П'ятниця, 29.03.2024, 03:51















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Серпень » 18
Проглядів матеріалу: 611 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.08.2017 | Комментарії (0)

   1. Виготовте свій ексклюзивний буквар

Виготовте з дітьми свій власний буквар. У відділі канцтоварів придбайте чистий блокнот (альбом) або змайструйте його самі за допомогою щільного паперу й діркопробивача, прошивши яскравою красивою стрічкою. Допоможіть дитині оформити для кожної літери окрему сторінку. Вона може написати її сама або вирізати вподобану зі старого журналу. Літеру можна доповнити барвистими ілюстраціями (із зображеннями, назви яких починаються з неї), вирізавши картинки зі старих розмальовок, листівок або журналів.

2. У поїздках грайте у гру «Розшукай літеру»

Така гра – простий і зручний спосіб вивчити з дитиною літери алфавіту. Щоразу, коли ви їдете куди-небудь, грайте у гру «Розшукай літеру». Попросіть дитину знайти літеру «А» на білбордах, номерних знаках автомобілів або покажчиках. Почніть з «А», потім переходьте до пошуку літери «Б» тощо. Після того, як ви вичерпаєте всі літери алфавіту, почніть спочатку.

3. Співайте пісні про алфавіт

Діти люблять співати, і що може бути краще, ніж пісня про алфавіт! Починайте свій вихідний день з однієї-двох пісень, захопіть ними свого малюка й не забудьте при цьому заспівати пісню про алфавіт. Такі пісні ви можете знайти в Інтернеті.

4. Грайте у гру за допомогою карток

Ви можете придбати дидактичні картки з алфавітом або виготовити свої власні за допомогою щільного паперу чи картону. Попросіть дитину знайти великій літері «А» її пару – малу літеру «а». На ваш розсуд, ви можете починати як з великих (пропонуючи шукати малі), так і з малих літер (пропонуючи шукати великі). Кожного разу, коли ваша дитина підбирає відповідну пару, вона повинна вимовити її вголос.

5. Випікайте печиво у формі літер

Яка дитина не любить печиво? Виріжте з тіста печиво у формі літер або напишіть їх на печиві глазур'ю (а краще запропонуйте це зробити дитині – за вашим зразком, наприклад). Нехай дитина замовить вам, які літери вона хоче з'їсти. Запропонуйте їй викласти літерами своє ім'я.

6. Зробіть алфавітний фотоколаж

Візьміть фотоапарат і підіть з дитиною в парк, зоопарк або просто погуляйте по вулицях. Шукайте й фотографуйте все, що починається на «А», «Б» чи інші літери, яким буде присвячене ваше сьогоднішнє «фотополювання», а також слова, що починаються на ці літери, якщо такі потраплять у ваше поле зору. Коли ви зробите фотографії, нехай ваша дитина виріже їх і підготує фотоколаж. Нехай напише або приклеїть відповідну літеру на щільний папір і навколо неї наклеїть підготовлені фотографії. Діти люблять фотографувати, так що це веселе заняття не залишить їх байдужими.

7. Ще одна гра на запам'ятовування алфав ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 462 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.08.2017 | Комментарії (0)

    В умінні помічати найдрібніші деталі в поведінці дитини батькам немає рівних. Вони безпомилково визначають за обличчям трирічної дитини, що вона погано спала вночі, або помічають підозрілий запах від підлітка, який повернувся з вечірки.

Саме ця здатність допоможе розкрити таланти та здібності малюка. Однак для цього необхідно дотримуватися кількох рекомендацій:

  • Відзначайте маленькі здібності дитини, а не тільки ті, що кидаються в очі.
  • Постійно цікавтеся у вихователів, тренерів і друзів дитини, що в неї виходить найкраще.
  • Ставте малюкові запитання на кшталт: «Що було б, якби...».
  • Діти повинні спробувати себе в різних заняттях, не зупиняючись відразу на одному.

Дотримуючись даних порад, ви можете отримати повну інформацію про приховані таланти вашої дитини.

Чому важливо бачити маленькі здібності малюка

Напевно, протягом життя ви зустрічали людей, які досягли неймовірних результатів в одній зі сфер: у навчанні (відмінники в школі), спорті (найшвидший бігун) або в мистецтві (найталановитіший співак). Вони виділялися на тлі інших, їх здібності здавалися чимось на зразок Божого дару.

Багато батьків вірять, що очевидні таланти – найбільш важливі. Це не так. Важливо, щоб дитина розвивала навіть найменші здібності. Так, здатність розпізнавати емоції інших людей не менш важлива, ніж уміння добре грати у футбол. Вона дала світу багатьох талановитих психотерапевтів, учителів і менеджерів.

Якщо дитина обожнює грати з ляльками й розігрувати справжні сцени з їх участю, це може бути не менш важливим, ніж художня обдарованість. Завдяки цьому багато людей стали успішними письменниками, акторами та фахівцями інших сфер.

Як мандрівник серед мільярдів зірок у нічному небі шукає Полярну зірку, яка вкаже йому шлях, так і батьки повинні звертати увагу на найменші дії, слова й емоції малюка, щоб визначити його природні здібності. Коли ви помітите найменшу здібність, запитайте себе: «Як моя дитина може максимально її розвинути? Що я можу зробити для того, щоб вона із задоволенням розвивала свої здібності? Як вона зможе використовувати цю здатність у житті?»

Допомога найближчого оточення в розвитку дитячих талантів

У дитячому садочку, у дворі й під час різних з ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 468 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.08.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024