Середа, 24.04.2024, 04:34















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Серпень » 09

   Дедалі популярним серед українців стає активний відпочинок. Мандрівки горами чи річками, відвідування печер чи сходження на вершини стають одним із способів відволікання від буденних клопотів.

Щодня хвилями Дністра подорожує велика кількість туристів. Але мало хто знає яку цінність несуть в собі скелясті береги Дністровського каньйону.

Вихованці Глибоцького центру туризму та краєзнавства під час табірної зміни в оздоровчому наметовому таборі «Райдуга» вже другий рік поспіль здійснюють водні подорожі по Дністру, водночас знайомляться та досліджують «геологічні скарби» Дністровського каньйону. Минулого року група подорожувала верхньою частиною Дністровського каньйону, а цьогоріч продовжила маршрут з м.Заліщики до м.Хотин. І таким чином за два роки мандрівок пройшли і дослідили весь Дністровський каньйон.

Каньйон є унікальним об’єктом, де на порівняно невеликій за площею території зосереджена значна кількість різноманітних об’єктів геологічної спадщини світового значення.

Розпочинається Дністровський каньйон відкладами юрського та крейдового періодів поблизу с.Нижнів Івано-Франківської області, а закінчується набагато древнішими – силурійськими, в околицях с.Трубчин Тернопільської області. На скелястих берегах Дністра, як у розрізі, видно усі осадові нашарування, що накопичувались в ті давні часи, коли тут хвилювалось море.

Кам’яні береги складають залишки порід давніх історичних періодів. Це час, коли нашу Планету лише почали заселяти перші хребетні тварини, а на суші з’являлись перші дерева. А це більше як 400 млн. років тому. Рухаючись по течії Дністра можна спостерігати, як один геологічний період змінював інший і споглядати поступове залягання відкладів від пізніх до більш молодих Скелі девонського та силурського періоду, джерела та водоспади є найдавнішими природними пам’ятками Дністровського каньйону.

Силурійські породи є на всій території Дністровського каньйону, але їхні відслонення можна побачити лише в глибоких долинах Дністра. Поблизу сіл Дністрове, Трубчин, Білівці, Окопи, унікальні потужні відслонення силуру взяті під охорону як цінні геологічні пам’ятки. На решті території вони вкриті молодшими відкладами – девону та нижньої крейди.

Девонський період (у стратиграфічній шкалі наступний за силурійською системою) характеризується відступом моря і накопиченням товщ потужних континентальних червоно-кольорових відкладів.

Розрізи девону на берегах Дністра є не менш цінними і унікальними – червоні пісковики відкладені у час нижнього девону (415-400 млн. років тому) є єдиними девонськими відкладами на території України.

Особливо захоплюючим було дослідження відслонення силуру в с.Трубчин, яке є не тільки одним із найкращих у світі за безперервністю та непорушністю залягання гірських порід. а й найдовшим скелястим берегом в Україні, який простягнувся на 2,5 км

Під час досліджень в с.Трубчин, учасниками було знайдено декілька зразків гірських порід з відбитками фауни, що ілюструють важливий етап геологічної історії не лише регіону, але й Землі загалом.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 528 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.08.2017 | Комментарії (0)

      Запрошуються учні 8-10 класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів. Прийом документів до 20 вересня 2017 року. Конкурсні випробування з базових дисциплін будуть проводитись 23 вересня 2016 року за окремим графіком.

Детальніше: Vstup_BMANUM_2017.docx 
Zayava_2017.doc 

Проглядів матеріалу: 417 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.08.2017 | Комментарії (0)

    У підготовці до нового навчального року треба врахувати безліч речей. Дуже часто часу вистачає лише на те, щоб переглянути календарний план, стандарти, нові закони, продумати тестування, але пропонуємо подумати й про те, як організувати клас – розставити парти, розвісити дошки оголошень і систематизувати матеріали.

Ви можете поєднати ці, здавалось би, різні компоненти в систему семи навчальних зон. Пропонуємо такі зони: Відкриттів, Новин, Матеріалів, Комунікативна і Тематична Зони, Зона Вчителя і Зона Тиші. Це допоможе вам створити певну систему, що заощадить ваш час і підтримуватиме порядок у класі з першого ж дня.

ЗОНА ВІДКРИТТІВ

Це зона для всіх тих речей, що розпалюють уяву дитини. Вона може містити мистецькі та крафтові матеріали, диктофон, фотоапарат, магнітофон, настільні ігри, зокрема пазли, веселі книги та журнали.

Придумайте для дітей різні проекти, в яких вони можуть використовувати всі ці речі. Ви можете підсилювати цим креативність дітей, створивши певну атмосферу дослідництва. Попросіть їх намалювати те, що вони бачать, запишіть це і складіть список запитань, які у них виникають. Використовуйте отримані дані для планування уроків у майбутньому.

ЗОНА НОВИН

Зона Новин допоможе вам управляти своїм класним календарем, запланованими завданнями і проектами, загальношкільними заходами, святами, урочистостями. Тут можна показувати і прогноз погоди, температуру повітря та світові новини. Ви також можете використовувати цей простір, щоб зазначити ваші щоденні завдання, роботу в класі та домашні завдання. Виділіть частину цього простору для того, щоб учні ділилися їхніми особистими або навчальними новинами.

ЗОНА МАТЕРІАЛІВ

Зона Матеріалів створюється для того, щоб підготувати вас до роботи. Тут ви можете розкласти олівці, ручки, маркери, степлери, ножиці, папір, клей, стрічки, скріпки, тканину, паперові рушники, засіб для дезінфекції рук та інші інструменти. Використовуйте це місце для таких довідкових матеріалів, як таблиці з формулами і графіками, методичних посібників, довідників, підручників, блокнотів і журналів. Ця зона також може бути зручним місцем для виконання домашньої роботи.

КОМУНІКАТИВНА ЗОНА

Ця зона може задовольняти кілька цілей. Тут учням можна нагадувати, що ми всі працюємо для досягнення спільної мети. Ця зона для обговорень того, що було вивчено, для заведення нових знайомств, для запитань-відповідей, а також рефлексій. Ці обговорення дають вчителю можливість оцінити прогрес дитини й отримати інформацію на майбутнє. На початку року ви вестимете ці обговорення самостійно, але це має тривати лише до моменту, к ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 545 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.08.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024