Субота, 27.04.2024, 04:08















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Лютий » 17

   Школа формує особистість дитини, вчитель  відкриває перед дитиною увесь світ. Світ прекрасного поетичного слова дарують учням вчителі-словесники. Традиційно, кожного року  буковинська інтелігенція вшановує майстра слова, величного поета Міхая Емінеску, якого називають Світочем у царстві художнього слова. Поезія Міхая Емінеску хвилює, надихає,  радує і бентежить.

Педагоги Глибоцького району вміло і успішно прививають любов учнів до мистецтва живого слова Емінеску. Щорічний конкурс читців поезії М. Емінеску та інших класиків  відбувся сьогодні у приміщенні актової зали Глибоцького ліцею. На захід головний спеціаліст управління освіти Домніка Міхай запросила усіх, хто відчув на собі силу поетичного таланту митця: у конкурсі взяли участь  школи з румунською мовою навчання.

Слово Емінеску, його ідеї, почуття і мрії актуальні і сьогодні та близькі нашим учням. Тож свято поезії і краси рідного слова продовжуватиметься на кожному уроці літератури, а вчителі сіятимуть мудре і вічне у серця своїх вихованців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 735 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.02.2017 | Комментарії (1)

 «Першими ж будуть апостоли, після апостолів – пророки, а далі – учителі»

   16 лютого, на базі Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей відбулося урочисте відкриття ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017».

В урочистостях взяли участь: Оксана Палійчук, директор Департаменту освіти і науки, голова оргкомітету обласного конкурсу «Учитель року – 2017», кандидат педагогічних наук, доцент; Григорій Білянін, директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, доцент кафедри вищої математики, кандидат педагогічних наук; Ірина Ісопенко, заступник директора Департаменту освіти і науки; Володимир Дудчак, голова обласного комітету профспілки; Оксана Сакрієр, начальник управління освіти і науки, кандидат політичних наук; Тамара Богачик, заступник директора ІППО;  Олеся Яківчик,  переможець «Учитель року – 2016» у номінації «Англійська мова», учитель Чернівецької гімназії № 5 Чернівецької міської ради, учитель вищої категорії; Ірина Бугера, директор НВК Кримської ЗОШ І-ІІІ ступенів ДНЗ Новоайдарського району Луганської області; керівники органів управління освітою райдержадміністрацій/ міських рад, ОТГ; завідувачі РМК/ММК; представники вчительської громадськості, громадських організацій «Асоціація сприяння місцевому самоврядуванню» та «Волонтери Вижниці».

У вітальному слові Оксана Михайлівна зазначила: «Воістину кожне слово, яке сказане сьогодні, ми можемо застосувати до себе і вкотре заявити, що, дійсно, кожна зустріч у нашому житті є визначальною. Учора ми святкували світле свято Стрітення, а сьогодні відзначаємо День преподобного Симеона, за сумісництвом педагога, якому випала честь перекладати Святе Письмо».

Директор Департаменту і освіти наголосила, що кожна людина має особливу місію, яка робить її найкращою перед обличчям Господа, бо саме Він подарував життя, можливість кожного дня зустрічатися із цілим всесвітом – Людиною, яка дивиться на Вчителя, як на Бога. Посадовець звернула увагу на те, що завдання вчителя – донести істину, яка буде важливою для здійснення юнацької мрії: «Першими ж будуть апостоли, після апостолів – пророки, а далі – учителі».

Окрім цього, Оксана Михайлівна поділилася здобутками оргкомітету цього року: «Окрім цінних подарунків, на рівні області, нам вдалося підняти щомісячну стипендію для вчителів-переможців конкурсу «Учитель року – 2017». За І місце переможець до основної зарплатні отримуватиме додатково 1000 грн., за ІІ місце – 700 грн., за ІІІ – 500 грн.».

Також було повідомлено про те,  що Центральним оргкомітетом конкурсу було поставлене завдання – здійснення і забезпечення відеозйомки майстер-класів. Проте Департамент освіти і науки поставив перед собою вищу планку, він забезпечить відеозйомку трьох конкурсних випробувань («Презентація досвіду», «Майстер-клас», «Конкурсний урок»). Згадана інновація  дозволить вчителеві переглянути власний досвід і вкотре черпати нові ідеї, силу, шляхи для власного професійного удосконалення.

Оксана Палійчук висловила впевненість у тому, що всі конкурсанти  покажуть глибоку обізнаність щодо сучасних досягнень психолого-педагогічної науки, проявлять себе фахівцями високого рівня, здатними творчо реалізувати як традиційні форми і методи, так і нові освітні технології та продемонструють розуміння головної мети освіти.

У рамках відкриття, посадовець згадала за діток із Луганщини, які зараз перебувають на теренах Буковини. Для них вчителі випекли жайворонків, які в фольклорному контексті вважаються символами єднання неба та землі, Сходу і Заходу.

Ірина Бугера передала щирі вітання від колег учителів із Луганської області, побажавши творчого натхнення, талановитих учнів, спокою і миру в країні.

Олеся Яківчик підтримала учасників і порекомендувала дотримуватися трьох правил: слухати, аналізувати, оцінювати; не відкидати порад і зауважень: «Інші конкурсанти не є для вас конкурентами, це ваші друзі по нещастю».

Жити за законами Божими, за законами матінки природи  - ось ті, такі важливі і необхідні знання, які учитель перш за все несе у світлі дитячі душі. Бути учителем – це бути справжнім реформатором майбутнього життя України, бути апостолом Правди і Науки.

У рамках конкурсу педагоги області змагатимуться у 5 номінаціях: «Початкова освіта» (голова журі – Прокоп Інна Степанівна, в.о. завідувача кафедри педагогіки та методики початкової освіти факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 654 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.02.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024