Четвер, 18.04.2024, 10:18















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Лютий » 27

    24 лютого 2017 року в Чернівецькому обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбувся обласний тур очно-заочного міжнародного конкурсу «Традиції народів України, Болгарії і Молдови щодо раціонального використання, збереження та відновлення біорізноманіття». Його мета - пропаганда ідей сталого розвитку з опорою на краєзнавчі звичаї і традиції щодо збереження та відновлення біологічного різноманіття народів, що населяли територію України, Болгарії і Молдови.

Захід проведено у наступних номінаціях:

1. Традиційні форми сталого використання біоресурсів (наприклад: стратегії охорони (заповідання) і відновлення біорізноманіття (як окремих видів, так і територій), раціонально чи ірраціонально мотивовані обмеження на кількість або терміни полювання, рибальства, сінокосу, заготівлі лікарських рослин, деревини для будівництва, тощо).

2. Обряди і свята, повір'я, пов'язані з окремими видами рослин і тварин.

3. Використання рослинних і тваринних елементів в оздобленні предметів побуту, одягу і приміщень.

Учасниками Конкурсу стали учні загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, вихованці гуртків юних екологів, юних друзів природи та інших учнівських об'єднань шкіл та позашкільних закладів Буковини, а також студенти професійно-технічних навчальних закладів, які займаються питаннями пошуку та аналізу щодо збереження та передачі знань про окремі види рослин та тварин засобами народної творчості та обрядовості.

Серед учасників були і представники Глибоцького району, які здобули призові місця у конкурсі:

- І місце - Козачук Олена, учениця Глибоцького ліцею, вихованка гуртка «Природа рідного краю» Глибоцький РБТДЮ, керівник Балан Н.В. (номінація «Традиційніформисталоговикористаннябіоресурсів»);

- І місце – Балан Юлія, учениця Глибоцького ліцею, вихованка гуртка «Природа рідного краю» Глибоцький РБТДЮ, керівник Балан Н.В. (номінація «Обряди і свята, повір’я, пов’язані з окремими видамирослин і тварин»);

- ІІ місце - Безушко Меліса, учениця Глибоцького ліцею, вихованка гуртка «Природа рідного краю» Глибоцький РБТДЮ, керівник Балан Н.В. (номінація «Традиційні форми сталого використання біоресурсів»)

 

Вітаємо переможців!

Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2017 | Комментарії (0)

   25 лютого, в суботу, в залі чернівецького ФОК «Олімпія» були зіграні вирішальні матчі фінальної частини Чернівецького Регіонального етапу Всеукраїнських змагань із футзалу «Шкільна футзальна ліга України» сезону 2016/17 рр.

До цього буковинські школяри, які грають у футзал, були розбиті на чотири обласні зони, ігри в яких стартували 18 лютого, а переможцями в них стали Глибоцький ліцей, Новодністровська гімназія, ЗОШ сіл Великий Кучурів та Зарожани.
У першому півфінальному поєдинку Чернівецького Регіонального етапу Всеукраїнських змагань із футзалу «Шкільна футбольна ліга України» сезону 2016/17 рр. Глибоцький ліцей розгромив суперників – ЗОШ с. Великий Кучурів – із непристойним рахунком 8:0. Як то кажуть – без питань. Інакше склався хід матчу ЗОШ с. Зарожани з Новодністровською гімназією. Тут, при рівній грі, зарожанці вели після першого тайму 1:0, а у другій половині, після обміну голами, новодністровська команда пішла вперед і двічи пропустила під час контратак суперника. У підсумку – перемога Зарожан з рахунком 4:1.
Матч за ІІІ місце між Великим Кучуровом і Новодністровськом завершився впевненою перемогою новодністровських школярів, які здобули «бронзові» нагороди цьогорічних змагань. Рахунок гри – 2:7 на користь юних дністрян.
А от у фіналі знову відбувся бенефіс Глибоцького ліцею, який не залишив суперникам із Зарожан жодного шансу на перемогу. Обидва тайми пройшли за відчутної переваги юних гравців Глибокої, що демонстрували злагоджену й комбінаційну гру, а підсумковий рахунок – 7:1 – чітко відобразив хід матчу.
Тепер на команду Глибоцького ліцею очікує серйозне випробування на Всеукраїнському рівні, де збиратимуться кращі шкільні команди України з футзалу. Зауважимо, що цей турнір –Всеукраїнські змагання з футзалу «Шкільна футзальна ліга України» – проводяться лише вдруге, проте віримо, що буковинці зможуть достойно представити наш край і вибороти нагороди турніру.
Проглядів матеріалу: 506 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2017 | Комментарії (0)

    24 лютого 2017 року учні Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів представили свої таланти на районному фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості “Чисті роси”, який проводиться з метою виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді у різних видах мистецтва, а також з метою сприяння подальшому розвитку їх обдарувань, залучення юних артистів до активної участі у мистецькому житті країни і формування творчої еліти України. У цьому навчальному році на розсуд районного журі було представлено фрагмент театральної постановки "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" (номінація "Театральні колективи") та читців творів. З нетерпінням чекаємо підведення підсумків та результатів районного конкурсу.

Проглядів матеріалу: 421 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2017 | Комментарії (0)

   24 лютого у Чагорській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний етап Всеукраїнського конкурсу «Чисті роси» в номінації «Драматичне мистецтво» та «Художнє читання».
У номінації «Художнє читання» брали участь учні 6-11 класів: Захотій Тетяна прочитала гумореску П.Глазового «Про мову»; Козачок Володимир – вірш «Я-українець» А.Матвійчука; Дубець Яна «Світ який-мереживо казкове!»В.Симоненка.
У номінації «Драматичне мистецтво» на розсуд районного журі було представлено фрагмент театральної постановки у виконанні учнів 8 класу «Бременські музики»(керівник -Пислар О.Д.) та літературно-музичну композицію «Повертайся живим!» у виконанні учнів 9-11 класів (керівник –Козачок Н.С.)
Яскраві костюми, чудова гра акторів, цікавий сюжет були відзначені методистами районного будинку творчості та дозвілля дітей та юнацтва Глибоччини.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Проглядів матеріалу: 492 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2017 | Комментарії (0)

   Декілька років поспіль через аномально теплі зими національна федерація спортивного туризму не могла провести чемпіонат України з лижного туризму в Чернівецькій області. Але нещодавно, під кінець зими, це вдалось здійснити.

В околицях м.Чернівців, на засніжених схилах лісових масивів у селах Валя Кузьмина та Грушівка Глибоцького району, відповідно до календарного плану Міністерства молоді та спорту України змагались 12 команд з 8 регіонів України, а саме: Волинської, Рівненської, Закарпатської, Сумської, Житомирської, Кіровоградської, Харківської та Чернівецької областей.

На урочистому відкритті Чемпіонату спортсменів щиро вітали начальник відділу туризму Чернівецької облдержадміністрації Фурдига В.М., заступник голови Глибоцької райдержадміністрації Лопуляк І.К., начальник управління освіти, молоді та спорту Глибоцької райдержадміністрації Барарюк В.І., староста села Валя Кузьмина Джуряк О.К., віце президент національної федерації спортивного туризму Толстіхін Л.М., почесний президент федерації спортивного туризму України Соколов В.А.

Промовці відзначили, що вперше туристи-лижники зібрались у такому широкому представництві на дистанціях найвищого 5 класу. За перемогу в таких змаганнях може бути присвоєне високе звання «Майстер спорту України» .

Від відділу туризму облдержадміністрації на згадку про перебування на Буковині всім командам були вручені пам’ятні сувеніри.

Завдяки сприянню Волоківської об’єднаної територіальної громади (голова Глопіна В.І.) для учасників чемпіонату були створені комфортні умови для проживання та харчування.

Особливе навантаження випало на долю суддівської колегії, адже через зменшення снігового покриву по декілька разів прийшлось змінювати раніше підготовлені дистанції. Забезпечували суддівство змагань працівники Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій та члени Глибоцького районного спортивного клубу «Меридіан». До речі, Глибоччина є одним з базових осередків розвитку лижного туризму в Україні. Тож і представництво глибочан у командах Чернівецької області було найбільшим.

Першого дня учасники змагались на довгій дистанції «Лижний маршрут» протяжністю близько 10 кілометрів. Крім виснажливих перегонів з елементами спортивного орієнтування учасники долали технічні етапи на швидкість. Команда федерації спортивного туризму Чернівецької області в складі Андрія Федорюка (капітан), Шелепюк Наталі, Марчука Андрія, Кіса Олега (всі є педагогічними працівниками) на одному диханні пролетіла по дистанції, та ще й без штрафів на технічних етапах, і вже була недосяжною для суперників. Недаремно по вихідних, незважаючи на морозну погоду наполегливо готувались і тренувались перед чемпіонатом.

Призерами на «Лижному маршруті» стали команди з Волинської та Закарпатської обласних федерацій спортивного туризму.

Другого дня спортсмени долали «Смугу перешкод» індивідуально. Інтрига змагань була неймовірною, адже лідерка з Волині Варинюк Софія всього одну секунду виграла у кращої спортсменки з Буковини Шелепюк Наталі. І це на дистанції протяжністю близько трьох кілометрів!

Цікаво, що бронзові медалі в особистому заліку вибороли подружня пара Федорюк Галина та Андрій, які є працівникми Чернівецького ОЦТКЕУМ та членами Глибоцького турклубу «Меридіан». Срібло дісталось наполегливому спортсмену Денису Константинову з Житомирської області. А перемогу святкував (і, мабуть, закономірно) неодноразовий чемпіон України з лижного туризму, майстер спорту України Оришко Олександр з Волині. Високий результат був також і у чернівчанина Марчука Андрія. За сумою чотирьох найкращих результатів на цій дистанції (а всього від команд стартувало по шість спортсменів) першість знову була за буковинцями. Друге і третє місця вибороли команди з Волині.

На заключній дистанції «Смуга перешкод» (командна) протяжністю близько трьох кілометрів лижники змагались в умовах різкого потепління. Судді на деяких етапах під керівництвом начальника дистанції Качуляка Валерія невтомно вручну підсипали сніг, щоб всі команди були в рівних умовах. Тож нарікань не було. На цій динамічній дистанції команди в повній мірі продемонстрували свою технічну і тактичну майстерність, вміння транспортувати потерпілого на саморобних нартах та долати лавинонебезпечні ділянки. За гостр ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 562 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2017 | Комментарії (0)

   Згідно плану роботи атестаційної комісії Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ступенів та з метою оцінки результативності роботи педагогічних працівників, які атестуються у поточному навчальному році, 23 лютого в Тереблеченській школі пройшов День відкритих дверей. Вельмишановною гостею на цьому святі педагогічної майстерності була методист управління освіти Глибоцької райдержадміністрації Леонтій Ємілія Миколаївна.

На першому уроці колеги відвідували відкритий урок з літератури у 9-му класі на тему «Octavian Goga. Bătrânii. Valorile morale și general umane», що провела вчитель Панчук Анна Василівна. Всі присутні відчули позитивне налаштування учнів до уроку і пройшли разом з ними всі етапи. Вчителька використала мультимедійну техніку, різноманітні інтерактивні методи, а кульмінацією уроку був перегляд відео презентації про учнів касу, їхніх домівок та батьків.

На другому уроці, з читання у 2-му класі, всіх запросила вчителька Пуюл Віоріка Віорелівна. Вона показала високу майстерність викладання нового матеріалу по темі «Двоє друзів». ЇЇ учні виражали свої почуття та своє бачення вчинків героїв вивченого твору, а фізхвилинка пройшла у вигляді грайливого танцю про веселих каченят.

Під час третього уроку пройшли паралельно урок з математики у 9-му класі та з української мови у 3-му. Урок геометрії провела директор школи Панчук Леонтина Тодорівна. Вона з початку уроку створила робочу атмосферу, дев’ятикласники добре засвоїли матеріал про векторів і з задоволенням розв’язували задачі. Вчителька Савчук Лілія Тодорівна використала мультимедійну техніку, різноманітні форми та методи роботи, що підсилило розуміння матеріалу та результативність уроку розвитку зв’язної мови.

Четвертий урок з українознавства, на тему «Українська мова – державна мова України» у 6-му класі, представила вчитель українознавства Чупрун Віра Лазарівна. Вона розповіла учням про історію української мови, представила їм у вигляді відеоматеріалів «10 статтю Конституції України», «Старовинну легенду про українську мову», «Цікаві факти про українську мову». Учні із задоволенням виконували запропоновані їм вправи.

На завершення дня всі побували на усному журналі представленому учнями 7-го класу про Лесю Українку. Вчителька Грицкан Лучіка Тодорівна уміло підібрала матеріали про життєтворчість письменниці, а на кінець заходу провела вікторину.

Обговорення під час круглого столу пройшло емоційно, всі ділилися своїми позитивними враженнями.

ЗДНВР Чупрун В.Л.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 505 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2017 | Комментарії (1)

    Згідно плану роботи школи, в Просіцькій ЗОШ І-ІІ ступенів проходив методичний тиждень педагогічної майстерності вчителів.

Проведенню тижня передувала певна робота. На засіданні методичної ради був розроблений план проведення тижня, призначені відповідальні за проведення даних заходів та відкритих уроків. Заступник директора з навчально-виховної роботи Попеску А.М. провела консультації для організації запланованих заходів, запропонувала методичні рекомендації для успішного проведення відкритих уроків.

Були запропоновані нетрадиційні уроки, які педагоги змогли відвідати протягом тижня: урок математики в 3 класі (вчитель Баш Р.В.), урок української літератури у 6 класі (вчитель Лупуляк М.Г.) та урок біології у 7 класі (вчитель Алергуш М.Г.).

Кожен урок був по-своєму цікавим, наповнений різними методами та формами роботи. Так, на уроці математики у 3 класі учні мали змогу не лише повторити вивчений матеріал та закріпити новий, а й побувати в «уявному космосі». Вчителька Баш Родіка Василівна володіє високим рівнем майстерності. Вона довела, що урок – це не просто 45 хвилин роботи, а справжня подорож.

Особливо цікавим був захід, який провела Баш Родіка Василівна. Захід був присвячений незабутньому, талановитому та справжньому генію слова Григорію Вієру. Вірші, пісні та слова, які прослухали гості під час заходу допомогли стати добрішими, повірити в чудо та просто повернули нас у дитинство.

Наступним став урок у 7 класі з біології. Вчителька Алергуш Маріана Георгіївна цікаво та докладно розповідала та пояснювала нову тему. Це був насичений урок, під час якого учні та всі гості, які були присутні на ньому, залишилися задоволені від побаченого. Досить ефективними стали невеликі відеоматеріали, які вчителька використала під час уроку.

Урок української літератури, який провела вчителька Лупуляк Марина Георгіївна у 6 класі був цікавим. Учні мали можливість закріпити набуті знання про основні факти з життя дитячого українського письменника Всеволода Нестайка, адже воно сповнене як хорошими та приємними спогадами, так і трагічними та сумними. Також на уроці панував веселий настрій, адже епізоди з твору «Тореадори з Васюківки» не можуть нікого залишити байдужим.

Особливу подяку хочемо виразити методистові, справжньому педагогові та неймовірно приємній людині, яка була присутня на наших уроках, Леонтій Є. М. Саме вона своїм настроєм та позитивним ставленням до кожного вчителя допомогла зібратися, заспокоїтись та провести хороші уроки. Щиро дякуємо за підтримку та доброту! Ви - справжній приклад для нас!

Хороший педагог повинен працювати на майбутнє, адже, як казав відомий педагог Ш. Амонашвілі: «Дитина - вище творіння Природи і Космосу і несе в собі їхні риси - могутність і безмежність».

 

Директор школи,

Л.М.Ніколаєску

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 500 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2017 | Комментарії (1)

      У пятницю, 24.02.2017 р. на базі Опришенської ЗОШ відбувся День відкритих дверей. Навчальний заклад відвідала методист РМЦ управління освіти Глибоцької РДА методист-куратор школи – А.І. Колесник.

День відкритих дверей був насиченим і цікавим, сповненим низкою відкритих уроків та виховних заходів. Учителі нашого закладу творчі та ініціативні, у своїй роботі використовують інноваційні методи, форми та прийоми.

У цьому навчальному році атестуються вісім педагогічних працівників, і саме вони, демонстрували свою педагогічну майстерність сьогодні. Наприклад, вчитель румунської мови та літератури – Стельмах Г.А., вчитель вищої категорії, на високому методичному рівні відкрила тему, мотиви, зміст ідей та почуттів на прикладі вірша Олексія Матеєвича «Мова наша». Учні 7 –го класу читали твори і вірші О.Матеєвича, знайомилися з його біографією та творчістю.

Вчитель історії, Торончук Г.В., підготувала виховний захід з учнями 9-11 кл. «Небесна сотня: герої не вмирають». Своїми педагогічними знаннями та вміннями зуміла доторкнутися до сердець всіх присутніх: і учнів,і батьків, і педагогів школи…

Присутні і учасники заходу згадали всіх героїв, які віддали своє життя за мир і свободу нашої держави.

Плантус В. Г. - вчитель румунської мови та світової літератури з учнями 9-го кл. на уроці працювала над темою: «Загальнолюдські та моральні цінності у творчості О.Гога, ( вірш «Старі»). Учні жваво обговорювали творчість письменника, читали вірші,працювали в групах. Вчитель своєю творчістю та любовю до літератури зумів захопити увагу учнів та привити любов дітей до читання.

Вчитель музики Величко В. О. з учнями 6-го класу розглядали музичний ноктюр «Чернівці» автора І. Якобуца. Величко В.О., педагог творчий, досвідчений, знає і вміє подати і роз’яснити учням найскладніші музичні терміни доступно, цікаво і захопливо, застосувати музичний супровід і створити сприятливий психологічний мікроклімат.

А вчитель фізичного виховання Дутчак Ю. В., підготував виховний захід: «Особиста першість з настільного тенісу з учнями 5-6 кл. Під керівництвом Юрія Васильовича учні Опришенської ЗОШ зростають здоровими, фізично підготовленими та кмітливими.

Серед найдосвідченіших педагогів школи, які вже мають вищу категорію та претендують або підтверджують педагогічне звання є і їх молодші колеги, але не менш ініціативні та творчі, які сьогодні теж демонстрували свої педагогічні вміння і знання.

Зокрема – це Сандуляк Г. П., вчитель трудового навчання, який разом з учнями 7-го класу на уроці досліджували та розглядали токарний станок для обробки деревини. Слід зазначити, що учні були дуже зацікавлені даним верстатом, вони захоплено розглядали все і уважно фіксували у зошитах кожне слово свого вчителя.

Вчитель обслуговуючої праці Русу А.Г з вихованцями 6-х класів виготовляли сьогодні вітальну листівку. Діти з великим задоволенням докладами масу зусиль та творчої ініціативи, щоб листівка для улюбленої бабусі чи матері була найкращою!

Урок української мови та літератури у 8 класі, який підготувала вчитель - ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 571 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2017 | Комментарії (1)

  Запрошуємо усіх, хто цікавиться програмуванням взяти участь у онлайн-олімпіаді «Програмування для початківців».

  Олімпіада проводиться системою дистанційної освіти «Математика.Укр» та кафедрою інформатики і вищої математики Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. У олімпіаді планується участь усіх загальноосвітніх навчальних закладів України та студентів молодших курсів університетів.

   Участь у олімпіаді – безкоштовна. Прізвища найбільш успішних учасників будуть оприлюднені на сайті.

   Олімпіада не має обмежень у часі – можна записатися для участі та потім розв’язувати задачі у будь-який час, зручний для вас. Для виконання олімпіадних завдань використовується мова Free Pascal.

  Оцінювання робіт учасників здійснюється автоматично, що забезпечує об’єктивність. У особливих випадках роботу розглядає апеляційна комісія.

  За результатами олімпіади активні учасники отримають електронні сертифікати. Інформація про учасників, які наберуть найбільшу кількість балів буде офіційно оприлюднена на сайті «Математика.Укр». Перші підсумки олімпіади – 20 лютого, але олімпіада працюватиме і після цієї дати.

   Для участі в олімпіаді достатньо зареєструватися у системі «Математика.Укр» та записатися на олімпіаду.

   Якщо бажаєте отримати сертифікат на ваше ім’я, слід вказувати ваші справжні ім’я та прізвище (українською мовою).

   До участі запрошуються: школярі, студенти, викладачі та всі, хто вивчає і цікавиться програмуванням. Участь в олімпіаді дозволить вам перевірити ваші знання, ознайомитися з новими задачами, підвищити свою кваліфікацію, знайти однодумців. Викладачі інформатики зможуть перевірити знання своїх учнів, підготувати їх до участі у міських, районних та обласних олімпіадах та до вступу у вищі навчальні заклади за спеціальностями, пов’язаними з програмуванням. У олімпіаді можуть приймати участь і викладачі інформатики.

  Більш детальну інформацію про правила участі у олімпіаді Ви отримаєте безпосередньо на сайті у онлайн системі після того, як запишетесь для участі. Після реєстрації на олімпіаду Ви маєте можливість у будь-який час відмовитися від подальшої участі.

  Запитання можна надсилати за адресою: osvita@primat.org ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 399 | Завантажив: Микола | Дата: 27.02.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024