Субота, 20.04.2024, 03:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Жовтень » 14

   Нещодавно учні Багринівської ЗОШ відвідували столицю нашого краю - місто Чернівці. До цього на уроках історії та географії учні дізнались багато цікавого про це місто. Чернівці – одне з наймальовничіших міст України. Воно притягує тією дивовижною цілісністю, тією єдністю, яка притаманна містам, що сформувалися у недалекому минулому, виросли ніби несподівано, стараннями багатьох поколінь зодчих, що майстерно втілили архітектурні смаки свого часу.  

   Поїздка розпочалася з відвідування музею   народної архітектури та побуту. Музейна експозиція демонструє еволюцію житла і побуту буковинців. Регіональні особливості виразно проявляються у конструкції споруд, виборі будівельних матеріалів, традиціях будівництва.

   Наступним місцем, де побували учні, був  природничий музей  ЧНУ ім. Ю.Федьковича. Природничий музей при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, називають справжнім об'єктом національного надбання, а його зоологічні колекції чи не єдині в Україні, які повністю відображають представників фауни всіх географічних широт Земної кулі.

   Гордістю Чернівців, це центральний корпус університету. Резиденція буковинських митрополитів – духовний символ толерант­ності нашого краю.  Резиденція – дух Буковини, симбіоз стилів і культур усіх народів, що населяли цей край. Резиденція – дух Буковини, симбіоз стилів і культур усіх народів, що населяли наш край.

   У краєзнавчому музеї учні побачили багато цікавого, учні переходили залами музею, і в кожному з них було щось захоплююче, цікаве, пов'язане зі старовинною культурою наших предків (давні знаряддя праці, одяг, предмети стародавнього вжитку). Для школярів, корисно було оглянути природничий відділ музею, де представлена флора та фауна краю.

   Поїздка закінчилася, а учні ще довго дорогою додому обмінювалися враженнями від побаченого і з нетерпінням очікуємо наступної зустрічі з чудовим містом – Чернівці.

     

Проглядів матеріалу: 564 | Завантажив: Микола | Дата: 14.10.2015 | Комментарії (0)

Нині осінь нас чарує,
Неповторна, чарівна,
Різні барви нам дарує
І дивує нас вона.
Виглядає так казково
Восени і парк, і гай,
Розмаїттям кольоровим
Прикрашає осінь кра
й!

    Ось і завітало до ліцею Свято осені. А й справді як не відзначити цю чарівну пору року і не влаштувати свято.  Скільки поетів освідчувались їй у коханні, скільки поетів увіковічнювали її красу у своїх полотнах…  А вона кожного року знов і знов зачаровує нас своєю безмежною щедрістю та неймовірною красою.

Традиційно, кожної осені в нашому ліцеї відбувається Свято осені. Діти всіх класів представляють композиції з овочів, фруктів, квітів та з усього, чим багата природа.

Участь у конкурсі взяли учні 5-11 класах ліцею. Селянське подвір’я, квіткові композиції, персонажі мультфільмів, боксери, кораблі – все це відобразили діти у своїх роботах. Їхня уява сягає так далеко, що доводилося вдивлятися яким чином вдалося виготовити ту чи іншу композицію.

Журі ходило від столу до столу, обираючи найкращих. Оригінальність, естетика, творчий задум, відповідність темі – критерії, за якими обиратимуть найяскравішу осінню композицію. Всі композиції, без сумніву, заслуговують на увагу, адже діти старалися і в ці роботи втілювали свої мрії. Отже кожен клас отримував диплом і солодощі, яких вручили на шкільній лінійці.

Левчук Аліна Георгіївна - педагог-організатор Карапчівського ліцею

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 530 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.10.2015 | Комментарії (0)

За нашу рідну Україну,
Що зберегли за всі віки -
Низький уклін і тричі "СЛАВА!"
Українські захисники!

  В переддень свята Дня Українського козацтва та Дня захисника України в Стерченській ЗОШ І-ІІІ ст., відбулося «Свято мужності й відваги» спрямоване на патріотичне виховання молодого покоління. На свято завітали гості учасники АТО це - Заєць Сергій Миколайович та Білецький Віктор Іванович. Учні підготували для них пісні, танці та вірші. Вони із задоволенням вітали наших захисників, щиро бажали міцного здоров'я, успіхів у військовій підготовці, щастя їм та рідним!

   Напередодні свята хочеться побажати нашим захисникам ніколи не випробовувати жахів війни і доводити відданість своїй державі лише тільки під мирним небом.

Заступник директора з ВР    Кнапик О.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 499 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.10.2015 | Комментарії (0)

14 жовтня у нашій державі відзначається День захисника України. Крім того в цей день відзначають День українського козацтва та День української повстанської армії (День УПА).

Назва цього популярного в народі свята говорить сама за себе. Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни – свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.

 До цього державного свята учні 6-го класу, вихованці гуртка «Юні квітникарі», добре підготувалися.

  • Встановили зв’язок з Іщук Світланою Іванівною, волонтеркою Житомирського військового шпиталю, де перебуває разом з іншими солдатами наш односелець Головатий Петро Олексійович, що несе службу у сухопутних військах Збройних Сил України.
  • Написали  Лист захисникам України, що перебувають у шпиталі.
  • Виготовили власними руками обереги, які нагадують символіку рідної держави.
  • Продовжили акцію «Подарунок солдату» і купили солодощі воїнам.
  • Відправили солдатам, які потребують нашої підтримки, за сприянням «Нової Пошти» 100 оберегів, солодощі та каву на суму 1500 грн. разом з листом. 
  • Змінили фітодизайн Криниці Людяності на честь Дня захисника України.  

Для урочистої лінійки «Захисникам України присвячується…» учні нашого закладу підготували художні номери: виконання на скрипці мелодії А.Хачатуряна "Андантино" (Амаріца М.М., учениця 6-го класу), пісні «Український солдат» на слова і музику Тараса Палія (Сандуляк А.А., учениця 7-го класу) і танець «Маки» під пісню Наталії Май «Маки червоні» (учениці 9-го класу), привітання (учениці 11-го класу).

У цей День ми, учні та педагоги Димківського НВК, приєднуємося до привітань на адресу всіх захисників нашої Вітчизни! Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я і щастя! Мирного неба і смачного хліба! Зі святом Вас, дорогі наші захисники!

Головата М.Л., вчитель інформатики Димківського НВК

 

13 жовтня. ВІЙСЬКОВИЙ ШПИТАЛЬ.Вони лікуються у житомирському шпиталі в різних відділеннях. В"ячеславу 32 роки, служ...

Posted by Светлана Ищук on 13 октября 2015 г.
Проглядів матеріалу: 540 | Завантажив: margareta | Дата: 14.10.2015 | Комментарії (0)

    День захисника України - день, в якому ніби щось змушує серце битися частіше, бо  коли згадуємо, що наш сон спокійний завдяки тим, які захищають нас, хочеться  стати на коліна перед іконою Божої Матері та помолитися за здоров'я і їхній захист. Нам тепло, а може їм голодно, ми ситі, а може вони навіть на мають коли скуштувати   кусочок хліба, ми біля своїх рідних, а вони там, далеко, і хто знає... Як в свято Покрови Пресвятої Богородиці не помолитися за них і не запалити свічку за їхнє здоров'я!

         Напередодні свята учні Йорданештської ЗОШ  №2 запалили більше ста "вогників надії" на мир  - за здоров'я наших захисників та в пам'ять тих які, віддали життя, захищаючи нас. Флешмоб дня  пройшов  під девізом "Герої не вмирають! Слава героям!" Долучилися всі - і старшокласники,  і початкова ланка.

         Ще, не могли лишитися осторонь, знаючи, що в сусідньому селі - в Карапчіві, похований герой, який помер молодим, захищаючи нас - Костянтин Лук'янюк. Учні побували на його могилі: покладаючи квіти, запалили свічку та пошепотіли "Отче наш".

         Цього року вперше відзначили в школі цей день, але долучилися серцем, бо завдяки їм - героям, ми спокійно можемо вчитися та жити під мирним небом.

Опаіць М.І.  педагог-організатор

Проглядів матеріалу: 519 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.10.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1146 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.10.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024