П'ятниця, 29.03.2024, 12:05















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Травень » 10

Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки, 
Несе нащадкам спогади свої.

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами та над червоною комуністичною гідрою, яка щедовгі роки по ІІ Світовій війні гвалтувала Україну. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

6 травня в Нижньосиньовецький ЗОШ І-ІІІ ступенів були проведені низка заходів присвячені Дню пам’яті та примирення:

-єдиний урок на тему «1939-1945. Пам’ятаємо .Перемагаємо»

-святкова лінійка «Війна нікого не жаліє»

- конкурс малюнків і творчих робіт « Життя заради України: нам є чим пишатися(1939-1945).

- демонстрація фільмів присвячених героїчному минулому та сьогоденню;

- виготовлення стилізованих червоних маків «Гей,Січ іде, красен мак цвіте!»

 - упорядкування пам’ятника  полеглого воїна у Другій світовій війні який знаходиться на території села Синівці;

-покладання гірлянди військової слави у памятника .

Україна! За її мир і спокій полягли мільйони. Війні не бути. Нехай панує мир! І ми про цеподбаємо. Ніхто не забутий, ніщо не забуто.

Проглядів матеріалу: 443 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.05.2016 | Комментарії (0)

     На передодні 9 травня учні Купського НВК №2 разом з директором Богданюком К.В., сільським головою Алергуш А.М. та завідувачем сільської бібліотеки Ністор Е.Б. відвідували та привітали ветерана Другої Світової Війни Могуша Миколу Федоровича.

— Я не шкодую, що пройшов війну. Я любив Україну і вчинив як громадянин своєї Вітчизни, — поділився ветеран Микола Федорович. — Пишаюся тими хлопцями, які сьогодні ризикують життям. Це гідні чоловіки. Їх потрібно шанувати, адже таких людей небагато.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.05.2016 | Комментарії (0)

  У день пам’яті та примирення та 71-ї річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні жителі села Чагор зібрались у  центрі села, під дивовижними каштанами, біля обеліска Слави для вшанування пам’яті учасників бойових дій, їх вдів та рідних тих, хто не повернувся з бою .

      На захід завітали вихованці  Чагорського дошкільного навчального закладу. Діти звернулися зі словами привітання та вдячності до ветеранів, учасників бойових дій, подарували їм квіти та схилили свої маленькі голівки перед обеліском Слави, поклавши корзину з живими квітами.

       Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю завжди перемагає. Ця пам'ять робить сильнішими.

       Нехай же мирним буде наше небо!

       Нехай сміються діти на землі!

       Нехай цвіте, як квіточка Україна!      
Любов і доброта увійдуть в кожний дім!  

Проглядів матеріалу: 469 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.05.2016 | Комментарії (0)

    6 травня на базі  РМЦ відбувся районний семінар-практикум для вчителів  української мови, які читають у початкових класах з проблеми «Розвиток комунікативної здатності та зв’язного мовлення молодших школярів» . На зустрічі обговорювались питання використання у навчально-виховному процесі нових освітніх технологій для успішного розвитку комунікативної здатності та зв’язного мовлення молодших школярів, сприяння формуванню вмінь учителя розвивати емоційну сферу дітей, їх пізнавальну активність і самостійність, здатність до творчості, самовираження і спілкування в сумісній діяльності.

   Із своїм досвідом роботи з проблеми «Розвиток комунікативних компетенцій молодших школярів» та «Розвиток зв’язного мовлення учнів початкових класів» виступили вчитель Привороківської ЗОШ І-ІІст.Піцул Л. В.,  Волоківської  ЗОШ І-ІІІ ступенів Т. П. Ватаманюк та вчитель Просіцької ЗОШ І-ІІ ст О. І. Семенович. .

   Присутні мали можливість ознайомитися з творчими лабораторіями вчителів району, презентацію роботи методичного об’єднання представів керівник   МО  Оленюк В. О..

  Обговорено нове Положення про проведення державної підсумкової атестації в 4 класі.  Про зміни та нові вимоги ДПА у 4 класі повідомила   методист Е. М. Леонтій. В кінці семінару були підведені підсумки та прийняти рекомендації.    

                                        Методист                Е. Леонтій

Проглядів матеріалу: 433 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.05.2016 | Комментарії (0)

     Друга світова війна для сьогоднішнього покоління вже далека історія. Можливо, хтось скаже, що не треба знати йому тих страхіть. Але ж кожну українську сім’ю торкнулося горе в ті роки. Хоробрість і мужність бійців, які воювали на фронтах, героїчна праця жінок у тилу на заводах. Таке не можна забувати, адже безперервність людської пам'яті формує, у першу чергу, у підростаючого покоління відповідальність за життя людини, прагнення захищати життя, відчуття сили людського духу.
Саме в дні визволення України від фашистських загарбників велика увага приділяється патріотичному вихованню.
Учні Глибоцького ліцею разом з учителями перегорнули багато сторінок тих жахливих років війни, сповнених горя і сліз.
Для учнів 5-7 класів було підготовлено і проведено літературно-музичну композицію «Вічно в пам'яті народній», де школярі почули про події, які відбувалися на українській землі в часи лихоліття війни.

 
Захід пройшов урочисто й хвилююче, бо пам'ять серця змушує знову й знову звертатися до сторінок історії, до теми подвигу народу на війні. Ніхто з присутніх не залишився байдужим від вражаючих цифр, які були наведені під час заходу: демографічні втрати України становили близько 17 мільйонів осіб, більше 2 мільйонів людей було вивезено на примусові роботи в Німеччину, зруйновано більше 40% населених пунктів.
 
Всі учні ліцею на першому уроці мужності хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих та під час мітингу поклали квіти до пам’ятника Воїнам-визволителям, щоб доземно вклонитися тим, хто захищав рідну землю й не дозволив назавжди залишитися фашистським загарбникам на її території. А також, в шкільній бібліотеці оформлена виставка на тему "Вклад українців у велику перемогу".Так, війна для сьогоднішнього покоління - це далека історія. Але історія, що хвилює нас, навчає дорожити долею Батьківщини, виховує доброту, порядність, любов до людей. І підтвердженням цього є акція «Ми пам'ятаємо», в ході якої школярі Глибоцького ліцею відвідали ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Проглядів матеріалу: 421 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.05.2016 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 423 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.05.2016 | Комментарії (0)

 Щороку, з метою сприяння попередженню нещасних випадків і захворювань на робочому місці в усьому світі, Міжнародна організація праці відзначає Всесвітній день охорони праці.
В усіх регіонах світу уряди, профспілки, організації роботодавців та спеціалісти-практики у сфері охорони праці організовують заходи з відзначення Дня охорони праці.
«Стрес на робочому місці: колективний виклик» – такий девіз Всесвітнього Дня охорони праці у 2016 році.
Міжнародна організація здоров’я (World Health Organisation) відносить стрес до основних хвороб, небезпечних для здоров'я людини у XXI  столітті. Проблема стресу існує в багатьох країнах.
За інформацією страхової компанії St.Paul Fire and Marine Insurance Co,  проблеми на роботі викликають захворювання частіше, ніж будь-які інші стресові фактори, такі як фінансові або сімейні проблеми.
Стресовий вплив може стати і у багатьох випадках стає причинами виникнення небезпечних ситуацій, аварій і нещасних випадків на виробництві.

 

Як сформувати культуру управління стресом на робочому місці, чи потрібно боротися з ним, як мінімізувати його вплив, як створити сприятливі умови праці на робочому місці – відповіді на ці та інші запитання отримали відповідь працівники Старововчинецького ліцею на тренінговому заняття «Способи подолання стресу», яке підготувала та провела 10 травня 2016 р. соціальний педагог Каменюк В.В.
Мета заняття: навчити учасників тренінгу методам і способам релаксації,саморегуляції, подолання тривожності та нервового напруження.
На завершення тренінгу усі учасники отримали пам'ятки "Стрес на робочому місці: колективний виклик" та антистресові розмальовки.

  

Старововчинецький ліцей 

 
Проглядів матеріалу: 534 | Завантажив: Жанет | Дата: 10.05.2016 | Комментарії (0)

Можна у світі чимало зробити:

Перетворити зиму на літо,

Можна моря й океани заслати,

Гору найвищу штурмом узяти,

Можна пройти крізь пустелі та хащі,

Тільки без мами не можна нізащо.

Бо найдорожче стоїть за словами:

«В світі усе починається з мами».

З першої миті життя схиляються над нами обличчя матерів. У тривозі, любові й надії вдивляються вони в своїх дітей, прагнучи щастя для них. Усім своїм життям і працею утверджують в нас кращі риси людяності й добра. Бережуть від усього лихого.

Мати – найдорожча на Землі істота. І найбільшою радістю для неї – щастя її дітей. Тому вчить вона добра і правди, мудрості й великої любові до праці, до всього прекрасного. Тож схилімо голови перед величчю матері, перед її світлим образом.

З цієї нагоди, 10 травня, вихованці дошкільного підрозділу Грушівського НВК відзначили День Матері. Дане свято підготували для матерів виховательки закладу, а саме: Головата М.М., Головач А. І., Губка М.І. та Захарчук М.І.

Цей день став святом поезії і музики. Перші привітали своїх матусь вихованці старшої групи "Веселка". Всі вихованці були одягнені в національні костюми. Спочатку вони дали насичений концерт, в якому показали свої вміння декламувати вірші румунською, українською та англійською мовами, танцювати та співати, а потім разом з матусями взяли участь у конкурсі «Подарунок власними руками».

Дошкільнята молодшої групи «Сонечко» підготували вірші, танці й пісні присвячені найдорожчій на Землі людині – Матері. Спільне переживання святкової події було радісним і пізнавальним для дітей, давало відчуття вмілості кожній дитині, морально підносило її в прагненні зробити своїм виступом приємне рідній матусі.

А на завершення заходу малята дарували мамам власноруч виготовлені подарунки і найтепліші поцілунки.

Це свято змусило кожного згадати про велику роль матері у своєму житті!

Заступник директора з ВР                                         Зінкевич Д. В.

Проглядів матеріалу: 460 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.05.2016 | Комментарії (0)

 6 травня на шкільному подвір’ї Коровійської школи пройшла загальношкільна лінійка "Мужність і відвага крізь покоління. Пам’ятаємо! Перемагаємо!”, яку підготували учні 10 класу з Валентиною Антонівною Чобан. Це - гасло 71-шої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

    На лінійку були запрошені гості:  Продан Юрій Михайлович - Коровійський сільський голова, Петихачна Сільвія Василівна - мати  загиблого в АТО, Альошина Юлія Іванівна - дружина загиблого в АТО, а аткож учасники АТО, випускники нашої школи - Чорний В’ячеслав Дмитрович та Мороз Олексій Дмитрович.

Учасники АТО сказали, що пам’ятають, якою страшною трагедією для українців є війна. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. Ми за мир! За мир на Україні!

     Учні 10 класу у своєму виступі наголосили,  що ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для країни час здійснив неповторні подвиги, хто не шкодував життя, заради щастя нинішніх поколінь!

    Закінчилися лінійка піснею «Хочемо жити без війни», молитвою та урочистою ходою всієї школи до сільського пам’ятника загиблих солдатів під час ІІ світової війни.

На жаль, у нашому селі Коровія вже немає живих ветеранів ІІ світової війни, але щороку учні школи пам’ятають їхні імена і віддають шану їм в ці пам’ятні дні, покладаючи квіти на їхніх могилах.

   

    ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 498 | Завантажив: Коровійська_ЗОШ | Дата: 10.05.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024