ти маєш лідерський потенціал?
Прагнеш змінити країну? По-справжньому любиш і хочеш навчатись?
Хочеш робити те, про що мрієш і бажаєш великого?
Тоді тобі до нас!
Заповнюй анкету до 18 лютого і вже в кінці місяця потрапиш на другий етап відбору у своєму місті!

http://goo.gl/forms/EfEsgg7jH2
І пам’ятай – немає нічого неможливого!

Додатково: +380673525394, kshabat@ual.org.ua

Проглядів матеріалу: 524 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2016 | Комментарії (0)

      Міністерство освіти і науки України надало роз’яснення щодо організації навчально-виховного процесу в частині освоєння учнями в повному обсязі навчального матеріалу в умовах запровадження карантину, перенесення строків (продовження) канікул тощо. (Лист МОН від 5.02.2016 № 1/9-62)

МОН інформує, що зміст матеріалу з кожного навчального предмета визначається навчальною програмою, а кількість годин на тиждень на вивчення предмета встановлюється робочим навчальним планом. Навчальний план затверджує відповідний орган управління освітою. На основі робочого навчального плану складається розклад занять для кожного класу. При розробленні календарно-тематичного планування вчитель розподіляє зміст навчального матеріалу, передбаченого програмою на ту кількість уроків, яка запланована розкладом занять. До календарно-тематичного планування можуть вноситися зміни, пов’язані з припиненням навчання через карантин чи температурний режим, зміною строків проведення канікул, перенесенням дати завершення навчального процесу, підготовкою та проведенням ДПА/ЗНО тощо.

Міністерство наголошує, що навчальний заклад та вчитель обов’язково мають вжити заходів щодо освоєння учнями змісту кожного навчального предмета в повному обсязі. Навчальний матеріал може бути освоєний за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання, засобів дистанційного навчання тощо.

МОН звертає увагу керівників навчальних закладів на те, що навчальні заклади не повинні перевищувати тижневого гранично допустимого навчального навантаження на учнів, визначеного Державними санітарними правилами, та врахувати, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів, а навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах закінчується не пізніше 1 липня.

Окрім того, менша кількість проведених вчителем уроків через об’єктивні обставини не може бути причиною вирахувань із його заробітної плати. Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти передбачено, що у випадку, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з незалежних від учителя (викладача) причин, його оплата здійснюється з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, за умови, що вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу.

Проглядів матеріалу: 524 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2016 | Комментарії (0)

       Школа – невід`ємна частина життя кожного з нас. Учителі-наставники дають нам не лише знання з програмових дисциплін, а й збагачують наш кругозір, закладають фундамент нашого майбутнього. Вони вкладають душу у кожного свого вихованця, радіють успіхам і співпереживають поразкам. Саме у стінах школи ми знаходимо справжніх друзів: близьких по духу людей, з якими часто і у зрілому віці йдемо незвіданою дорогою життя. Іноді через метушню, клопоти, швидкий плин часу ми втрачаємо зв`язки із дорогими для нас людьми, проте в нашій пам`яті назавжди залишаються приємні спогади про безтурботне шкільне дитинство, звуки останнього дзвоника та доброзичливий теплий прощальний погляд вчителя, що благословляв нас у важку та непередбачувану дорогу на порозі дорослого життя.

          Шостого   лютого у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулася зустріч однокласників під гаслом «Місце зустрічі - квіткова галявина дитинства».

Вечір спогадів підготували заступник директора з виховної роботи – Наталя Грижюк та педагог-організатор  Емілія Леонтій разом із одинадцяти-

класниками. Ведучими свята були  випускник, який закінчив 35 років тому – Олександр Крайський та цьогорічна випускниця Анна Мунтян. У залі зібралося чимало охочих побувати на святі, зустрітися з однокласниками, проте найбільшу увагу приділяли нашим ювілярам, котрі закінчили школу 50, 35, 30, 25, 20, 15, 10, 5  і наймолодшим - минулорічним нашим випускникам. Випускники пригадали своє буденне навчання  в школі, збір макулатури та металобрухту, згадали клятву та гімн піонерської організації. Вони поділилися з  цікавими спогадами із свого шкільного життя, розповіли про те, як склалася їхня доля після закінчення школи..

 Радісно привітав присутніх господар свята – директор школи Юрій Блисенко.

 Приємно було усім присутнім переглянути мультимедійну презентацію, яка дала можливість поринути у спогади про минулі шкільні роки.  Також, випускники переглянули презентацію про учасників АТО - випускників нашої школи, вшанували пам’ять Кості Лук’янюка.

Подарували усім присутнім пісні  випускники: Олександр Крайський та Микола Чертушкін. Цікаву концертну програму підготували учні школи: Софія Верхоляк, Павло Карлійчук, Наталя Горобець, Кароліна Русу та Івнка Зайцева. Анкетування випускників  минулих років підготували та проводили учні 11-х класів. За результатами анкетування , в кінці вечора - випускники були нагороджені  дипломами .

 Після закінчення вечора випускники спілкувалися зі своїми вчителями,  зробили екскурсію по школі, відвідали класні кімнати і були приємно вражені змінами, що відбулися у школі. Кожен із присутніх поринув у безтурботні шкільні будні, де панувала повна гармонія між вчителями і учнями та неабияка підтримка однокласників.Наша школа пишається своїми випускниками і чекає їх знову в гості з новими успіхами і досягненнями.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 558 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2016 | Комментарії (0)

    Асоціація «Енергоефективні міста України» розпочала реалізацію проекту «ШКОЛА ЕНЕРГІЇ» від імені проекту "Створення енергетичних агентств в Україні", що впроваджується компанією «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ».
Проект реалізовуватиметься впродовж цього року – з січня до жовтня 2016 року. Фінансування проекту здійснюється Федеральним міністерством довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.
Прийом документів на участь у проекті ШКОЛА ЕНЕРГІЇ завершено. Загалом подано 133 заявки від шкіл, з них лишень 20 візьмуть подальшу участь в проекті. За підсумками відбіркового конкурсу Глибоцький ліцей відібрано для участі у проекті «Школа Енергії», що реалізується Асоціацією «Енергоефективні міста України» за підтримки проекту "Створення енергетичних агентств в Україні", що впроваджується компанією «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.
Представника Глибоцького ліцею запрошують взяти участь у першому заході проекту – спеціальному тренінгу з питань енергетичної освіти, основ енергоаудиту та простих енергоощадних методів, який відбудеться у Львові 22-24 лютого ц.р., початок о 10:00 ранку.

Проглядів матеріалу: 605 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2016 | Комментарії (1)

     8 лютого  в Червонодібровському НВК було проведено виховні години пам'яті  в 5-9 класах з нагоди вшанування  Героїв Крут. Педагог-організатор  Арманаш О.Д. разом з активістами шкільного парламенту  нагадали  учням про ті героїчно-трагічні події майже столітньої давності, які відбулися в морозні січневі дні 1918 року під селищем Крути, що за 130 км від Києва.

Тоді на захист молодої Української Республіки виступили 300 зовсім юних добровольців з числа студентів київських вузів та бійців вільного козацтва. Це був цвіт тодішньої української патріотичної молоді, цвіт молодої нації. Вони назавжди залишилися молодими, поклавши буйні голови в нерівній боротьбі з більшовицькою інтервенцією.

Багато років ці трагічні події просто замовчувалися або обростали вигаданими міфами і домислами. І тільки в 2006 р. на місці загибелі героїв Крут було встановлено пам’ятник, який став ще одним символом нескореного духу української нації.

Між подіями, які відбулися під Крутами в 1918 р. і подіями, які відбуваються в нашій державі тепер, сміливо можна провести історичну паралель. Минають роки, змінюються покоління, і знову на захист багатовікової національної ідеї піднімається цвіт нації. Саме молоде покоління, було в перших рядах тих, хто не побоявся оголосити протест злочинним діям знахабнілої влади. Майдан, який стоїть вже третій місяць, попри песимістичні прогнози, починався з студентських демонстрації за європейське майбутнє України. А потім був залитий молодою кров’ю київський Майдан, який збурив всю країну, і вже не тільки молодь, а й люди різних поколінь стали на захист людської гідності і оголосили небувалий бойкот діючій владі. Ні люті морозі, ні снігові хурделиці, ні збройні залякування не здатні зупинити бурхливу повінь людського гніву. Боротьба буде нелегкою, але ми маємо гідні приклади для наслідування, які не загубилися у вирі минулих століть.

А ці крилаті рядки славетного поета Павла Тичини можуть слугувати і тепер гаслом повсталої України:

Я єсть народ, якого правди сила

ніким звойована ще не була.

Яка біда мене, яка чума косила! —

а сила знову розцвіла.

Щоб жить — ні в кого права не питаюсь.

Щоб жить — я всі кайдани розірву.

Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу!

Проглядів матеріалу: 452 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.02.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024