Четвер, 25.04.2024, 11:43















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Червень » 07

     Методична робота у навчальних закладах району спрямована на підвищення фахової майстерності вчителів, їх професійний ріст та самовдосконалення. Творчі педагоги - майстри своєї справи створюють власні методичні розробки, які варті уваги кожного вчителя, який прагне до саморозвитку та має високий інноваційний потенціал.

Сьогодні методична рада Купського НВК запросила творчий колектив педагогів закладу, методистів РМЦ, головних спеціалістів управління освіти, начальника управління освіти Барарюка Василя Івановича та заступника начальника Цуркан Інну Юріївну на підсумкове засідання методичної ради, яке відбулось у формі «методичного паркуру», під час якого групи педагогів (шкільні МО) працювали на вирішення актуальних проблем та представляли власні методичні знахідки, що ввійшли до Методичної Скарбнички, яку буде представлено Раді РМЦ для погодження та розповсюдження досвіду кращих вчителів Купського НВК№2 у ЗНЗ району. Колектив Купського НВК№2-спільнота однодумців у творчості, майстрів, що успішно працюють на реалізацію методичної проблеми використання інноваційних форм та методів організації навчально-виховного процесу. Робота над цією методичною темою стала грунтом для індивідуальних та групових творчих пошуків; результатом цієї роботи, як зауважили і вчителі, і адміністрація Купського НВК№2, стало підвищення рівня навчальних досягнень та оновлення системи роботи закладу.

Присутні відзначили активність, професіоналізм та відданість кожного вчителя Купського НВК№2 школі, учням, їх готовність до творчого пошуку, до роботи з оновлення навчально-виховного процесу, реалізації Концепції нової української школи.

У вільній дискусії було вироблено методичні рекомендації педагогам, зроблено ряд важливих висновків, суттєвих зауважень, окреслено коло проблем, що потребують вирішення у контексті Нової української школи.

Зауважимо, що успішний управлінський менеджмент у цьому навчальному закладі позитивно впливає на імідж НВК та на якість навчально-виховного процесу вцілому.

Методист-куратор Купського НВК№2 Ольга Блисенко

Проглядів матеріалу: 411 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)

   Мистецтво – це живе невичерпне джерело натхнення, яке дозволяє відкрити для дитини двері у світ краси, любові і добра. Завдяки музиці, пісні, танцю, поезії внутрішній світ дитини розвивається у гармонії з оточуючим середовищем.

З метою виявлення талановитих і обдарованих дітей дошкільного віку, сприяння їх подальшого творчого розвитку 7 червня на базі Чернівецького центру естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся гала-концерт фестивалю «Буковинські намистинки» серед дошкільних навчальних закладів та дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів області.

Глибоцький район представили вихованці Станівецького НВК, які виконали хореографічну композицію «Буковинський розмай». Маленькі артисти зачарували глядачів своїм запальним танцем. У виразних, ритмічних рухах розкрили свої почуття, думки та настрій.

Велика і кропітка робота керівника танцювального гуртка Домніки Шови перетворили танцювальну композицію в поезію жестів, настрою, відчуття прекрасного. Наполеглива праця дітей та педагога завжди увінчується успіхами.

Дякуємо Вам, любі діти, за приємні хвилини. Бажаємо всім удачі, натхнення, щоб зірочки таланту ніколи не згасали.















 













 

Проглядів матеріалу: 452 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)

У школярів вже розпочалися літні канікули. Тому батькам саме час нагадати своїм дітям елементарні правила безпеки, які допоможуть вберегти їхнє здоров’я і життя!

Проглядів матеріалу: 411 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)

      Навчальні екскурсії та практика є обов’язковими та необхідними складовими навчально-виховного процесу, бо максимально наближують зміст навчальних предметів до реального життя. Учителі мають можливість розширити світогляд школярів, тому учні Глибоцького ліцею разом зі своїми наставниками не відступають від традицій і з великим захопленням удосконалюють практичні знання та вміння саме так: з користю відпочивають!

29 травня учні 8-х класів під керівництвом вчителя мистецтва Поліщук Наталії Миколаївни, за підтримки дирекції ліцею розпочали навчальну екскурсію за маршрутом смт. Глибока – с. Станівці – с. Опришени. Метою екскурсії було ознайомитися з культурно-суспільним надбанням нашого народу та національними традиціями Глибоцького району.

Перша екскурсійна зупинка відбулася в селі Станівці, де ліцеїстів гостинно зустріла директор музею Яценюк Дорина Степанівна. А про експонати музею розповіла учениця 9-го класу Постевка Аріна. Юна екскурсовод розповіла відвідувачам , що музей етнографії села Станівці – це справжня скарбниця, яка зберігає традиції народу, одяг односельців, а також вбрання з різних куточків сусідньої держави – Румунії.

З розповіді Дарини Степанівни ліцеїсти зрозуміли, що етнографічний музей при Станівецькому НВК є осередком освіти і виховання, який сприяє формуванню у молодого покоління національної свідомості, любові до рідної землі,свого народу.

На завершення екскурсії директор Станівецького НВК, Яценюк Георгій Дмитрович, провів гостей до пам’ятника односельцю, письменнику, поету, вчителю Василю Постеуку, який під час Другої світової війни пройшов тортури табору смерті Бухенвальд.

Зустріч пройшла надзвичайно цікаво та інформативно. Дорина Степанівна відповіла на численні наші запитання. Діти та вчителі гарно подякували за гарну розповідь і сфотографувалися.

Друга екскурсійна зупинка відбулася в с. Опришени, де учні мали можливість відвідати археологічний музей ім. М. Гакмана. З розповіді директора школи, Микола Боднарюка, учні ліцею дізналися, що музейні експонати допомогли зібрати учні школи, гуртківці, односельці. Тут зібрано понад тисячу експонатів з палеоліту і до сьогодні, це унікальні пам’ятки історії, досліджені на терені села.

Цікава розповідь Миколи Івановича розширила кругозір і коло інтересів екскурсантів, активізувала їх пізнавальну діяльність, що в свою чергу виховує шанобливе ставлення до історико-культурних надбань рідного краю.

Допомогла учителям у виборі об’єктів для проведення екскурсій методист Глибоцького центру туризму відділу музеєзнавства та екскурсій Шевченко Ольга Василівна, адже вона переконана, що велике значення екскурсії полягає у можливості глибше пізнати надбання і цінності «малої батьківщини», ознайомитись із її історичним минулим і сьогоденням, прилучитися до культурних цінностей, традицій народу.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 590 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)

   Позакласне читання допоможе дітлахам підготуватися до наступного навчального року, розважить під час канікул та забезпечить новими знаннями. Ми спитали у співробітників Міністерства освіти та науки України, які твори бажано прочитати влітку 2017 року, і отримали наступний список.

Зауважимо, що в кожній окремій школі вчителі можуть додавати до списку інші книги або скорочувати перелік на свій розсуд.

5 клас

Легенди:

«Про зоряний Віз», «Чому пес живе коло людини?», «Берегиня» (за С. Плачиндою), «Дажбог», «Неопалима купина» (за Є. Шморгуном), «Як виникли Карпати»,«Чому в морі є перли і мушлі».

Народні перекази:

«Прийом у запорожців», «Про правду і кривду», «Мудра дівчина», «Ох»,«Летючий корабель».

Літературні казки:

Іван ФРАНКО. «Фарбований Лис»,

Василь КОРОЛІВ-СТАРИЙ. «Хуха-Моховинка»,

Василь СИМОНЕНКО. «Цар Плаксій та Лоскотон»,

Галина МАЛИК. «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії».

Загадки:

Леонід ГЛІБОВ. «Химерний, маленький…», «Що за птиця?», «Хто вона?», «Хто розмовляє?», «Хто сестра і брат?».

Літописні оповіді:

«Три брати — Кий, Щек, Хорив і сестра їхня Либідь»,

«Святослав укладає мир з греками…»,

«Володимир вибирає віру»,

«Розгром Ярославом печенігів. Початок великого будівництва в Києві. Похвала книгам»,

Олександр ОЛЕСЬ. «Заспів», «Україна в старовину», «Похід на Царгород», «Ярослав Мудрий» (із кн. «Княжа Україна»).

Світ природи:

Тарас ШЕВЧЕНКО. «За сонцем хмаронька пливе…», «Садок вишневий коло хати…»,

Степан ВАСИЛЬЧЕНКО. «В бур’янах»,

Павло ТИЧИНА. «Не бував ти у наших краях!», «Гаї шумлять…», «Блакить мою душу обвіяла…»,

Євген ГУЦАЛО. «Лось»,

Максим РИЛЬСЬКИЙ. «Дощ» («Благодатний, довгожданий…»), «Осінь-маляр із палітрою пишною…»,

Григір ТЮТЮННИК. «Дивак»,

Микола ВІНГРАНОВСЬКИЙ. «Сіроманець».

6 клас

Календарно-обрядові пісні:

«У ржі на межі», «Ой бiжить, біжить мала дівчина&raqu ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 531 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)

    Літо – найулюбленіша пора, яку завжди з нетерпінням чекають діти. Адже це найдовший період відпочинку, час для нових пригод, подорожей, знайомств.

Збереження здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей є важливим напрямком державної політики на сучасному етапі.

Учні Коровійської ЗОШ люблять проводити свої канікули весело, з користю. Так, під час навчальних екскурсій учні 2- А та 2 - Б класів (кл. кер. - Крецу М.П. та Кінащук А.В.) дізналися багато нового та цікавого. Вони відвідали зоологічний відділ Природничого музею та Музей народної архітектури та побуту (м.Чернівці). Мали можливість ближче познайомитися з лікарськими рослинами своєї місцевості під час прогулянки вулицями села Коровія.

Результат наших подорожей та екскурсій - це нові враження та знання. Діти задоволені та щасливі, а це - головна мета літнього відпочинку!

Проглядів матеріалу: 456 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)

   Наносупутник команди КПІ вийшов на орбіту. Команда з Національного університету «КПІ» ім. Сікорського встановила радіозв'язок і розпочала налагодження окремих підсистем створеного ними наносупутника PolyITAN-2.

Опублікований рейтинг вишів «ТОП-200 Україна». Одноосібним переможцем щорічного рейтингу українських вишів став НТУУ КПІ ім. Сікорського. Друге і третє місця посіли КНУ ім. Шевченка та ХНУ ім. Каразіна.

МОН займеться антибулінговими програмами. За словами міністра освіти, включення вразливих категорій дітей у звичайний освітній процес має супроводжуватись створенням антибулінгових програм.

Обрано комітет Нацради з питань науки і технологій. 30 травня було обрано перший склад Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій. Наступним кроком стане створення Адміністративного комітету.

Студентів-медиків звільнено від відпрацювання. Кабінет Міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої студенти-медики відтепер можуть реалізувати своє конституційне право на вільний вибір місця подальшої роботи.

Прохідний бал на медичні спеціальності буде підвищено. Мінімальний прохідний бал на медичні спеціальності у 2017 році буде становити не нижче 150 балів з кожного сертифікату ЗНО. Відповідні зміни будуть внесені до Умов прийому до вишів.

Міністр: початкова школа має бути однаковою для всіх. Лілія Гриневич наголосила, що зараз в Україні існує нерівність у початковій школі, коли дітей за незрозумілими конкурсами відбирають у спеціалізовані школи.

УЦОЯО надав роз'яснення на критику щодо тесту з української мови. В Українському центрі оцінювання якості освіти відповіли на критику щодо деяких питань тесту ЗНО з української мови і літератури, що була висловлена соціальних мережах і ЗМІ.

Проглядів матеріалу: 465 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)

   29 травня, напередодні святкування Дня захисту дітей велика, дружня шкільна родина 1 – А класу відправилася на екскурсію в Свято-Вознесенський монастир «Банчень».

В самій Молниці при дорозі, що веде з Чернівців до райцентру Герца знаходиться сирітський притулок, яким опікуються сестри з монастиря Боянської ікони Божої Матері. Ми так хотіли потрапити туди, адже в цей день не могли залишитися байдужими. Прийшли не з пустими руками, а зі смачними гостинцями. Батьки закупили різноманітні фрукти: виноград, абрикоси, банани, ківі, полуницю, черешні, апельсини.

Сестра Амбросія гарно нас зустріла, та провела нам екскурсію.

Ми просто хотіли поділитися з дітками частинкою тепла наших сердець. Вкотре впевнитись у тому, що сім´я – це найцінніший скарб для кожної людини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)

   2 червня 2017 року у дошкільному навчальному закладі «Промінь» с.Нижні Синівці відбулося незабутнє свято –випускний «Прощавай, садок дитячий!».

Ось і виросли малюки… Наче нещодавно вчилися ходити, говорити, гратися один з одним. Здається, тільки вчора вони прийшли до дитячого садка перший раз за ручку з мамами. Але вже прийшла пора сказати теплому, рідному, гостинному будинку прощальні слова. Попереду школа, шкільні радості, нові друзі, перерви, уроки, зошити… А ще – перші труднощі, відповіді коло дошки, домашні завдання і зовсім нове, невідоме, життя.

Урочиста, яскрава зала, чарівні дівчатка у вишуканих сукнях, елегантні хлопчики, схвильовані батьки та вихователі. На обличчях дітей – усмішки. Вони так чекали та готувались до цього дня, чи не найвидатнішої події у їхньому житті.

Одинадцять дошкільників з своїми мріями і уподобаннями, які вміють читати і рахувати, співати і танцювати, дружити і допомагати залишили стіни рідного садочка. Діти подарували батькам, працівникам садочка, гостям святковий настрій.

Завідувач Сташеску Тамара Костянтинівна привітала дошкільнят та на згадку про садочок вручила випускникам дипломи.

 

Проглядів матеріалу: 405 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)

    2 червня закінчив роботу літній мовний табір Leadersу Чагорській ЗОШ І-ІІІ ступенів, який проходив з 29.05 по 02.06 2017 року.

Мета роботи нашого табору – це створення англомовного середовища, підвищення рівня володіння англійською мовою, допомога школярам у здобутті необхідних мовних навичок, вмінні долати мовний бар'єр. Хотілося показати дітям інший, відмінний від шкільного, стиль навчання, де наголос робився на практичній частині й знаннях, які можна застосувати пізніше й у інших сферах.

У профільному таборі працювали три загони (учні 5-го , 6-го та 7-их класів). Учні 5-го класу вперше були учасниками табору, тому троє дівчат 7-го класу були вожатими для них. Ми працювали над проектом “Healthy lifestyle". Навчання поєднувалося з кращими виховними методиками, процес пізнання – з відпочинком. Діти брали участь у різних формах діяльності (ігри, вікторини, розв’язування тематичних кросвордів, танцювальні батли, караоке, спортивні змагання ). Виховний процес у таборі організовувався за тематичними днями: перший день “ 5 ways to a healthy lifestyle, другій день Bad habits , третій день How sporty you are ?”, а у четвер у нас був день пікніка Lets have a picnic.Ну а на закриття табору ми провели Souvenirs Day, де кожен учасник табору мав змогу приготувати і привітати один одного сувеніром.

 

Проглядів матеріалу: 410 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.06.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024