Вівторок, 16.04.2024, 22:32















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Червень » 12

   Міністерством освіти і науки визначено структуру 2017/18 навчального року та надані роз'яснення щодо розробки навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів на наступний навчальний рік. Відповідний лист №1/9-315 від 07 червня 2017 року підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

Документом, зокрема, визначено строки проведення канікул та варіанти припинення навчального процесу, методологію розробки робочих навчальних планів та інші особливості проведення наступного навчального року в українських школах.

У Міносвіти зазначають, що навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності має розпочатись у День знань - 1 вересня і закінчитись не пізніше 1 липня 2018 року.

Тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів без врахування днів, коли діти припиняли навчання з незалежних від них причин - карантин, температурний режим тощо.

У випадку встановлення школою 5-денного навчального тижня відпрацювання уроків по суботах допускатись не буде, оскільки це призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів.

Перелік предметів для державної підсумкової атестації учнів 4, 9 та 11 класів, а також форму та терміни її проведення у 2018 році буде затверджено МОН додатково.

У відомстві повідомляють, що школи спільно з органами місцевого самоврядування можуть приймати рішення щодо запровадження карантину, припинення чи продовження навчального процесу з поважних причин, надання учням вихідних для підготовки і проведення державної підсумкової атестації або зовнішнього незалежного оцінювання, а також визначати дати проведення свята «Останній дзвінок» та вручення документів про освіту. При цьому, менша кількість проведених вчителем уроків через об’єктивні обставини не може бути причиною вирахувань із заробітної плати.

Варіанти щорічних Типових навчальних планів школи обиратимуть самостійно залежно від типу закладу, його спеціалізації, освітніх запитів учнів і їхніх батьків та з урахуванням кадрового та матеріально-технічного забезпечення.

Лист МОН про структуру 2017/18 навчального року також містить рекомендації щодо особливостей розроблення робочих навчальних планів, розподілу навчального часу для учнів для початкової, основної та старшої школи, гранично допустимого навантаження на одного учня, поділу класів на групи при вивченні окремих предметів тощо.

Також у 2017/18 навчальному році школи можуть долучитись до пілотування нових Типових навчальних планів для старшої школи, проекти яких розміщено на офіційному сайті MOH, шляхом впровадження інтегрованих курсів, розробивши індивідуальні робочі навчальні плани для 10-х класів. Рішення про здійснення пілотування має бути прийнято педагогічною радою закладу за погодженням з батьками учнів, які навчатимуться за такими планами.

Джерело: http://osvita.ua/

Проглядів матеріалу: 662 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.06.2017 | Комментарії (0)

    На базі Глибоцької гімназії з 27 травня по 6 червня працював літній табір з англійської мови ‘Sunflower’. Всі учні були поділені на загони. Залучені діти з 4 по 11 клас. Створювали незабутній настрій вчителі англійської мови гімназії Писарук Г.П., Шевчук А.М. та Білоус І.М.

Відкрився табір реєстрацією учасників, ознайомленням з планом роботи та анкетуванням «Мої очікування».

За круглим столом «Відкрий себе» учні презентували себе, свої захоплення та сім’ю.

А от учні 10-х та 7-А класів побували в незабутній подорожі до Луцька. Після відвідин визначних місць міста та знаменитого замку діти цілу дорогу додому ділилися враженнями від побаченого і почутого.

Учні 3-х класів теж не гаяли часу. Разом із вчителем та класоводом вони відвідали музей О.Кобилянської у с. Димка. Діти дізналися багато нового про свою знамениту землячку.

Наступною зупинкою була Козацька Січ у с.Червона Діброва. Діти поринули у спогади однорічної давнини. Вони пригадали незабутній день, який вони провели тут з волонтером Go Camps Мухамедом. Деякі учні поділилися спогадами англійською мовою.

А вже наступного дня учні створили і презентували стіннівку свого загону, свій девіз та візитку.

Темою окремого дня в таборі стала безпека дітей на дорозі. Учні вивчали дорожні знаки в теорії і на практиці, займалися орієнтуванням на місцевості.

Особливе захоплення в дітей викликала гра “Mingle”.

Перегляд та робота з мультфільмами завжди є цікавими для дітей. Тому й день промайнув непомітно.

Теж непомітно підкрався і останній день табору. Час підводити підсумки та ділитися враженнями… Залишається тільки з нетерпінням чекати наступного English Summer Camp у Глибоцькій гімназії…

Проглядів матеріалу: 403 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.06.2017 | Комментарії (0)

   В Україні триває проведення зовнішнього оцінювання. Цього тижня відбулось тестування з російської мови і біології. Наступного тижня учасники тестування матимуть можливість скласти тести з географії, фізики і хімії. 16 червня будуть оголошені перші результати ЗНО.

Уряд затвердив Порядок розроблення профстандартів. Документом установлено вимоги до процедур розроблення, затвердження та перегляду професійних стандартів. Рішення має наблизити Національну систему кваліфікацій до європейських вимог.

МОН планує змінити принцип фінансування вишів. За словами першого заступника міністра Володимира Ковтунця, фінансування вищої освіти має здійснюватися на основі формули з урахуванням рейтингу та результативності вишу.

МОН реформує підготовку молодших спеціалістів. Метою нової концепції є створення передумов для трансформації теперішніх вишів І-ІІ рівнів акредитації та забезпечення на їх базі здобуття молоддю повної середньої освіти професійного профілю.

НАЗЯВО розпочало свою роботу, - МОН. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти погодило Міністерству освіти новий стандарт для спеціальності «Кібербезпека». У Міносвіти погодження першого стандарту назвали включенням агентства у реальну роботу.

Українські виші зберегли позиції у QS World University. Британською компанією Quacquarelli Symonds опубліковані результати міжнародного рейтингу QS World University Rankings® 2018. Найкраща позиція українського університету у категорії 401-420.

    Затверджено Умови прийому молодших спеціалістів. Документ є обов’язковим для усіх навчальних закладів незалежно від форм власності та підпорядкування, окрім військових навчальних закладів.

МОН визначило структуру 2017/18 навчального року. Документом визначено строки проведення канікул та варіанти припинення навчального процесу, методологію розробки робочих навчальних планів та інші особливості проведення наступного навчального року в школах.

Школи зможуть впроваджувати інтегровані курси для 10-х класів. Долучитись до пілотування нових навчальних планів у 2017/2018 навчальному році школи можуть шляхом впровадження інтегрованих курсів, розробивши індивідуальні робочі навчальні плани для 10-х класів.

Держава витратить на ремонти шкіл понад 700 млн. За словами Лілії Гриневич, Україна має зношену мережу навчальних закладів. У зв’язку з цим Фонд регіонального розвитку в значній частині буде спрямований на капітальні ремонти і добудови шкіл.

У 2016 році в Україні працювало 189 опорних шкіл. На фінансування опорних шкіл минулого року було витрачено понад 621 млн грн. Зазначені кошти передаються місцевим органам самоврядування, що орієнтуються у потребах та проводять відповідні тендери.

Проглядів матеріалу: 411 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.06.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024