П'ятниця, 26.04.2024, 07:18















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Червень » 19

   На території пансіонату «Черемош» в м. Вижниця відкрив свою роботу пересувний туристсько-краєзнавчий наметовий табір «Мандрівник Буковини» для вихованців позашкільних навчальних закладів області.

На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», розпорядження облдержадміністрації від 24.03.2017 №204-р «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році», наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 24.04.2017 №212 «Про затвердження заходів щодо організації змістовного дозвілля, відпочинку та оздоровлення дітей області влітку 2017 року» на території пансіонату «Черемош» в м. Вижниця відкрив свою роботу пересувний туристсько-краєзнавчий наметовий табір «Мандрівник Буковини» для вихованців позашкільних навчальних закладів області. Відбулося відкриття ХІІІ зльоту юних туристів-краєзнавців Чернівецької області.

Велика робота була проведена методистами Чернівецького центру туризму, краєзнавства та екскурсій для того, щоб юні туристи-краєзнавці брали участь в конкурсі-захисті на кращий обряд, звичай, традицію на тему: «Трійця трьома святами багата: квітами, травами й рум’яним літом» та в захисті науково-дослідних робіт .

Звичаї українського народу передусім пов’язані з традиційним світоглядом, який складався протягом багатьох століть і зберіг чимало ознак дохристиянських вірувань.Святкування Святої Трійці - це одна з найбільших церковних православних традицій. Служить символом очищення людської душі від усього поганого і злого.
Вважається, що в цей день Святий Дух у вигляді священного вогню зійшов на апостолів, принісши велике знання. Саме з цього моменту апостоли почали проповідувати, розповідаючи про справжній Триєдиного Бога.

Таким чином, як і в безлічі інших православних свят, церковні обряди і традиції святкування Трійці тісно переплетені з язичницькою історією. Але так як по суті своїй свята дуже схожі між собою, то й відзначати їх народ почав в симбіозі, не відокремлюючи православні обряди від язичницьких. Завдяки цьому ми отримали свято з древньою історією, цікавими традиціями та гарними обрядами, який, в той же час, наповнений філософським спогляданням і релігійним зміст.

Кожен район представляв обряди, присвячені святу «Трійці», в яких відображали святкування цього свята в їхньому селі,місті.

І-місце завоювала Кострижівська ЗОШ І-ІІІст. Заставнівського району, ІІ-е місця вибороли:Вижницький будинок дитячої юнацької творчості, Сокирянський центр творчості дітей та юнацтва, та Костинецька ЗОШ І-ІІІст. Сторожинецького району.

ІІІ-є місце посіли: вихованці Глибоцького центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

Працювала секція «Фольклор і етнографія», де відбувся захист науково-дослідницьких робіт, у якому від кожного району брав участь один учень.

І-е місце виборола Коваль Ольга, учениця Глибоцької гімназії за роботу «Чоловік без поясочка, як без обручика бочка», ІІ-е місце Зініна Юліана, учениця 8 класу, вихованка Сторожинецького ЦДЮТ за роботу «Писанки мережками – стали обержками», ІІІ-е місце завоювала Гончарук Наталія, учениця 8 класу Луковецького НВК Герцаївського району з роботою «Збереження та пропаганда традицій народним аматорським театром «Міоріца».

Конкурс на знання, традицій та обрядів та захист науково –дослідницьких робіт вихованців гуртків позашкільних установ області стали яскравим свідченням того, що в нашім краї зберігають та відроджують давні традиції. Учасники конкурсів засвідчили, що кожен регіон нашої області має свої особливості і їх потрібно зберегти у своїй первородній красі. Це повинно стати головним завданням районних та міських Будинків дітей та учнівської молоді, вчителів українознавства.



... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 554 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2017 | Комментарії (0)

    Оприлюднено нові програми для 5-9 класів. Міністерство освіти затвердило оновлені навчальні програми для основної школи. У відомстві зазначають, що робота з оновлення програм здійснювалась за принципом «від предметоцентризму до дитиноцентризму».

Ключові зміни оновлених програм 5-9 класів. Міністерством освіти опубліковані матеріали щодо основних змін, що були внесені до програм основної школи членами робочих груп з оновлення програм.

МОН: модернізація професійної освіти - один із пріоритетів. За словами заступника міністра освіти Павла Хобзея, відновлення престижності робітничих професій є одним з головних викликів. Сьогодні лише 20% випускників обирають навчання у профтехучилищах.

ЗНО в магістратуру введуть і для міжнародного права. Планується, що вступний іспит для цієї спеціальності буде запроваджений наступного року. Цього року проведення тестування для вступу у магістратуру з права поширено на усі вищі навчальні заклади.

Інтернет має бути у кожній школі, - Гриневич. За словами міністра, Міністерство освіти сподівається на підтримку місцевих органів влади у проведені швидкісного Інтернету до кожної української школи, в тому числі до шкіл у сільській місцевості.

Для шкіл змінять норми використання комп’ютерів. За словами Лілії Гриневич, санітарні норми для використання комп’ютерної техніки в Україні застаріли і не враховують зміни в технічних характеристиках, що відбулися за останній час.

Школи отримали перші результати ДПА випускників. Представники шкільних адміністрацій мають можливість отримати інформацію про перші результати державної підсумкової атестації своїх випускників. Відповідна опція вже доступна на сайті УЦОЯО.

Скан-копії бланків відповідей учасників ЗНО стали доступними. Учасники тестування мають можливість ознайомитись зі скан-копіями своїх бланків відповідей, які вони заповнювали під час роботи над тестом. Відповідна опція стала доступною 16 червня.

Визначено результати ЗНО з шести предметів. Вже визначено результати тестування з української мови і літератури, математики та іноземних мов. Результати учасників з інших предметів будуть визначені наступного тижня.

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2017 | Комментарії (0)

  У Михайлівському НВК розпочались роботи по реалізації проекту соціальної дії «Майбутнє починається з тебе». Даний проект має на меті перетворити шкільне подвір’я на естетично оформлене, функціонально організоване. Школярі матимуть можливість проводити час на облаштованому подвір’ї, долучатися до активної участі в організації шкільного життя, громади, спонукатиме учнів до виявлення ініціативи, творчості.

Проект реалізується за фінансової підтримки Британської ради в рамках проекту «Активні громадяни» та за підтримки Буковинської агенції регіонального розвитку.

Проглядів матеріалу: 510 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.06.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024