Четвер, 25.04.2024, 02:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Лютий » 20

    20 лютого, в День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в Сучевенськоі ЗОШ I-III ст. проведену зустріч з учасником події на Майдані Незалежності у 2013-2014 рр. та учасником бойових дій на сході України Олексієм Іллічем Зегрею. Він виступив перед школярами, розповів цікаву історію про те, як опинився на Майдані, чому поїхав воювати проти сепаратистів. Учні з цікавістю слухали розповіді атовця, та ставили йому запитання. В пам’ять про загиблих героїв запалено свічки, покладено квіти.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 462 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 20 лютого 2017 року, учні 10 класу Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. разом зі своїм вчителем української мови Тетяною Василівною Мороз та класним керівником Юліаною Василівною Мороз відвідали літературно-меморіальний музей Ольги Кобилянської у Чернівцях. Десятикласники на власні очі побачили один з тих будинків (а таких усього було 13), де проживала Ольга Кобилянська у Чернівцях. Музей – перший особистий будинок письменниці, придбаний за гонорар, – знаходиться за адресою: вул. Димитрова, 5. Нас привітно зустріли працівники музею і провели змістовну екскурсію, насичену цікавими і маловідомими фактами з життя і творчості письменниці.
   Учні побачили перше шкільне приладдя Ольги Кобилянської: її зошит як учениці 1 класу, буквар, пенал і табель успішності. В одній із музейних кімнат – робоче місце: крісло, лампу, стіл, а на столі – письмове приладдя і пляшечку з морською водою (мрія О.Кобилянської побувати на морі так і залишилася нездійсненною…). У наступній кімнаті музею представлено побутові умови проживання письменниці (ліжко, диван, шафа, домотканий килим з портретом матері на стіні).
Найбільше зацікавила учнів незвична картина – портрет письменниці, написаний текстами її 5-и оповідань (то рідше, то щільніше). Усі залишилися задоволеними! 
Екскурсія до музею стала узагальнювальним уроком-подорожжю щодо вивчення творчості Ольги Кобилянської з української літератури.
Дякуємо працівникам музею, адміністрації школи та класному керівникові за сприяння у проведенні цікавого й незабутнього уроку-екскурсії з української літератури

    

   

Проглядів матеріалу: 437 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

    16 лютого 2017 року у селі Валя Кузьмина відбулося урочисте відкриття Чемпіонату України з лижного туризму, який триватиме з 16 по 19 лютого на теренах Волоківської територіальної громади Глибоцького району. Всього до участі у змаганнях заявилися 12 команд з різних областей України: Волинської, Рівненської, Сумської, Закарпатської, Іванофранківської,Харківської,Житомирської, Кіровоградської та Чернівецької.

Відкрив змагання директор Глибоцького центру туризму Дудка Анатолій Петрович. На відкритті змагань були присутні заступник голови Глибоцької РДА Лупуляк Ілля Костянтинович, начальник управління освіти Барарюк Василь Іванович та почесні гості.

 

Проглядів матеріалу: 452 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

        У Тарашанській ЗОШ  14 та 16 лютого 2017 року вивчався рівень володіння іноземною мовою (англійською) учнями старшої школи(10-11 кл.), який проводився відповідно до наказу управління освіти Глибоцької РДА від 31.01.2017 р. №69 "Про проведення моніторингу якості підготовки учнів загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького раойну до ЗНО-2017 з іноземних мов".  Учням було запропоновано пройти анкетування, після цього вони виконали завдання он-лайн тестування на сайті Львівського регіонального ЦОЯО (http://www.lvtest.org.ua/) - вкладка «Тренувальне он-лайн тестування» (Підсумкове тестування за матеріалами ЗНО 2012-2015. Комп'ютерне тестування, наразі,  є найбільш поширеним методом діагностики знань учнів, за яким можна визначити,  як рівень володіння предметом, так і окремими темами чи аспектами знань, будь-то читання, аудіювання чи письмо. Окремо варто відзначити , що комп’ютерне тестування передбачає передачу отриманих результатів майже миттєво за допомогою мережі Інтернет.

Проглядів матеріалу: 530 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

   Лютий прийшов до нас ще з одним святом – таким довгоочікуваним для всіх люблячих сердець – день святого Валентина. Найщиріші і найгарніші подарунки дарують один одному закохані.

В нашій школі цей день теж був особливим. Гарно прикрашена школа створювала святкову атмосферу та радісний настрій.

Цікаві конкурси та подарунки приготували організатори вечора для обраних пар, які змагались у романтизмі, щирості та кмітливості. А переможці стали найромантичнішою парою свята.

А ще учні протягом тижня обирали найгарнішу дівчину та найгарнішого хлопця школи, які і отримали корони принца та принцеси.

Як важливо зберегти протягом життя таке чисте, добре та світле почуття як кохання!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 386 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

   З метою пропаганди фізичної культури та спорту, як важливого засобу збереження та зміцнення здоров’я, загартування, підвищення працездатності учнів, 18 лютого 2017 року у спортивному залі Глибоцького ліцею відбувся етап ІІІ дитячої ліги з футболу (футзалу).

Даний турнір сприяє покращенню спортивно-масової роботи в загальноосвітніх, дитячо-юнацьких спортивних школах району, залучає учнів до регулярних занять у спортивних секціях ДЮСШ.

Змагання важливі для популяризації футболу (футзалу) серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, налагодження дружніх стосунків між спортсменами та підвищення спортивної майстерності.

 

Джерело: hlyboka.info

 

Проглядів матеріалу: 407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

     Людина, розумна людина, завжди сподівається на краще. Це природно, адже ми не станемо заперечувати, що найчастіше обставини, що нас оточують, просто змушують нас це робити. Надія супроводжує нас, напевно всюди, але що ми готові зробити для того, щоб вона не залишилася марною. Далеко не кожній людині випадає така честь, щоб сприяти втіленню кращих сподівань. А сприяння, активне сприяння в цьому - є єдина причина, по якій здійснюється це велике таїнство, дане нам Богом. Адже погодьтеся: не важливо, пливемо ми за течією чи проти, але важливо - на краще або гірше, і важливо, що рухаємося, і рухаємося по милості Божій.
20-е лютого 2014-го року стало якоюсь переломною датою цієї надії на краще для всього українського народу. Відчуваючи глибокі і тривалі приниження та відвертий гніт з боку пострадянської корупційної, кримінально-комуно-кегебістско-олігархічної химери, багатонаціональний український народ пробудився. Він встав перед тираном і не залишився у смертельної байдужості до майбутнього своїх дітей, до теперішнього своєї, даної Богом душі, до гідності та честі свого доброго імені.
На жаль «грабіжники граблять, і грабуючи, граблять грабіжно». Так написано у Святому Письмі. Ця дата з’явилася яскравим доказом тих слів і деспотична система вирішила умертвити цю надію.
Чи можна умертвити надію? «Надія лицеміра загине» - так написано у Святому Письмі. Але чи можна назвати лицеміром того, хто віддає найдорожче, що у нього є - життя, заради ближнього свого, заради кращого життя для ближнього свого? Таку людину називають героєм. Такі люди не вмирають, а їх життя продовжується на Небесах, поруч з Отцем Небесним.
11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. Це зроблено, за даними проекту DilovaMova.com, «На підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України», - йдеться в документі.
Джерело:   dilovamova.com
Проглядів матеріалу: 455 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

    15 лютого учні Слобідського НВК запросили на свято Стрітення батьків та вчителів. В гості завітали Весна і Зима. Діти співали веснянки, відгадували загадки. А в кінці свята всіх гостей пригостили печивом у вигляді жайворонків, адже за народним повір’ям ці птахи на своїх крилах приносять весну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 442 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

     Згідно плану наукової роботи Глибоцької гімназії 16 лютого пройшов день економічних наук, який підготували та провели вчителі економіки Білоус Н.М. та Безверха В.Д.

Захід пройшов у формі «Економічного форуму» , де свої науково-дослідницькі роботи для учнівської спільноти презентували школярі – учасники та дипломанти Міжнародної науково-практичної конференції студентської та учнівської молоді «Стан та перспективи розвитку регіональної економіки», яка пройшла у листопаді 2016 р. за участі Київського національного торговельно-економічного університету та Сучавського університету імені Штефана чел Марі (Румунія).

Юні науковці презентували старшокласникам тези своїх НДР: Рибарчук Олена (науковий керівник Безверха В.Д.) «Фінансовий механізм забезпечення соціально-економічного розвитку регіону» , Білоус Анастасія (науковий керівник Білоус Н.М.) з роботою «Особливості економічного розвитку у прикордонних регіонах», Малайку Марія(науковий керівник Безверха В.Д.) «Маркетингова стратегія розвитку торговельних підприємств регіону», Стефанесі Анастасія (науковий керівник Безверха В.Д.) «Соціальні та екологічні аспекти економічного розвитку регіону».

«Економічний форум» у Глибоцькій гімназії пройшов на славу.

/Files/images/ек2.jpg/Files/images/ек3.jpg

 

 

Проглядів матеріалу: 413 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

    Здоров’я – безцінне надбання не тільки кожної людини, але і всього суспільства. При зустрічах, розставаннях із близькими і дорогими людьми ми бажаємо їм доброго і міцного здоров’я, тому що це — основна умова і застава повноцінного і щасливого життя. Здоров’я допомагає нам виконувати наші плани, успішно вирішувати основні життєві задачі, переборювати труднощі. Добре здоров’я, що розумно зберігається і зміцнюється самою людиною, забезпечує їй довге й активне життя.

15 лютого 2017 року на базі Глибоцької  гімназії відбувся районний семінар-практикум  вчителів фізичного виховання «Удосконалення сучасного уроку з фізичного виховання шляхом впровадження іноваційних технологій». В роботі семінару-практикуму взяли участь методист РМЦ Лях М.Г., директор Глибоцької ДЮСШ Стрельчук П.Г., вчителі фізичної культури загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького   району.

  Гостей семінару-практикуму зустрів словами привітання та побажаннями міцного здоров’я директор Глибоцької гімназії Блисенко Ю.Д.  Учні даного навчального закладу розповіли про свою рідну гімназію.

  Робота семінару-практикуму розпочалася науково -методичним блоком « «Школа особистості» та її вплив на формування здорового способу життя в системі фізичного виховання учнів», « Особливості організації навчально-виховного процесу уроків фізичного виховання у навчальному закладі». Учасники семінару обговорили актуальні питання та проблеми викладання фізичної культури на сучасному етапі; ознайомилися із сучасними педагогічними технологіями формування свідомості фізкультурно-діяльної особи та бажаних рис особистості будівничого власного здоров’я; визначили основні завдання щодо впровадження гуманістичних засад здоров’язбереження підростаючого покоління шляхом мотиваційної спрямованості до занять фізкультурою учнів та їхніх батьків.

  Наступний етап роботи семінару-практикуму було проведено майстер-клас  з вчителями фізичного виховання з модуля «Баскетбол», де вчителі мали змогу проявити себе з цього виді спорту.  

Також вчителі фізичного виховання Глибоцької гімназії звітували перед колегами за свою роботу, про свої успіхи та плани на майбутнє. А успіхи в роботі дійсно є, про що свідчать грамоти на стенді, отримані спортсменами гімназії на змаганнях різного рангу. Так, наприклад, в  цьому навчальному році  команди учнів  Глибоцької гімназії   посіли І місця в  районній спартакіаді школярів з баскетболу серед дівчат та юнаків, ІІ місце з волейболу серед дівчат та ІІІ місця з футболу, легкоатлетичного кросу та шахів.

В обговоренні проведених уроку та позакласного заходу взяли участь не тільки вчителі фізичної культури району, а й  адміністрація школи.

По закінченню семінару були прийняті та затверджені методичні рекомендації. З позитивними емоціями та новими здобутками педагоги роз’їхалися по школах. Побажаємо їм успіхів та нових досягнень!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 519 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

   Лютий найважчий для птахів місяць. Місяць лютого холоду і голоду. Зима відчуває, що скоро їй доведеться поступитися своїми правилами, ось вона і злиться : то морозом вдарить, то замете буревій. Найгірше, коли після денної відлиги вдарить вночі мороз і відразу заморозить сніг зверху. Така крижана кірка на снігу дуже міцна, жорстка, слизька.  Як птахам дістати  їжу?

А якщо на допомогу пернатим прийдемо ми, діти? Так, звичайно, допомогти своїм маленьким, слабким пернатим друзям прийшли учні 1-го класу Купського НВК №2, разом зі  вчителем Богданюк Єлизаветою Василівною. Ми вивішували для птахів маленькі їдальні у шкільному саду. Хтось приніс зерняток, а хтось хлібних крихіток. Їм багато не треба. Так, ми  врятували птахів від голодної смерті!

Проглядів матеріалу: 400 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

  З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, 20 лютого у Купському НВК № 2 була проведена лінійка – реквієм, під час якої учні запалили свічки та вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

Проглядів матеріалу: 368 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

   Цього року на фестивалі у номінації «Театральне мистецтво» , учні 3-го класу презентували казку І.Кеанге «Fata babei și fata moșneagului», керівник Богданюк М.Р., а учні 7-9-тих класів представили невеличкий уривок із повісті «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя- Левицького. У номінації «Літературна творчість», учениця 9-го класу Тарица Мар'яна декламувала вірш Андрія Фаріона «Де сміх-там і людина», а учениця 11-го классу Богданюк Крістіна вразила всіх віршем Юрія Федьковича «Пречиста Діва, радуйся, Маріє».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 376 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

    Займатися фізкультурою корисно, весело фізкультурою подвійно. Адже кожна хвилина занять спортом продовжує життя людини на одну годину, а веселим - на два.

2 лютого Турятському НВК пройшло незвичайне сімейне свято «Тато, мама і я — спортивна сім’я». Свято батьків та дітей, свято краси, наполегливості, витривалості, свято здоров’я. Це змагання спортивних родин учнів 2 -А класу, на якому вони показали свою силу, спритність, кмітливість, увагу, взаємовиручку та винахідливість.

Британські вчені довели, що 5 хвилин  м’язової активності допомагають відновити сили на цілий день. Родинне свято допомогло відновити сили і одержати заряд енергії, позитивних емоцій не на один день.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 437 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

     Anual în luna februarie are loc tradiționalul festival raional «Roua curată», organizat de Casa de creație a copiilor din raionul Hliboca. Sarcina acestui festival este de a scoate în evidență copii talentați la diferite probe cum ar fi  - declamarea, recitalul poetic, cântecul popular și de estradă, dansurile moderne și populare, scamatoriile, teatrul popular etc.

Anul acesta la nominația «Creația literară» și «Arta teatrală» au participat câțiva elevi de la CIE Cupca. Astfel eleva clasei a 6-ea Tatiana Morar a recitat poezia lui M. Eminescu «Mai am un singur dor», (conducătoare – Lucica Dușceac), iar elevul clasei a 8-a B Adrian Opaeț a recitat o poezie în limba ucraineană «Dumî moi, ditî moi» de Iu. Fedkovici (conducătoare – Maria Ovaciuc). Ambii au participat la nominația «Creația literară».

 La nominația «Arta teatrală» au fost prezentate două scenete vesele «Mama și calculatorul» prezentat de elevii clasei a 10-ea Alexandru Tarâța, Anastasia Pavliuc și Vasile Alerguș. (conducătoare – Lidia Olar). Tot la această nominație alți doi elevi din clasa 10-ea Constantin Palicârja și Daria Opaeț au demonstrat un fragment din scenetele umoristice «Floarea și Gheorghe» (conducătoare- Lidia Olar).

Membrii juriului, lucrători ai Casei de creație din Hliboca au apreciat la justa valoare buna pregătire și stăruința elevilor (toți au avut și costumația corespunzătoare), cât și munca conducătorilor lor,  profesorii noștri care au muncit adăugător cu ei.

                                Eleonora Schipor

Проглядів матеріалу: 427 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (0)

   З метою залучення учнівської молоді до пізнання Буковини, виховання підростаючого покоління в дусі патріотизму, любові та поваги до держави, історії, традицій, культури українського народу та популяризації мистецтва художнього слова Юрія Федьковича, 17 лютого 2017 року на базі РМЦ управління освіти Глибоцької РДА проведено районний  етап поетичного конкурсу «Читаємо вірші Юрія Федьковича». За перемогу в конкурсі змагалося чотири десятки декламаторів. Свої таланти демонстрували учні 5-11 класів 30 навчальних закладів Глибоччини.

    Юні читці намагалася вразити журі акторською майстерністю, технікою читання, костюмами і навіть вокальними даними. Рівень виконавської майстерності був надзвичайно високим. Авторитетному журі було дуже непросто визначити переможців. Тішить, що майстерність декламаторів зростає,а ми  ми маємо змогу відкрити нові яскраві постаті серед учнів.

                                                    Пенюк Л.С., методист РМЦ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 549 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2017 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024