Четвер, 18.04.2024, 19:57















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Вересень » 14

    Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич визначила одним із пріоритетних завдань Міністерства освіти і науки дебюрократизацію системи освіти.

Реагуючи на численні звернення вчителів та адміністраторів шкіл, МОН і спільнота відповідального вчительства EdCamp Ukraine розпочинають проект «Діти і папери: як досягти балансу в школі?». Цей проект –  масштабне онлайн-опитування щодо розвантаження вчительської та адміністративної роботи  з подальшим публічним обговоренням та розробкою плану дій.

Ініціатива спрямована на те, щоб знайти відповіді на три ключові питання:

– що заважає педагогу й адміністратору школи працювати?

– як змінити ситуацію?

– від кого залежатимуть зміни?

ЯК ЦЕ ПРАЦЮВАТИМЕ:

Усі опитування анонімні. До участі запрошуються педагоги й адміністратори закладів освіти (директори та їх заступники) всіх типів та форм власності. До публічного обговорення на другому етапі запрошуються також співробітники  відділів і департаментів освіти.

1 етап, 13 вересня – 13 жовтня 2016 р.: системне анонімне опитування з узагальненням результатів, щоб виявити критичні точки в роботі школи, пов’язані з документообігом та звітністю.

2 етап, 6 листопада – 1 грудня 2016 р.: здійснюватиметься відкрите онлайн-обговорення отриманих даних та розробка пропозицій щодо можливості подальших змін.

Більше про цю ініціативу можна прочитати на сайті: http://mon.edcamp.org.ua.

Інформує МОН України

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.09.2016 | Комментарії (0)

    Цьогоріч літо видалось доволі спекотним, та вихованцям гуртка «Пішохідний туризм» на базі Тарашанської ЗОШ дуже пощастило! В рамках туристсько-виховного оздоровчого наметового табору «Райдуга» вони мали змогу здійснити водну подорож могутнім Дністром. Той різновид відпочинку, який вихованці отримали під час здійснення подорожі, – це цілий калейдоскоп активного та корисного проведення вільного часу.

У житті все буває вперше: перший подих, перший крок, перше навчання та і перша подорож по річці, про яку вони чують з раннього дитинства.

Похід по річці Дністер на байдарках був здійснений з 3 по 10 липня 2016 року. В склад групи входили учні Тарашанської ЗОШ, Глибоцьких ліцею та гімназії.

Похід по річці Дністер є однією із найцікавіших подорожей і привабливий своїми мальовничими ландшафтами і їх неповторністю. Круті скелясті або залісненні береги висотою до 200 м, унікальні травертинові скелі і геологічні відслонення, печери і гроти, водоспади, мальовничі острови, пам’ятки природи, історії, архітектури. І все це – дика і неторкана природа, що дає чудову можливість зануритись у світ тиші і спокою.

Теплий клімат у каньйоні відрізняє цю місцевість від інших територій Західної України – стіни каньйону затримують сонячне тепло, через що влітку дощів тут майже не буває, а навесні зелень розцвітає на 2-3 тижні швидше. Тут ви зможете побачити прямовисні скелясті береги, реліктові ліси, гроти та водоспади, велику кількість рідкісних рослин, тварин, птахів. Маршрут подорожі пролягає Дністровським каньйоном, який вважається одним із найбільших в Європі і проходить по кордону кількох областей, що зумовлює відносну віддаленість від “цивілізації”, а отже – повну релаксацію.

Маршрут походу «Хвилями могутнього Дністра» розпочався  зі славного княжого Галича (Івано-Франківська обл.), охопив весь Дністровський каньйон і закінчився в м. Заліщики (Тернопільська обл.).

Весь маршрут був насичений різноманітними природними об’єктами.  Меандри, скелі, печери, руїни Раковецького замку та Червоногородського палацу, руїни костьолу Вознесіння Діви Марії, Джуринський водоспад (найбільший рівнинний водоспад в Україні). Все це мали змогу побачити та дослідити учасники групи під час проходження маршруту.

Групою  повністю пройдено запланований маршрут протяжністю 187 км, що, окрім естетичної насолоди та задоволення від літнього відпочинку, дає підстави на отримання спортивного розряду зі спортивного туризму.

Подорож Дністром задовольнила найвибагливішого любителя активного відпочинку. Ночівля в наметах, приготування їжі на вогні, романтика нічного багаття та національний колорит Західної України назавжди залишаться у памяті учасників подорожі.

Кожен день, проведений в поході, не пройшов дарма і запам’ятався чимось особливим. Адже під час подорожі учасниками було здійснено ряд краєзнавчих досліджень.

Пізніше юні туристи подорослішають і те незвичне, що відчули під час мандрівки, перетвориться на дорогу серцю згадку, яка деколи згубиться в закутках пам’яті і лише іноді виринатиме приємною ностальгією. Немає схожих походів, немає схожих груп, так і ця подорож була для всіх учасників чимось новим, незабутнім і ні на що не схожим.

Хочеться, щоб всі оцінили красу природи, і навчилися берегти її. Зрозуміли, що таке дружба і навчилися допомагати один одному. Зрозуміли що Батьківщина це не шматочок географічної карти, а це люди зі своїми проблемами, безкраї простори, місця, події, це країна – вона жива. І з цієї миті ми починаємо гордитися нею, піклуватися про неї,  і в нашій душі прокидається – Громадянин.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 456 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.09.2016 | Комментарії (0)

     Міністерство освіти і науки має намір ініціювати проведення зовнішнього незалежного тестування для всіх учнів при переході в старші класи. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

“Після закінчення основної школи, дев’ятого класу, буде проведено зовнішнє незалежне тестування всіх випускників”, – сказав він. Хобзей зазначив, що відповідний пункт передбачається внести в новий закон “Про освіту” і ця норма вже була погоджена з Міністерством фінансів.

Зі слів урядовця, ще зарано говорити, з яких дисциплін буде проводитися цей тест, чи він буде збірним – суспільно-філологічним із завданнями з іноземної мови. Також Хобзей додав, що таким чином старша школа буде відділена від середньої.

Проглядів матеріалу: 429 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.09.2016 | Комментарії (0)

    12 вересня у Купському НВК № 2 відбулося відкриття Олімпійського тижня, присвячений Дню фізичної культури та спорту. Розпочався він урочистою лінійкою. З привітанням до учнів  звернувся  директор школи -  Богданюк К.В.,  який побажав міцного здоров'я та успіхів у спортивному житті.

Традиційно тиждень ми розпочали з проведення малих Олімпійських ігор серед учнів середніх та старших класів, а також проведення «Веселих стартів» та естафет для учнів молодших класів.

Тож бажаємо всім учасникам Олімпійського тижня міцного здоров'я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім'я процвітання України!

Вчитель Фізичної культури - Кузик В. І. розповів дітям про історію виникнення олімпійського руху, починаючи з Давньої Греції, олімпійські символи і принципи. Після цього учні школи дали «клятву олімпійців».


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 396 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.09.2016 | Комментарії (0)

    У вересні вже традиційно відбулися заходи присвячені Дню фізичної культури і спорту та Олімпійському тижню. Зокрема в рамках Олімпійського тижня вчителем фізичної культури  були проведені:

- олімпійський урок " Олімпійські ігри - від минулого до сучасності";

- конкурс стінгазет на тему "Спорт - це модно!";

- "Веселі старти" для учнів 5-9 класів;
- виховний захід у ДНЗ "Олімпійські ігри";
- "Веселі старти" для учнів 1-4 класів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 381 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.09.2016 | Комментарії (0)

    З 12 вересня у Тереблеченській ЗОШ розпочалися Олімпійські  дні, присвячені Дню працівників фізичної культури. Різні змагання, конкурси, естафети, веселі старти, олімпійські уроки – все це у дні святкування чекало на учнів школи.

На урочистій  лінійці вишикувалися педагогічний та учнівський колективи, де було оголошено план проведення Олімпійського тижня в школі, прийнято загонове рапортування кожного класного колективу із озвученням девізів  та презентація емблем команд.

Перші змагання  покликали на шкільний стадіон учнів і вчителів усієї школи. Тут відбулася справжня завзята боротьба: змагання з футболу,  стрибки у довжину з місця, стрибки на скакалці, згинання й розгинання тулуба всід– це далеко не повний список усіх випробувань. У цих змаганнях найкращі результати показали

 Веселими і задоволеними залишилися всі учні й вчителі. Ми ще раз побачили, що в нашій школі ростуть сильні, спритні й сміливі. Тож бажаємо всім спортсменам тільки перемог – як на спортивних майданчиках, так і за їхніми межами!

ЗДВР              Ауріте М.С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 420 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.09.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024