П'ятниця, 19.04.2024, 07:48















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Лютий » 22

    Мова – це великий дар природи , це золотий запас душі народної , з яким виростаємо, з яким живемо і завдяки якому маємо велике право і гордість іменуватися українським народом. Саме тому нашому поколінню потрібно плекати кожне слово рідної мови , передане нам у спадок нашими пращурами , вивчати , розвивати , берегти її , бо без неї народ перестає бути самостійним , незалежним , багатим.

21 лютого відзначається день рідної мови . Це відносно молоде свято – до календарів всього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.

Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови в Глибоцькій гімназії проведена низка заходів , метою яких було поглибити знання учнів про рідну мову , її історію , формувати національну свідомість школярів , виховувати поважне ставлення до мови; розвивати пізнавальні інтереси.

Всі учні 5-11 класів нашої гімназії написали загальнодержавний диктант «Україна - наша земля, наша Батьківщина».

Бесіди , інформхвилинки , коментоване читання пройшли у 5-11 класах .

Бошелюк А.О. , учитель української мови у 7а класі провела мовну гру «Мову рідну ми вивчаємо». Граючись , семикласники повторили і закріпили норми орфографії , орфоепії , граматичне і лексичне значення окремих частин мови.

Учні 8а класу разом з класним керівником Романюк Н.П. відвідали шкільну бібліотеку , у якій було розміщено виставку «Не бійтесь заглядати у словник».

З метою глибокої поваги та шани до рідної мови учні 11Б класу з класним керівником Чугуєвою Н.В. провели годину спілкування «Передаймо нащадкам наш скарб – рідну мову» у 6б класі. Вони познайомили шестикласників з історією виникнення свята рідної мови , з поняттям «Слово та мова». Година спілкування була проведена у формі гри , де учні поглибили й закріпили знання з рідної мови.

У актовій залі зібралися старшокласники на лекторій «Говорімо правильно», головним завданням якого було донести учням , що мова – це Божий дар , а мовлення – неоціненний скарб. Учні наголосили на тому , що нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову , українську державність , націю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 419 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)

    У середу, 22.02.2017 н.р., на базі конференц-зали Глибоцького РМЦ відбувся районний семінар соціальних педагогів Глибоцького району, який працював над проблемою: «Соціально-педагогічна профілактика проявів девіантної поведінки школярів».

  Слід зазначити, що організацію, проведення,  досвід роботи та матеріали семінару готували працівники психологічної служби Глибоцького ліцею та методист, який відповідає за психологічну службу району -  А.І. Колесник.

 Відкрив роботу районного семінару соціальних педагогів – директор Глибоцького ліцею Д.І. Глобак. У своєму виступі наголосив на основних здобутках та напрямках роботи працівників психологічної служби ліцею та презентував візитівку навчального закладу.

 Продовжила роботу семінару методист РМЦ А.І. Колесник з презентацією: «Основні аспекти профілактики девіантної поведінки шкільної молоді», в якій розкрила основні методи та прийоми профілактики за обраною проблематикою.

 Загалом, семінар включав в себе три основних блоки:

  • (теоретичний включав у себе виступи, мультимедійні презентації та дискусійну платформу, де жваво обговорювалися основні проблемні ситуації, які виникають під час профілактики проявів девіантної поведінки учнів);
  • (практичний включав у себе при стендове заняття з учнями 8-го класу «Профілактика лихослів’я учнівської молоді», психолого-педагогічний консиліум на тему: «Робота з дітьми групи ризику», інтерактивне заняття «Ситуації», брейн-ринг з учнями 10-х кл. «Права свої знай – обов’язків не забувай».
  • (заключний містив в собі заключний шеренг, вироблення методичних рекомендацій та зворотній зв'язок.

Хочу зазначити, що районний семінар соціальних педагогів відбувся у творчій та плідній атмосфері.

Методист РМЦ А.І. Колесник

Проглядів матеріалу: 430 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)

Тривають змагання фахового конкурсу "Вчитель року - 2017". Попередні протоколи засвідчують високий рівень підготовки наших педагогів, тож побажаємо їм успіхів, перемог, нових вражень від спілкування з колегами, нових цікавих ідей!

Шановні учасники конкурсу: Ніна Лук"ян, Марілена Зигря, Анастасія Білійчук, Андрій Хабюк, Костянтин Кожокарь. Ви- найкращі!

Проглядів матеріалу: 580 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (2)

А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров’ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав…
 
З нагоди третьої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні у Молодійській ЗОШ І-ІІІ ступенів в пам’ять про загиблих за майбутнє України проведено тематичну лінійку.
Юні учні-читачі декламували патріотичні вірші, присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу та переглянули відео кліп «Вічна пам’ять Героям України!».
Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними.
І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечити те, щоб їх жертва не була марною, на те, щоб подібне більше ніколи не повторилось.
Проглядів матеріалу: 482 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)

Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у Чагорській ЗОШ I -III ступенів. Учні 9-А класу разом із вчителем української мови та літератури Михайлеску С.М., заступником директора з виховної роботи Білою З.В. підготували та провели тематичну лінійку « Мово рідна – слово рідне».

Під час лінійки діти мали змогу ще раз переконатись у мелодійності, багатогранності рідної мови; пригадати сторінки її нищення та творення.

На завершення лінійки всі учні школи долучились до флеш-мобу « Мова єднання».

 Дорогі діти!

Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

 

 
Проглядів матеріалу: 358 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)

   21 лютого у Червонодібровському НВК відзначали Міжнародний день рідної мови. Учні 8-9 класів написали диктант «Україна – наша земля, наша Батьківщина». Переглянули презентації «Цікаві факти про українську мову», «До дня рідної мови».

Бібліотекар Горло Наталія Степанівна разом з учнями організувала виставку дитячої літератури «Наша мова калинова».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 387 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)

   Тиждень педагогічної майстерності пройшов з 13 по 17 лютого.
Упродовж Тижня проведено:
- Співбесіди з вчителями, що атестуються.
- Педагогічна вітрина «Майстерність без меж» (виставка особистих «портфоліо», розробок уроків, презентацій вчителів, що атестуються)
- Тренінг для класних керівників, що атестуються «В пошуках оптимальних варіантів роботи класного керівника».
- Анкетування «Вчитель очима колег, учнів, батьків».
- День «відкритих» дверей уроки і заняття в дошкільній ланці провели Гуштюк Н.Д.,
Бока Т.М., Чорней О.С., Чорней Д.М., Громей Л.К., Блуй С.Г., Дудуц І.В., Тарабас В.Д.
- Творчий звіт вчителів, що атестуються.
- Методичний практикум з елементами психологічного тренінгу «Можливості творчого потенціалу вчителя».
Закінчився Тиждень педагогічними «посиденьками» - засіданнями шкільних МО вчителів природничо-математичного, суспільно-гуманітарного циклу наук, вчителів початкових класів та вихователів дошкільної ланки.
Заступник директора з НВР Дудуц Н.К.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Проглядів матеріалу: 538 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)

    21 лютого 2017 року учні та вчителі Купського НВК №2 визначили «День рідної мови » під девізом «Бренить,співає наша мова, чарує,тішить і п’янить».

Цей день відмічений великою кількістю заходів, конкурсом стіннівок та плакатів, теметичних виставок, вікторин, які були підготовлені вчителями румунської мови Попеску О.Г., Скутарь В.І., та вчителем української мови Бойко М.І. та вчителів початкових класів.

Метою всіх проведених заходів було:

  • Донести до учнів красу і багатство румунської та української мов
  • Формувати відчуття краси рідної мови
  • Розвивати мовленеві здібності учнів
  • Збагачувати словниковий запас
  • Виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 460 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)

Волошкові очі у рідної мови,

В тих очах відбито калиновий жар.

І блакить небесна, й спалах колосковий,

І Дніпра могуча, праведна душа. (І.Павліха)

Такими рядками супроводиться визнання української мови.

Учні Молодійської ЗОШ І-ІІІ ступенів дуже люблять українську мову, гнучку, цвітучу й таку м’яку. У нашій мові стільки ніжних, сердечних, петливих слів. 21 лютого 2017 року учні школи відзначили День рідної мови: писали диктанти, дивились презентації, розповідали вірші про рідну мову.

Дуже змістовним та хвилюючим був диктант «Україна – наша земля, наша Батьківщина» не залишили рядки з диктанту байдужими чесні і щирі серця підростаючого покоління.

І кажуть мудрі: «Мова - це людина».

У мови є і серце, і вуста,

є ім’я красиве – Україна. (М.Сом)

 

Проглядів матеріалу: 411 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)

  21 лютого вся Україна святкує День рідної мови. Не залишилась осторонь і Черепковецька ЗОШ. Упродовж дня проводились інформаційні хвилинки . Щоб вшанувати нашу рідну мову учні 6 класу з класним керівником Храмцовою С. М. підготували літературно-музичну композицію «Рідна мова – невичерпна скарбниця», на якому учні розповідали вірші, співали пісень, відгадували загадки і заглядали в історію нашої солов’їної мови. Шкільний бібліотекар Літовська Є. А. підготувала тематичну виставку. Учні 5 – 11 класів писали диктант «Україна – наша земля, наша Батьківщина», що теж свідчить про нескінченну любов до рідної мови.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)

    21 лютого – особливе свято для нашого народу – Міжнародний день рідної мови! Так, у кожного вона своя, але для нас національний неоціненний скарб – це українська мова , без якої не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

Тому сьогодні у Глибоцькому ліцеї панувала святкова атмосфера. Урочисту лінійку до Дня рідної мови підготували і провели учні 7-А класу разом зі своїм учителем Мазуренко О.Т. Зі сцени актової зали звучали чудові вірші про найкрасивішу мову світу – українську, глядачі прослухали байки П.Глазового, подивилися невеличкі сценки–мініатюри у виконанні ліцеїстів, переглянули відео про історію розвитку нашої мови. Зі сцени лунали пісні у виконанні учениці 7 класу Нікітіної О. та учнів 9-х класів про Україну та солов’їну нашу мову. Свято пройшло в урочистій та піднесеній атмосфері, розширило знання учнів про красу й багатство української мови – наш безмежний прекрасний гомінливий океан.

Також 21 лютого вчителі-філологи ліцею провели в кожному класі диктант «Україна – наша земля, наша Батьківщина».

Отже, сьогоднішнє свято рідної мови об’єднало нас, учнів та вчителів Глибоцького ліцею, з усіма українцями у велику дружну сім’ю, що золотими нитками вишиває найкращі слова любові до української мови!!!

Вчителі-філологи Глибоцького ліцею

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024