Субота, 20.04.2024, 09:53















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Червень » 14

     14 червня експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти встановила поріг «склав/не склав» для тесту зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, який у 2017 році дорівнюватиме 24 тестовим балам. Відповідне рішення комісії було прийняте під час засідання, що відбулося у Міністерстві освіти і науки.

Усі учасники тестування, результат яких дорівнює або є вищим за визначений поріг, матимуть можливість використати отримані результати під час участі у цьогорічній вступній кампанії до вищих навчальних закладів. Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з української мови і літератури складає 17 359 осіб, що дорівнює 7,55% від загальної кількості учасників тестування.

До 15 червня мають бути оголошені результати отримані учасниками зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100-200 балів за виконання тесту з української мови і літератури.

Як відомо, результати ЗНО з української мови і літератури також будуть враховані, як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови. Експертна комісія також затвердить таблицю відповідності тестових балів оцінкам за шкалою 1-12 балів.

Максимальна кількість балів, яку мав можливість отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнює 104 тестовим балам.

Проглядів матеріалу: 613 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2017 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 14 червня традиційно свято “Ювіляр" зібрало дружню родину освітян Глибоччини, яким у цьому році вже виповнилося чи виповниться 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90 років.
“Образ улюбленого вчителя, доброго і водночас вимогливого, вихованці памятатимуть усе життя. Тому хочемо вам подякувати за те, що ви є з нами, за ті знання, які віддавали щодня, за справедливість і віру”, – такими словами розпочала свято голова РК профспілки працівників освіти Лазурко Світлана Іллівна.
На святі були присутні поважні гості: Панчук Петро Володимирович – голова райради, Коломієць Віталій Кирилович – заступник голови РДА,  Цуркан Інна Юріївна – заступник начальника управління освіти, Намака Олеся Сидорівна – завідувач РМЦ. Серед присутніх ювілярів – вчителі, вихователі, директори, завідуючі дошкільними закладами, методисти, завідуючі господарствами, керівники гуртків, бухгалтери, медичні працівники та секретарі – тобто всі, хто творить освітній простір Глибоччини.

 Варто зазначити, що даний захід на теренах області проводиться лише в нашому районі.

В дружній і теплій атмосфері ювіляри спілкувалися, згадували роки праці та ділилися враженнями учительських буднів і свят, успіхів та переживань, невдач та досягнень.

Всі ювіляри отримали масу задоволень, подарунки та подяки від управління освіти та РК профспілки.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 516 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2017 | Комментарії (0)

   9-11 червня 2017 року у Літньому театрі Центрального парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка м. Чернівців  відбувся обласний фестиваль-конкурс аматорських хореографічних колективів «Буковинське коло». У фестивалі-конкурсі взяли участь 50 аматорських хореографічних колективів клубних закладів культури області та м. Чернівців.

Приємно відзначи, що наш район гідно представив танцювальний колектив «Алунелу» (керівник – Марія Богданюк), якому було присуджено ІІ місце у номінації «Народний традиційний танець» молодша вікова категорія.

Вітаємо переможців!

Зичимо успіхів та подальших творчих перемог!

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2017 | Комментарії (0)

   Міністерство освіти затвердило оновлені навчальні програми для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

Загалом, зміни стосуватимуться 40 навчальних програм базової школи.

В освітньому відомстві зазначають, що робота з оновлення програм здійснювалась за принципом «від предметоцентризму до дитиноцентризму».

«По-перше, необхідно змістити акценти у меті навчання. Кожна програма містить власну мету і завдання. Варто мати єдину мету базової освіти, а в навчальній програмі опис механізму її досягнення засобами відповідного предмета. У такому разі головним стає учень, який навчається, а не предмет, якому навчають», - зазначають розробники програм.

Передбачається, що оновлення програм 5-9 класів сприятиме формуванню ключових компетентностей школярів, таких як: спілкування державною та іноземними мовами, математичної компетентності, основних компетентностей у природничих науках і технологіях, інформаційно-цифрової компетентності, умінню вчитися впродовж життя, ініціативності і підприємливості, соціальної та громадянської компетентності тощо.

Автори змін зазначають, що кожен навчальний предмет має формувати не лише суто предметну компетентність, а й вносити свій вклад у формування ключових.

Наскрізні змістовні лінії оновлених програм, за визначенням їх розробників, мають відбивати провідні соціально й особистісно значущі ідеї, що послідовно розкриваються у процесі навчання і виховання учнів.

«Оновлені навчальні програми відповідають на виклики сьогодення, зрівноважують знаннєвий і компетентнісний компоненти змісту освіти, є інструментом для запровадження інноваційних методик навчання, є функціональним документом для учнів, батьків і вчителів у пошуку відповіді на запитання «Для чого це потрібно вивчати?», - йдеться у презентаційних матеріалах Міністерства освіти.

Також представниками робочих груп надані роз'яснення ключових змін оновлених програм для учнів 5-9 класів.

Нові програми базової школи

Проглядів матеріалу: 449 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2017 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 2570 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.06.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024