П'ятниця, 29.03.2024, 09:15















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Серпень » 30

    Традиційно старт кожному новому навчальному року дають серпневі зустрічі освітян району. Районна конференція освітян – це щорічна зустріч педагогів, яка в урочистій формі підсумовує пророблену роботу за минулий навчальний і окреслює пріоритетні завдання на наступний період. Цього року святкова зустріч відбулася 30 серпня 2017 року в преміщенні будинку культури.

В роботі Конференції взяли участь педагогічні працівники з усіх загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів району.

На конференції були присутні почесні гості: Придій Георгій Васильович –  голова Глибоцької райдержадміністрації, Панчук Петро Володимирович –   голова районної ради, Лопуляк Ілля Костянтинович  - заступник голови  райдержадміністрації, Григорій Степанович Ванзуряк - голова Глибоцької ОТГ, Дудчак Володимир Васильович - голова Чернівецької обласної організації Профспілки, Лазурко Світлана Іллівна -  голова райкому профспілки працівників освіти, сільські голови та всі, хто опікується питаннями функціонування системи освіти.

З початком нового навчального року освітянську спільноту району привітали учні району.

Роботу конференції розпочав начальник управління освіти райдержадміністрації Василь Іванович Барарюк доповіддю «Про підсумки розвитку освіти Глибоцького району у 2016/2017 навчальному році та завдання  на 2017/2018 р.».

Конференцію продовжили виступи учасників конференції з актуальних проблем сучасної освіти:

 1. Лупуляк Ольга Георгіївна – директор Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст.: "ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ, ЯК НЕВІД’ЄМНИЙ СКЛАДНИК ПРОГРЕСИВНИХ ЗМІН У СИСТЕМІ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ"- тисни тут.

2. Сарафінчан Філічія Вікторівна- директор Молодійської ЗОШ І-ІІІ ст.:" Про проблеми та перспективи інклюзивного навчання у сільських школах".

За високий професіоналізм, успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління, багаторічну сумлінну, творчу працю та вагомий внесок у розвиток освіти Глибоччини грамотами управління освіти Глибоцької РДА, райкому профспілки працівників освіти, районної державної адміністрації та районної ради були нагороджені більше 50 педагогів району. Відзначено переможців спортивних змагань, туристсько-краєзнавчої роботи та визначено школи-переможців за різними напрямками діяльності. Освітяни вкотре окреслили основні пріоритети діяльності та акцентували на важливості патріотичного виховання.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 602 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.08.2017 | Комментарії (0)

    У вівторок, 29.08.2017р. на базі Глибоцької гімназії відбулося інструктивно-методичне засідання вчителів основ здоровя.

Відкрила засідання методист РМЦ управління освіти Глибоцької РДА А.І. Колесник і наголосила на основних принципах теоретичного та практичного викладання предмету у 2017-2018н.р, а також зазначила, що інтегрований предмет «Основи здоров’я» передбачає формування мотивації щодо здорового способу життя учнівської молоді.

Тому, відповідно до листа МОН України від 13.01.2017 наказу №52 «Про оновлення навчальних програм» та наказу №201 від 10.02.2017 «Про структуру 2017/2018 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів» на вивчення предмета «Основи здоров'я» у 2017/2018 навчальному році передбачено: 5-9 класи – 1 год. на тиждень.

Зміст програми структуровано за чотирма розділами:

1) Здоров’я людини.

2) Фізична складова здоров’я.

3) Психічна і духовна складові здоров’я.

4) Соціальна складова здоров’я.

Слід зазначити, що інструктивно-методичну нараду відвідала методист науково-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб, координатор проекту «Вчимося жити разом» - Кліщинська Тамара Аркадіївна.

У своєму виступі Тамара Аркадіївна висвітлила основні принципи та систему впровадження даного проекту в освітнє середовище району та ознайомила педагогів з планом заходів щодо реалізації проекту на 2017р., спрямованих на інтеграцію у зміст навчального предмета «Основи здоровя» 1-9 кл. та плани виховних справ 1-11 класів курсу «Вчимося жити разом».

Продовжила роботу засідання голова методичного об’єднання вчителів основ здоров’я, педагог Глибоцької гімназії – Андрон Тетяна Олексіївна, намітивши основні напрямки роботи методичного об’єднання, яке буде працювати над проблемою: «Формування життєвої компетенції учнів через мотивацію здорового способу життя».

Заключним етапом засідання було вироблення методичних рекомендацій наради та обмін думками.

Викладання предмета «Основи здоров’я» у ЗНЗ відіграє важливу роль у створенні умов для здобування школярами знань, формування ставлення й розвитку навичок, які сприятимуть мотивації до здорового способу життя, збереженню та зміцненню здоров’я. Саме цьому й підпорядковані зміни в навчальній програмі у 9класі.

Навчально-методичне забезпечення, рекомендоване Міністерством до використання в навчальних закладах, зазначено в Переліках навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, розміщених на офіційних веб-сайтах Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 713 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.08.2017 | Комментарії (0)

   На базі Глибоцької гімназії відбулася інструктивно-методична нарада вчителів хімії, біології та природознавства з проблеми : «Пріоритетні напрямки природничих наук в Глибоцькому районі та організація методичної роботи у 2017/2018 навчальному році.» Нарада відбулася згідно плану. Були вироблені та затверджені рекомендації по предметах з метою підвищення якості природничо-математичної освіти в районі. В основу побудови змісту й організації навчання природничо-математичних дисциплін покладено компетентнісний підхід, відповідно до якого кінцевим результатом навчання є сформовані певні компетентності як здатності учня успішно діяти в навчальних та життєвих ситуаціях і вести відповідальність за свої дії. Місія вчителя виховати і навчити не зважаючи ні на що. Педагог повинен знати й відчувати, що на його совісті –доля кожної дитини. Завдання освітян району навчати кожного учня відповідно до його потреб.

Методист РМЦ О.Блисенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 455 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.08.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024