Четвер, 25.04.2024, 15:01















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Жовтень » 30

     Делегація педагогічних працівників, (психологів, соціальних педагогів, методиста-психолога РМЦ), всього 14 осіб, від  Глибоцького району, стали учасниками Міжнародного проекту «Майбутнє починається сьогодні», який проходив 27-30 жовтня 2015р. на базі Чернівецької ЗОШ № 11.

 Даний   проект відбувався у формі семінару-практикуму, в якому взяли участь 190 педагогічних працівників з Чернівецької області. Слід зазначити, що даний проект реалізується за ініціативи Всеукраїнської громадської організації родинного вихованням «Міжнародний шкільний проект», який з 1996р. тісно співпрацює з Америкою та частково нею фінансується. Тому протягом навчання були присутні представники – лектори з Америки, які ділилися досвідом своїх здобутків з даної проблематики. 

Семінар проходив у спільній аудиторії в якій виступали лектори з усієї України, а учасники були об’єднані в тренінгові кола по 8 осіб та тренерів проекту. Заняття складалися з інтерактивних лекцій, переглядів відеороликів та фільму «Історія Ісуса Христа». Кожна лекція та поданий матеріал  закріплювалися практичними вправами, мозковими штурмами, дискусійними платформами та роботою в групах. Запропонований матеріал включав у себе наступні теми:

  1. «Як навчити дитину слухати»;
  2. «Як підготувати дитину до дорослого життя»;
  3. «Чи доречний гнів батьків у процесі виховання?»;
  4. «Формування цінностей в родині»;
  5. «Як правильно обрати майбутню дружину\чоловіка»;
  6. «Чого найбільше потребує ваша дитина»;
  7. «Виховання цінностей у житті та школі».

 Потрібно відмітити, що основні завдання, які містить в собі даний проект це – формування у шкільної молоді життєвих навичок та профілактики шкідливих звичок, а також навчання за програмою курсу родинного виховання «Родинна твердиня».

  Щоденно учасників семінару очікували приємні сюрпризи у вигляді науково-методичної літератури, а 30.10.2015р., всім присутнім подарували Біблію.

 

 

Проглядів матеріалу: 597 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2015 | Комментарії (0)

         Патріотичне виховання підростаючого покоління завжди було одним з найважливіших завдань управління освіти,  школи, адже шкільні роки – найкраща пора для прищеплення любові до рідного краю, до свого народу, до історичного минулого.. Саме цьому була присвячена районна конференція лідерів учнівського самоврядування «Від лідера учнівського самоврядування  – до активної особистості громадянина-патріота», яка відбулася 29 жовтня 2015 року у Глибоцькому ліцеї.
        У роботі конференції взяли участь:

  - Інна Юріївна Цуркан, заступник начальника управління освіти,  яка привітала учасників, акцентувала увагу на важливості розвитку учнівського самоврядування району й побажала дітям-лідерам плідної роботи в атмосфері творчості і взаємопартнерства;

  - Орлов Тимофій, учасник АТО, випускник Глибоцького ліцею нагородив наймолодшого учасника зустрічі грамотою та подарував своїй рідній школі прапор з підписами побратимів;  

  - Стрельчук Оксана Костянтинівна, начальник відділу змісту виховної роботи та позашкільної освіти;

  - лідери учнівського самоврядування з навчальних закладів району;

  - Лариса Дущак, журналіст районної газети «Новий день».
        Розпочав конференцію патріотичним репом майбутній Лідер Глибоцького району, учень Корчівецької ЗОШ Томюк Іван. Продовженням зустрічі стали виступи лідерів учнівського самоврядування, вони із задоволенням поділилися з однолітками досвідом патріотичного вихова

ння у своїх школах. Очільники учнівського самоврядування Старовочинецького ліцею, Димківського НВК, Глибоцької ЗОШ, Корчівецької ЗОШ, Тереблеченської ЗОШ, Коровійської ЗОШ, Глибоцького ліцею презентували свою роботу у школах. Творчо і креативно підійшов до підведення 

підсумків роботи у своїй школі активіст учнівського самоврядування Йорданштської ЗОШ № 2 Опаєць Микола з роботою «Виховання патріотичного духу мовою серця». Під час виступу лідера Опришенської ЗОШ  було розкрито тему  формування патріотичних почуттів засобами музею.

        Президент учнівського самоврядування Червонодібровського НВК Маник Анастасія запропонувала увазі колег-однодумців цікаву дослідницьку роботу про

 односельця « Чоботар Валерій – кіборг з села Червона Діброва».  З темою «Милосердя й доброта – людства два крила…» виступили представники Молодійської ЗОШ. Надзвичайно цікаві матеріали підготували лідери Чагорської, Багринівської, Сучевенської, Кам’янської, Просіцької, 

Тереблеченської № 1, Привороцької, Волоківської, Черепкоіецької шкіл, Карапчівського ліцею, Турятського, Грушівського, Михайлівського НВК. Цікавим є дослідження учнів Купського НВК «Музейна справа та її роль у сучасному світі» та багато інших. 

        Завершальним етапом роботи  були вибори голови районної ради лідерів учнівського самоврядування та заступників. За результатами  голосування 

головою Ради лідерів обрано Гринчишин Кароліну, президента Глибоцького ліцею, а заступниками  - Бостан Одоріку (Карапчівський ліцей) та Лупуляка Ігоря (Глибоцька ЗОШ).  

         Загалом робота конференції пройшла активно і продуктивно. Кожен із представників учнівського самоврядування взяв для себе щось ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 609 | Завантажив: Микола | Дата: 30.10.2015 | Комментарії (0)

    Пізнавати свій рідний край, вивчати особливості природи, унікальність та багатогранність кожного її маленького об'єкта  - таку мету ставлять перед собою всі, хто цікавиться географією та природою свого краю.

Так, вихованці гуртка «Географічне краєзнавство» на базі Луковицької ЗОШ І-ІІІ ступенів провели цікаве географічне дослідження з вивчення особливостей мінерального джерела «Чуркач». Учасники експедиційного загону, а саме Сегедин Микола, Біля Ірина, Чолак Олександр, Храновська Світлана, Судакова Анастасія, Корсей Марина та Куницька Анастасія, реалізували цілу низку заходів щодо вивчення даного природного об'єкта. Опрацьована краєзнавча література з даної тематики, опитано чимало жителів сіл Луковиця Глибоцького та Герцаївського району, зібрано багато історій та легенд щодо цілющості джерельної води.

«Неодноразово відвідували «Чуркач», визначили фізичні властивості води: колір, смак, запах, випадання осаду. Новим для наших учнів було завдання виміряти дебіт джерела, однак з поставленими завданнями ми із задоволенням впорались, - розповідає Біля Ірина, - а от на перших етапах дослідження ми вивчили багато нових гідрологічних термінів, що неодмінно допоможе мені при підготовці до ЗНО».

Цьогоріч, ми тільки почали вивчати це мінеральне джерело, наступного року ми плануємо продовжити наше дослідження і провести більш детальний аналіз води в лабораторних умовах, щоб знати, що ж там є такого унікального, в тій джерельній воді «Чуркача»?

 

Чоботар Мар'яна Костянтинівна - керівник гуртка «Географічне краєзнавство» Глибоцького ЦТКСЕУМ на базі Луковицької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Проглядів матеріалу: 566 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2015 | Комментарії (0)

      29 жовтня вчителі української мови  початкових класів  румуномовних шкіл,провели виїзний семінар в м . Чернівці.   Його учасники спільно з методистом РМК Е. Леонтій, ознайомились з історією,успіхами, традиціями Грушівського НВК, отримали краєзнавчі матеріали для використання при проведенні уроків .

Кожен семінар – це своєрідний пошук чогось нового, нестандартного, повчального. Тому нам дуже хотілося, щоб такий виїзний семінар збагатив учителів новими враженнями від побаченого й почутого. Добре розуміємо, що уроки української мови не тільки  мають освітнє, але й виховне значення. Тому у роботі ставимо перед собою конкретну мету – сформувати гармонійно розвинену, освічену, соціально активну і свідому молоду людину, котрій були б притаманні почуття громадянської відповідальності, високі духовні якості, котра була б носієм кращих надбань національної та світової культур.

Використання краєзнавчого матеріалу є великим скарбом при проведенні уроків літератури рідного краю, тому відвідали музей  архитектури і побуту  та музей Федьковича.

Втомлені, але збагачені новими знаннями і враженнями, повернуться вчителі з поїздки, щоб згодом усім побаченим і почутим поділитися зі своїми вихованцями.

Керівник МО   - В. Оленюк

Проглядів матеріалу: 547 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2015 | Комментарії (0)

     28 жовтня 2015 р. на базі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося засідання районної школи молодого спеціаліста працівників психологічної служби, яке  мало на меті допомогти реалізуватися і ефективно включитися в роботу молодим практичним психологам, тим, хто робить перші кроки на шляху свого професійного становлення.  У засіданні взяли участь 4  молодих спеціалістів. Заняття проводила Флюндра Юлія Василівна, "практичний психолог - методист" Коровійської ЗОШ  І-ІІІ ст . Тема засідання: "Функціонування психологічної служби та здійснення соціально-психологічного супроводу навчально-виховного процесу у навчальних закладах".
У межах засідання обговорювалися такі питання:
- Ознайомлення з нормативно-правовою базою, що регламентує діяльність психологічної служби в закладах освіти.
- Напрямки та види діяльності працівників психологічної служби.
- Оформлення поточної та звітної документації, журналів, їх систематизація та ведення, ін .

 Заняття відбулося у формі групової консультації в невимушеній обстановці, під час якої обговорювались поточні питання, а також Юлія Василівна відповідала на питання учасників щодо вибору діагностичних та корекційних методик, оформлення результатів роботи, дотримання Етичного кодексу психолога.  

По завершенню роботи пройшло обговорення проблемних питань, що виникають у роботі молодого спеціаліста.

Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.10.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024