П'ятниця, 29.03.2024, 13:58















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Серпень » 28

   Вже за кілька днів у школах України пройде свято Першого дзвоника. Після цього для школярів розпочнеться новий навчальний рік. ІА Дивись.info пропонує кілька порад для батьків, як підготувати свою дитину психологічно до школи.

  • Частіше розмовляйте у присутності дитини про школу, шкільне життя. Спрямовуйте дитину на серйозне ставлення до навчання.
  • Викладачі і психологи радять забути про пафосні фрази на кшталт «Завтра починається твоє майбутнє», «Дивися, не схиб» тощо. Розповідайте про шкільне життя реалістично, без страшилок і оздоб. Налаштовуйте дитину на те, що у школі вона буде інтенсивно пізнавати світ, робити перші кроки до майбутньої професії. Робіть акцент на тому, що навчання — це і цікаво, і корисно.
  • Не приховуйте труднощів, які чекають на дитину у школі, але формуйте у неї впевненість у їх подоланні. Не варто залякувати дитину суворими вчителями та хуліганами.
  • Готуйтеся до навчання разом. Ручки, зошити, шкільну сумку і все, що необхідно для навчання, купуйте разом із дитиною. При цьому, право обирати довірте сину або дочці. Дитина має відчувати, що школа — це самостійне життя, і ви довіряєте їй приймати самостійні рішення.
  • Поступово вносьте зміни в режим дня — вкладайте дитину спати раніше і навчіть раніше вставати. Особливо це стосується тих дітей, які не відвідують дитячий садок.
  • Давайте дитині самостійні завдання. Навіть найбільш турботливим батькам час припинити робити за малечею усю побутову роботу. Довіряйте дитині самостійно піклуватися про себе – заправляти ліжко, обирати одяг на прогулянку, завантажувати білизну у пральну машину. Це почне формувати відчуття відповідальності за самого себе.
  • Не стримуйте інтерес до навчання, заохочуйте малюка до набуття знань, обміну враженнями від почутого, побаченого.
  • У будь-якій конфліктній ситуації не принижуйте гідності дитини, прагніть заохотити її до самовдосконалення.
  • Ще один важливий момент — це батьківський настрій. Часто початок шкільного життя батьки сприймають не зовсім позитивно, передаючи свій настрій майбутньому першокласнику. Наприклад, відомий психолог і педагог Шалва Амонашвілі, заходячи в клас, вітався зі своїми учнями таким чином: «Вітаю, майбутні поети, вчені, музиканти!», — підкреслюючи, що всі діти — талановиті без винятку. Потрібно пояснювати, що школа потрібна для того, щоб ти, доню (синку), стала найкращим кухарем або чудесним перукарем… Головне, що має отримати дитина від школи: навчитися здобувати знання і задоволення від навчання; навчитися дружити, стати впевненою в собі, у своїх здібностях і можливостях.

Джерела: Tvi, ua.racurs.ua, zt.20minut.ua, scandy.kiev.ua, teacher.at.ua.

Проглядів матеріалу: 414 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.08.2017 | Комментарії (0)

    День Незалежності України – свято, спільне відзначення якого сприяє згуртуванню малих та дорослих громадян, плеканню патріотичних почуттів та національних цінностей. Дошкільнята Кам’янського ДНЗ долучились до участі у святковому дійстві з нагоди святкування Дня Незалежності та Державного прапора, яке відбулося на сцені сільського Будинку Культури.

Вихованці старших груп підготували концертну програму, оспівуючи красу, велич та могутність України.

На наше переконання , це допоможе нашим маленьким громадянам вчитися бути патріотами, любити свою землю, дбати про її збереження та процвітання.

Домніка Балан, вихователь-методист Кам’янського ДНЗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 420 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.08.2017 | Комментарії (0)

    Цьогоріч, 23 серпня, у місті Чернівці, були організовані заходи щодо відзначення Дня ПРАПОРА України: на Центральній площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку - урочистий мітинг та виставка, у Літньому Театрі - урочисте зібрання та концерт. За сприяння Чернівецького обласного центру соціальних служб для дітей, учні Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів, як ВОЛОНТЕРИ, у Літньому театрі допомагали в організації концерту, на якому нагороджувались всі, хто працює на благо Буковини і зробили неабиякий внесок у її розвиток будучи волонтерами. Зібрались представники влади, родини Героїв Небесної Сотні, бійців, які загинули в зоні АТО, учасники антитерористичної операції, волонтери, громадські активісти та інші небайдужі чернівчани.

Волонтери – це люди, які добровільно готові витратити свою енергію та час на користь суспільству чи конкретній людині. Дякуємо тим учням, які погодились допомогти, та Іванні Ігорівні Поп, педагогу-організатору, яка супроводжувала дітей! Світовий досвід показує, що волонтерська діяльність - активна складова побудови громадянського суспільства.

Вітаємо усіх з Днем Незалежності України! Слава Україні !!!

 

Проглядів матеріалу: 410 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.08.2017 | Комментарії (0)

    Перший клас – це душа школи! Важливо, щоб вона була радісною і світлою. З першого вересня 2017 року початкова школа Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. починає нове життя, адже на базі 1-х класів буде пілотуватися новий Державний стандарт.

У серпні 2017 р., як і щороку, Коровійська школа гостинно відкрила свої двері для майбутніх школярів, які відвідують "Школу майбутнього першокласника". У цікавій ігровій формі майбутні школярики дізнаються про те, що таке школа і навчання, правила поведінки й товаришування, роблять перші кроки на шляху до країни Знань. Перша зустріч з малюками та їх батьками мала організаційний характер. Діти вчилися підносити руку, намагалися відповідати разом і раділи народженню нового шкільного колективу. Учителі Деліцой Х.В та Алексейчук І.М. привітали дітей та їх батьків, які прийшли вперше до школи, проводили з дітьми вправи на розвиток довільної уваги, спостережливості, пам’яті, ігри на розвиток мислення. Для малюків це заняття запам'яталося "ранковою зустріччю", екскурсією по школі, першими правилами майбутніх школярів та першими перервами. У кінці зустрічі маленькі гості отримали розмальовки та запрошення на Свято знань 1 вересня 2017р.

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 419 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.08.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024