П'ятниця, 19.04.2024, 20:58















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Глибоцька гімназія - «Університет юних правознавців»
11:22
Глибоцька гімназія - «Університет юних правознавців»

     Учні Глибоцької гімназії активно долучилися до нового  соціального українсько-німецького проекту юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка «Університет юних правознавців», що орієнтований на школярів 6 - 8 класів, які бажають отримати нові знання у сфері права та юридичної професії.

31 жовтня група гімназистів у складі 30 учнів  6-8 класів під керівництвом педагогів Глибоцької гімназії - заступника директора з науково-методичної роботи Вороніної Л.А., вчителів Скибінської Л.С.,  Блисенко О.В. , Панцир Т.В. вирушили у захоплюючу і пізнавальну поїздку до столиці.

На залізничному  вокзалі нашу групу юних правознаців зустріла  щира , привітна, терпляча координатор  проекту  Катерина Солодова, яка  допомогла зорієнтуватися у ритмі столичного життя . На метро (переважна більшість наших школярів їхали на цьому виді транспорту вперше) ми доїхали до готелю Київського національного університету, де залишили речі. Швидко поснідавши, гімназисти  поїхали до головного Червоного корпусу університету, де розпочався перший день правового інтенсиву.

Величний Червоний корпус університету  вразив всіх учасників поїздки. Історична споруда, портрети видатних випускників та викладачів на стінах, широкі коридори з червоними килимовими доріжками , просторі аудиторії , усміхнені привітні обличчя викдадачів і студентів ... Ми в захваті !

Заступник декана юридичного факультету Олеся Олександрівна Отраднова та керівник Університету юних правознавців Роман Сергійович Мельник вітали наших гімназистів в стінах Червоного корпусу, називаючи їх студентами. Хто зна, можливо слова викладачів виявляться пророчими  і нинішні слухачі Університету юних правознавців  в майбутньому стануть справжніми студентами  найпрестижнішого українського вишу.

Програма навчального курсу в Університеті юних правознавців складалася з тематичних лекцій, присвячених вивченню основних галузей українського права. Усі лекції проходили  в інтерактивній формі, що зробило їх зрозумілими та надзвичайно цікавими для дітей. В рамках проекту учні прослухали дванадцять лекцій з основних галузей українського права, які проводилися  викладачами та аспірантами юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Тематика лекцій  дуже цікава:

Юридичний світ і дитина в ньому.

Конституційне право: ти і Конституція.

Право Європейського Союзу: це важливо для нас.

Сімейне право: закони в житті твоєї сім’ї.

Освітнє право: ти у школі.

Інформаційне право: що, де і коли говорити та кого слухати.

Адміністративне право: реалії дорослого життя.

Цивільне право: вимагаємо якість та безпечність товарів і послуг.

Трудове право: світ юридичних професій.

Кримінальне право: як не стати жертвою злочину.

Школярів забезпечили  робочими зошитами, під час занять учні активно відповідали на запитання викладачів. За кожну правильну відповідь діти отримували винагороду – веселого єнота. Наші гімназисти - учасники інтенсиву, були неймовірно активні! Викладачам було важко визначити, хто ж став переможцем, надав найбільшу кількість правильних відповідей і зібрав єнотиків.  Найбільше єнотиків заробили  учні 7а класу Микитюк Богдан та Ватаманюк Ксенія, які були відзначені своєрідними призами – ручками і блоктотами із зображенням Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У перервах між лекціями  гімназисти мали змогу відвідати  музеї університету: музей історії  університету, зоологічний музей. Також  глибоцькі школярі мали унікальну можливість попрацювати у криміналістичній лабораторії  юридичного факультету. Це були неймовірні враження! Кейс криміналіста , відбитки пальців ... Дехто вже навіть вирішив твердо – стану юристом!

Стомлені  але  щасливі  учні  ласували смачним обідом у студентській їдальні, адже треба  набратись сил  для сприйняття нових вражень.

Нові враження  подарував глибоцьким гімназистам народний депутат України  шановний Григорій Іванович Тиміш. На Майдані Незалежності нас чекав подарунок  від народного депутата -  екскурсійний двоповерховий  красень – автобус, разом з яким ми відправилися  у чудову захоплюючу екскурсію  столицею України. Велична Києво-Печерська лавра , Софіївський собор, Михайлівські золотоверхи , Маріїнський парк , адміністрація Президента, будинок уряду, Верховна Рада, Національний банк, площі, парки, знаменитий міст імені Патона, широкий Дніпро... Це було неймовірно! Щире спасибі і низький уклін  шановному Григорію Івановичу Тимішу , його помічнику пану Тарасу  за ці неймовірні хвилини!

Згодом була вечірня прогулянка  Майданом Незалежності , під час якої школярі  доторкнулися до святої історії України – подій Євромайдану , вклонилися памяті героїв Небесної Сотні, що загинули за наше право називатися українським народом.

Смачна вечеря у  «Макдоналдсі» на Майдані Незалежності завершила перший день перебування у столиці.

Новий день – нові враження!  Знову неймовірні лекції  в Університеті юних правознавців  на яких школярі  отримали унікальні знання з права, що допоможуть їм у повсякденному житті.

  Два  дні пролетіли як одна мить, і ось наші юні правознавці - учасники першого Всеукраїнського інтенсиву Університету юних правознавців отримали свої дипломи – дипломи юних правознавців , які вручила заступник декана юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Подяку Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

вручено  Глибоцькій гімназії  за активну участь у соціальному українсько-німецькому  освітньому проекті  «Університет юних правознавців».

Після отримання дипломів щасливі випускники Університету юних правознавців  смачно пообідали у студентській їдальні  і вирушили на екскурсію до Будинку уряду України.

Екскурсію проводив  відомий журналіст , ведучий передачі «Благовіст» , директор музею урядів України Володимир  Борисович Татаренко. Гімназисти успішно пройшли спецперевірку  охоронцями  Будинку уряду і вирушили на екскурсію. Було цікаво побувати у залі засідань комітетів уряду, у прес-центрі, залі для прес-конференцій і брифінгів. Також ми мали унікальну можливість  відвідати  велику та малу зали для засідань  уряду , посидіти у кріслах міністрів , сфотографуватися на пам’ять. На завершення екскурсії  Глибоцькій гімназії було подаровано  чудовий буклет , календарі .

Подякувавши  В.Б. Татаренку за цікаву екскурсію, нові враження і подарунки, учні Глибоцької гімназії  поспішили  на потяг до Чернівців , щоб поділитися  з рідними, однолітками та вчителями  своїми найкращими спогадами про ці неповторні дні , проведені у столиці України.

 А ще нам, учителям, було дуже приємно чути прекрасні відгуки про наших вихованців  і від викладачів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, і від працівників музеїв, Будинку уряду, лабораторій, готелю . Хочеться подякувати батькам  гімназистів за гарне виховання дітей.

Нових звершень, Глибоцька гімназіє!

 

                                                                             Заступник директора

з науково-методичної роботи 

Вороніна Л.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 992 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
+1  
1 Микола   (05.11.2016 07:43) [Материал]
biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024