П'ятниця, 29.03.2024, 08:25















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Лютий » 16

   16 лютого 2018 року в рамках реалізації Програми національного обміну до Глибоцького району завітала делегація органів місцевого самоврядування Добропільського району (Донецька область). Гостей з Донеччини зустрічали очільники району голова Глибоцької районної ради Петро Панчук та голова Глибоцької РДА Георгій Придій.
Під час засідання колегії РДА урочисто було підписано меморандум про налагодження партнерських відносин і співпраці між Глибоцької районної радою Чернівецької області в особі голови районної ради Петра Панчука та Добропільською районною радою Донецької області в особі заступника голови районної ради Ірини Стрепоченко.
Під час засідання круглого столу голова райради Петро Панчук ознайомив гостей із історією Глибоцького району поділившись здобутками останніх років. Обговорено впровадження реформи по децентралізації, обміну досвіду із залучення інвестицій у громади, транскордонного співробітництва.
Для гостей з Донецької області підготовлена досить насичена програма заходів.
Після нетривалої участі у засіданні колегії райдержадміністрації відбулось спільне покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю України» у селищі Глибока, далі ознайомлено із роботою контрольно-пропускного пункту «Порубне». Делегація гостей відвідала нещодавно відкриту Йорданештську ЗОШ, де відбувся флешмоб «Долоні миру та дружби», який полягав у обміні між учнями Глибоцького та Добропільського районів контактних даних задля подальшої дружби під гаслом «Схід і Захід разом!». Після школи відбулось спільне покладання квітів до пам’ятного хресту загиблим воїнам ОУН-УПА в с. Купка, де директор центру туризму та краєзнавства Анатолій Дудка розповів про історію трагічних подій, які відбулись в даному місці. Домовлено про можливе перебування влітку цього року дітей з Допропільського району у наметово
му таборі «Райдуга», який з 2014р. долучає до туристичних походів дітей із південної та східної України.

Глибоцьким районним будинком творчості дітей та юнацтва для гостей з Донеччини подаровано картини, виготовлені вихованцями та їх керівниками. А для дітей з Добропільського району - передано долоньки миру з найкращими побажаннями.
Далі гостей чекає ознайомлення із Червонодібровською Січчю, сироварнею у селі Михайлівка, екскурсії у музеях с. Опришени, с. Старий Вовчинець, виїзди до сіл Стерче, Біла Криниця, Кам’янка, участь у богослужінні в церкві Княгині Ольга (смт. Глибока), об’єктів соціально-культурної сфери Волоківської ОТГ. Програма заходів розрахована на три дні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 519 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.02.2018 | Комментарії (0)

    15 лютого 2018 року на базі РМЦ була проведена виїзна методична студія Інституту післядипломної педагогічної освіти для керівників методичних об’єднань природничо-математичних дисциплін та вчителів географії.

Завданням студії було зорієнтувати керівників МО та вчителів у формуванні ключових компетенцій у процесі реалізації концепції «Нової української школи». З технологіями розробки компетентнісних завдань з природничо-математичних дисциплін ознайомив Бирка Мар’ян Філаретович, доцент кафедри педагогіки, психології та теорії управління освітою, доктор педагогічних наук. Рибчинський Віталій Михайлович, завідувач науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін провів практикум для 25 учасників студії з питання інтегрованого навчання, інтегрованих курсів природничо-математичних дисциплін .

Дуже цікавим, змістовним виявився майстер-клас, який провів Костащук Іван Іванович, кандидат географічних наук ЧНУ з питання « Шляхи підвищення результативності ЗНО з географії », під час якого було багато дискусій. В ході студії відбулося ефективне спілкування вчителів з науковцями у форматі запитання-відповіді, в результаті якого учасники заходу знайшли для себе відповіді. А, значить, що такі форми роботи дадуть позитивні результати.

Проглядів матеріалу: 560 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.02.2018 | Комментарії (0)

      

Найкращі вчителі фізичного виховання, української мови та літератури, предметів духовно-морального спрямування: Баланюк Петро зі Старововчинецького ліцею, Зеленівська Юлія з Кам`янської ЗОШ та Кукульняк Оксана з Молодійської ЗОШ беруть участь у обласному етапі конкурсу «Вчитель року-2018». Перший конкурсний день був досить непростим: Юлія Зеленівська у номінації «Українська мова та література» змагалася у створенні ментальної карти уроку «Складне речення із сурядним і підрядним зв’язком» (9 клас), фрагмент уроку з пояснення нового матеріалу. Дорожню карту методичної підготовки вчителя до навчання учнів 8 класу елементам видів рухової діяльності за варіативним модулем «Волейбол» (8 клас) складав Петро Баланюк.

 

Учасники конкурсу у номінації «Учитель предметів духовно - морального спрямування» розробляли план-конспект

уроку за темою «Мудрість як Божий дар» (5 клас),-це завдання успішно виконала Оксана Кукульняк.

У ході проведення конкурсного випробування журі оцінювало методичну компетентність конкурсантів, вміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української щколи.

Конкурсне змагання ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2018» тестування з фахової майстерності мало на меті перевірку знань конкурсантів із фаху, методики викладання предмета, психології та педагогіки.

Найкращі педагоги області виконували завдання впродовж однієї

години в електронному форматі за комп’ютерами. Тести містили завдання з вибором однієї або декількох відповідей із запропонованих, встановлення відповідності логічно-пов’язаних пар, встановлення правильної послідовності.

Педагоги шкіл Глибоцького району продемонстрували фахові знання, педагогічну майстерність і творчість.

Тож перший день конкурсу минув, ми щиро бажаємо нашим конкурсантам успіхів і перемог!

 

Проглядів матеріалу: 562 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.02.2018 | Комментарії (0)

    15 лютого в школі були проведені перші організаційні батьківські збори для батьків майбутніх першокласників 2018/2019 н.р. У ході зборів були розглянуті питання про особливості організації освітнього процесу учнів першого класу. Перед батьками виступила директор школи Лупуляк Ольга Георгіївна і проінформувала про умови зарахування дітей до перших класів, ознайомила зі Статутом школи і представила батькам вчителів, які навчатимуть першокласників, це – Усата Оксана Володимирівна та Спіжавка Людмила Федорівна.

Заступник директора з виховної роботи Простебі Мар'яна Миколаївна презентувала віртуальну екскурсію навчальним закладом і повідомила, що в школі створенні комфортні умови для навчання та виховання учнів (затишні класні кімнати, облаштована кімната для ігор та відпочинку в групі продовженого дня, ігрові куточки в кабінетах, організацію гарячого харчування тощо).

 

Шкільне дитинство від самого початку вимагає від дитини іншої позиції — вона стає школярем, учнем. Це - її перша соціальна роль. Початок навчання дитини у 1-му класі – це дуже відповідальний і досить складний період у житті дитини.

 

Проглядів матеріалу: 940 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.02.2018 | Комментарії (0)

     Ляльки-персони – це практична методика, яка сприяє психологічному розвитку малюків, виховує емпатію і допомагає організувати розмову серед дітей про складні питання розмаїття та інклюзії.

В Черепковецькому ЗДО практика показала ефективне впровадження даної методики, на ІІ молодшій групі «Бджілка», тому вирішено працювати з лялькою персоною і на середній групі. Ляльки-персони, Максим та Катруся, мають свої історії, з якими приходять до діток. Їхні історії виховують у малюків відчуття справедливості, допомагають розвинути здатність співчувати, слухати інших і вчитися в них. Під час спілкування з лялькою діти набувають чимало необхідних життєвих навичок для того, щоб постояти за себе та інших у різних обставинах, а також впевненості, коли доводиться стикатися з несправедливістю та упередженістю. Під час роботи з ляльками-персонами діти на практиці вдосконалюють навички вирішення проблемних ситуацій, оцінюють різні варіанти їх залагодження й обирають ті, які найімовірніше приведуть до успіху. Мета полягає в тому, щоб навчити малечу переносити досвід і навички, засвоєні під час взаємодії з ляльками, на реальні ситуації їхнього повсякденного життя.

Вихователь-методист Чорней Н. І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 636 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.02.2018 | Комментарії (0)

     Учні Новововчинецького НВК доєднались до акції "Глибоччина без сміття", зініційованої творчою групою РМЦ, та започаткували збір використаних батарейок, адже одна пальчикова сольова батарейка, викинута на сміттєзвалище, забруднює важкими металами близько 20 квадратних метрів землі або 400 літрів води. Незважаючи на те що батарейка може вибухнути, протекти і пошкодити обладнання, основна шкода, яку вона завдасть, – забруднення природного середовища (якщо не буде правильно утилізована). Узагалі, батарейки – це хімічні пристрої, елементи яких вступають у реакцію, даючи на виході електрику.
Батарейки, залежно від їхнього типу, містять важкі метали та елементи, токсичні і небезпечні для живих організмів, які
практично не виводяться з організму, а накопичуються в ньому, вражаючи нирки, кісткові тканини, викликають розлади нервової системи, порушують функції підшлункової та щитовидної залози. Володіють мутагенними і канцерогенними властивостями, становлячи потенційну генетичну небезпеку, провокують ракові захворювання.
Після викидання металеве покриття батарейки руйнується від корозії і важкі метали потрапляють у ґрунт і ґрунтові води, звідки вже недалеко і до річок, озер та інших водойм, використовуваних для питного водопостачання.
У багатьох європейських країнах просто на вулицях чи у магазинах розташовані спеціальні скриньки для використаних елементів батарейок.
Україна також має всі шанси зупинити екологічне лихо.
Чим більше зберемо батарейок, тим більше допоможемо собі і довкіллю.
Бережіть природу! Будьте екологічно свідомими людьми!
долучайтесь до акції "Глибоччина без сміття"!

Проглядів матеріалу: 501 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.02.2018 | Комментарії (0)

    Кожному з нас хоча б раз у житті доводиться зіткнутися з насильством. Це могло стосуватися нас самих, ми могли бути свідками насилля або самі ставали тими, хто ображає. Але найголовніше те, що кожен має осмислити свою поведінку і змінити своє ставлення до інших в кращу сторону.

Саме над таким завданням працювали учні 7 класу Турятського НВК під час проведення години спілкування (тренінгу) разом з класним керівником Любою Петрівною Суруджіу.

Завдання педагога - запобігти розповсюдженню булінгу серед учнівського колективу, виховання симпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства.

Вирішенню проблеми були підпорядковані і вправи тренінгу:

  • «Вправа «Казка про Скріпку»;
  • «Тягар емоцій»;
  • «Ситації»;
  • «Рука допомоги»;
  • Серця доброти».

Слід відзначити активність учнів під час проведення тренінгу, їх зацікавленість , щирість у висловах. Маємо надію, що ті сподівання, які школярі записали на намальованих пальцях руки обов'язково стануть своєрідним засобом у боротьбі з булінгом.

 

Проглядів матеріалу: 561 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.02.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024