П'ятниця, 29.03.2024, 15:05















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Жовтень » 21

Людина, яка відчула вітер змін, мусить будувати не щит од вітру, а вітряк…

                                                        Кінг Стівен Едв

   «Активізація пізнавальної діяльності учнів початкових класів на уроках предмета «Я у світі» шляхом застосування сучасних  технологій,  практичних методів та прийомів  навчання» - такою була проблема семінару в роботі якого приймали участь завідувач РМЦ Намака О. С., методист Леонтій Е. М. та вчителі 4-х класів, які поділились теоретичними напрацюваннями, досвідом роботи із зазначеної проблеми.

«Міняється час, змінюються діти і водночас навчальне середовище.  Сучасних дітей зараз називають «кліковими», тому що вони ростуть і розвиваються у час широкого використання комп’ютерних технологій. Як і чим зацікавити учнів молодшого шкільного віку, щоб предмет був для них цікавим, потрібним, таким, коли на урок хочеться йти, а з уроку – ні. Напевно, найважливіше – створювати такі ситуації на уроці, щоб учні були постійно в пошуку і знаходили відповіді на різні питання. Найкраще для цього підходять уроки предмета «Я у світі». Навчальний предмет «Я у світі»  ще спрямовується на соціалізацію особистості молодшого школяра, його патріотичне і громадянське виховання», - зауважила завідувач РМЦ.

Найцікавіші матеріали підготували та презентували:

 Леонтій Е. М.- методист РМЦ  та керівник МО Панчук О. В. «Розвивальний аспект, форми , методи та прийоми  проведення навчальних занять предмета «Я у світі»».

Гушул А. В. , Кімчинська М. І. Та Фратовчан В. А.презентували «Виховне спрямування змісту предмета «Я у світі».

 За « круглим столом» учасники семінару ділились з досвідом «Використання здоров’язбережувальних технологій на уроках «Я у світі».

 Екскурсії та особливості їх проведення на уроках « Я у світі»  підготувала Патраш Ш. Г.

  Пристендовий урок «Інноваційні підходи до викладання предмета « Я у світі» та використання проектної діяльності на уроках»підготувала Іонець В. В.

Майстер - клас з проблеми «Розв’язання прогностичних задач на уроках «Я  у світі»проводили вчитель Овдеюк Л. В.

 Семінар завершився підведенням підсумків та виробленням методичних рекомендацій  «Помагайко для вчителів початкових класів» .

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 1266 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.10.2015 | Комментарії (0)

   Учнівська молодь Глибоччини відзначила День захисника України військово-спортивним триборством та турнірами з різних видів спорту. Саме таким побачили втілення концепції національно-патріотичного виховання члени оргкомітету – співорганізатори заходу: відділ у справах молоді та спорту, управління освіти, відділ культури та туризму Глибоцької РДА, дирекція РО ВФСТ «Колос» та Глибоцької ДЮСШ. Ідея була підтримана народним депутатом України – Григорієм Тімішем, який виступив головним спонсором змагань, реалізована завдяки сприянню голови райдержадміністрації – Георгія Придія, голови райради – Григорія Ванзуряка, меценатській підтримці голови селищної ради – Костянтина Гарячка. Програма заходів передбачала: проведення змагань з гандболу та футболу серед юнаків, з волейболу серед дівчат та військово-спортивне триборство серед юнаків допризовного віку. 16 жовтня на селищному стадіоні «Колос» понад 200 учасників – учнів, тренерів та вчителів предмета «Захист Вітчизни» - розпочали свої змаги Гімном та хвилиною мовчання пам`яті загиблих героїв України. З метою вшанування героїчного подвигу полеглих в АТО мешканців Глибоччини, формування почуття патріотизму учнівської молоді, проведені в цей день спортивні змагання були іменними. Так, турнір з гандболу серед юнаків названо на честь полеглого героя-краянина Костянтина Лук`янюка, турнір з футболу – іменем героя із с. Горбівці Глибоцького району – Іллі Василаша.

Участь у турнірах взяли вихованці Глибоцької, Кам`янської, Волоцької дитячо-юнацьких спортивних шкіл, їх філій та загальноосвітніх навчальних закладів. Вдосконаленню учнями знань, умінь та навичок, необхідних майбутньому захиснику Батьківщини, та пропагуванню здорового способу життя серед юнаків допризовного віку сприяла участь у військово-спортивному триборстві: розбирання та складання автомата Ак-74, АКМ на час; метання ручної гранати (700 гр.) на дальність; змагання з армреслінгу у трьох вагових категоріях – 60 кг, 70 кг, 70+кг. Участь у триборстві прийняли команди із 16 навчальних закладів району.
З побажаннями миру, любові до України, віри у свої можливості і снаги до перемоги звернулися до учасників заходу поважні гості: народний депутат Верховної Ради України – Григорій Тіміш, перший заступник голови Глибоцької райдержадміністрації – Віталій Гуменний, заступник голови Глибоцької райради – Іван Звоздецький, заступник військового комісара, начальник відділу комплектування та призову об’єднаного військового комісаріату, учасник бойових дій в зоні АТО, майор – Олександр Григорчук, заступник селищного голови – Василь Крилюк, головний спеціаліст об’єднаного військового комісаріату – Ольга Сабран.
Високий рівень проведення змагань забезпечила злагоджена взаємодія фахівців-професіоналів: заступника голови федерації футболу Глибоцького району – Миколи Ляха, директора Глибоцької ДЮСШ - Прокопа Стрельчука, директора Волоцької ДЮСШ – Івана Горди та голови РО ВФСТ «Колос» – Антона Телегуза, який, власне, і очолив суддівську колегію по триборству. Окремих слів подяки заслуговують тренери та педагоги – вчителі «Захисту Вітчизни», директори шкіл та ліцеїв району, які забезпечили участь команд у змаганнях. Нагороди за І, ІІ, ІІІ місця, здобуті у чесній боротьбі, вручав переможцям заступник голови райдержадміністрації, голова оргкомітету щодо відзначення в районі Дня захисника України – Ілля Лопуляк.
 
Начальник відділу у справах молоді та спорту – Олена Рєпіна.
Результати змагань:
Турнір з гандболу серед юнаків імені Костянтина Лук`янюка:
Глибоцький ліцей – І місце
Тереблеченська ЗОШ №1 – ІІ місце
Сучевенська ЗОШ – ІІІ місце
Глибоцька ЗОШ - ІV місце
Турнір з футболу серед юнаків імені Ілля Василаша:
Глибоцька ДЮСШ – І місце
Опришенська ЗОШ – ІІ місце
Сучевенська ЗОШ – ІІІ місце
Турнір з волейболу серед дівчат
Глибоцька ДЮСШ – І місце
Команда с. Карапчів – філія
Волоцької ДЮСШ – ІІ
Команда с.Корчівці – філія Кам`янської ДЮСШ – ІІІ
Військово-спортивне триборство серед юнаків допризовного віку ЗНЗ району
Розбирання та складання АК:
Нагорний Владислав (Глибоцька ЗОШ) – І місце
Воробець Максим (Глибоцький ліцей) – ІІ місце
Олар Іван (Карапчівський ліцей) – ІІІ місце
Метання ручної гранати:
Каменюк Артем (Глибоцький ліцей) – І місце
Візітів Олег (Турятський НВК) – ІІ місце
Репчук Віктор (Корчівецька ЗОШ) – ІІІ місце
Русу Петро (Глибоцька ЗОШ) – ІІІ місце
Армреслінг у ваговій категорії 60кг:
Павел Павло (Йорданештська ЗОШ І-ІІІст) – І місце
Роман Максим (Турятський НВК) – ІІ місце
Попель Іван (Чагорська ЗОШ) – ІІІ місце
Армреслінг у ваговій категорії 70 кг:
Єремеску Ілля (Карапчівський ліцей) – І місце
Чорней Іван (Турятський НВК) – ІІ місце
Бостан Андрій (Купський НВК №2) – ІІІ місце
Армреслінг у ваговій категорії 70+ кг:
Унгурян Костянтин (Турятський НВК) – ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 592 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.10.2015 | Комментарії (0)

На ярмарку нашім веселім, багатім

Є чим дивуватись і є що придбати.

Тут щедрі дарунки із саду, городу.

Тут речі умільців не з чим не зрівнянні.

На ярмарок просимо, гуртом, по одинці,

Чекають на вас там чудові гостинці!

   Такими прекрасними словами, 20 жовтня 2015 року, в рамках Тижня українознавства, в стінах Грушівського НВК, розпочався благодійний ярмарок «Дари осені» організований ЗДВР Зінкевич Д.В., вчителем українознавства Оленюком В.О. та інспектором з охорони дитинства Албу-Букатар Л.М. До підготовки благодійної справи залучили учнів 4-9 класів закладу, а також їх батьків. Кожен клас представляв свій стіл з різноманітними стравами. Продавці запрошували усіх охочих придбати у них солодощі, домашнє печиво, кекси, пиріжки з яблуками, сиром, ватрушки та інші кондитерські вироби, спечені учнями за активної допомоги батьків.

Гостями ярмарку стали учні 1 - 3 класів, вихованці дошкільного підрозділу Грушівського НВК та учителі, які не лише отримали від ярмарки багато позитивних вражень, а й змогли придбати, відповідно до свого смаку смачні покупки.

До організації ярмарку учні готувалися з усією відповідальністю, адже усім хотілося долучитися до благодійної акції – збору коштів на придбання необхідних речей малозабезпеченим дітям закладу.

За активну участь у проведенні ярмарку усі класи були відзначені грамотами. А за зібрану найбільшу кількість виручених коштів грамотою було нагороджено учнів 4-го, 5-го та 6-го класів. За зібрані кошти будуть придбані необхідні речі дітям з малозабезпечених сімей.

Адміністрація НВК висловлює велику вдячність учням та їхнім батькам за  доброту та милосердя.

Заступник директора з ВР                                                         Зінкевич Д.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 482 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.10.2015 | Комментарії (0)

    Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Збільшення навчального навантаження на уроках примушує вчителя замислитись над тим, як підтримати інтерес молодших школярів до навчання.

   Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення ТИЖНЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ. У цьому навчальному році він проходив з 12  по 16 жовтня.

   У проведенні тижня активну участь взяли  школярі 1 – 4 класів. Головна організаторська роль належала учителям. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цей тиждень справжнім улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих. Відкрився тиждень з урочистої лінійки, на якій діти познайомилися з планом проведення.

   Протягом тижня кожен учитель доцільно і важливо показував дітям, що він вірить у їхні сили, разом з ним радіє успіхом кожного. Для більшого інтересу учителі 1 – 4 класів шукали і знаходили відповідні заходи і форми, завдяки яким не лише привертали увагу школярів до них, але й викликали у дітей здивування.

Діти із задоволенням провели цей тиждень.             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.10.2015 | Комментарії (0)

    Сьогодні ЗНО (зовнішне незалежне оцінювання) – без сумніву є найважливішим іспитом, який складають випускники шкіл України, адже за результатами ЗНО відбувається зарахування до ВНЗ. Саме тому перед учителями іноземної мови стоїть завдання ефективного навчання учнів іноземним мовам та якісної підготовки до ЗНО. 

20 жовтня 2015р. на базі районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА відбувся майстер клас для вчителів французької мови з проблеми «Стратегія і тактика підготовки учнів до ЗНО з французької мови».

Даний майстер клас проводили методист з іноземних мов РМЦ Віра Заяц та керівник районного методичного об'єднання вчителів французької мови Марія Кирчу. Тренінг складався з двох частин: теоретичної та практичної. Під час теоретичної частини учасники майстер класу ознайомилися з  метою проведення ЗНО, програмою ЗНО, характеристикою тестових завдань та рекомендаціями підготовки до виконання сертифікаційної роботи.

Практичну частину проведено у формі активного професійного навчання, під час якого вчителі ознайомилися з критеріями оцінювання відкритої відповіді та тренувалися у перевірці творів ЗНО минулих років.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 590 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.10.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024