П'ятниця, 19.04.2024, 11:44















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Лютий » 19

    Сьогодні, 20 лютого, вся Україна сумно зітхатиме, проливаючи гіркі сльози за душі тих, кого забрало небо… Забрало несправедливо і невблаганно… Забрало справжніх патріотів, справжніх героїв своєї держави. 

   Сьогодні – День Героїв Небесної Сотні, який установлено відзначати щорічно 20 лютого відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
   Події 2013-2014 років не залишили байдужим нікого в Україні та потребують осмислення. Але безперечним залишається одне – мужність громадян, які вийшли на Майдан Незалежності в Києві аби відстояти право українського народу на самовизначення.  Саме цей Майдан поклав початок національній ідентифікації громадян нашої держави: населення, яке проживає на території сучасної України, почало утворювати українську націю. На жаль, ця історична подія не відбулася без утрат найкращих серед громадян, справжніх патріотів. Небесна сотня – це представники усіх регіонів України, різних за своєю національністю, віком, освітою, сімейним станом… Але всіх їх об’єднує одна велика любов до Батьківщини, більша, ніж життя.
   Герої Небесної сотні − теперішній голос нашого сумління та сторожі нашої громадянської поведінки. Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас.  
Нехай пам'ять про героїзм усіх невинно убитих гуртує нас, нехай вона дає нам силу та волю, мудрість і наснагу для боротьби за Незалежність та Суверенність України. У жалобі схилить кожен голову...
   Вони згасли як зорі, але в пам’яті нашій житимуть вічно! І як зазначив відомий український політик Петро Несторович Колодій, всі ми, хто любить Україну, молиться за її щасливе майбутнє, маємо бути сильними та єдиними, берегти нашу землю та не дати панувати ворогам  у ріднім нашім краю. І нехай слова національного Гімну України завжди будуть нашим дороговказом.
 Джерело oblosvita.com
Проглядів матеріалу: 747 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.02.2018 | Комментарії (0)

    15 лютого 2017 р. у Купському НВК № 2 була проведена благодійна ярмарка для допомоги у лікуванні Хмельницької Надії Володимирівні с.Стерче.

Ярмарка проводилася під час великої перерви у школі. В цей день територія школи наповнилась запахами смачної випічки, смажених пиріжків, тістечок та неймовірних кулінарних шедеврів. Саме так підготувались учні, батьки та вчителі школи до благодійної ярмарки. Байдужих в цей день не було.

Зібрані кошти у розмірі 1802 гривні були передані батькам Хмельницької Надії Володимирівни. Хоча шкільний внесок - це лише маленька частинка до великої суми, зате, частинка великого добра, яка стане запорукою та надією на одужання.

ЗДВР Скутарь В.І.

Проглядів матеріалу: 365 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.02.2018 | Комментарії (0)

  17 лютого 2018 року у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району відбувся вечір зустрічі випускників минулих років під назвою «Зорепадом летять роки». До школи завітало багато наших вихованців. Вони поділилися спогадами про шкільні роки, розповіли про навчання, про успіхи, яких досягли за цей час, про свої плани на майбутнє. Приємно було почути, що всі випускники раді знову повернутися до школи, до своїх улюблених вчителів.

Старшокласники підготували концертно-розважальну програму (кліп про шкільне життя випускників, конкурси, танці, пісні, інтерв’ю). Вечір пройшов у теплій, дружній атмосфері, був сповнений радістю зустрічі, гордості за своїх вихованців.

Із вітальними словами до всіх присутніх звернулися Джуряк О.К. – староста села Валя Кузьмина, Паламар С.Д. – директор школи.

Світлана Дмитрівна, побажавши всім присутнім добра, миру, злагоди, нагадала, що двері школи завжди відкриті для її випускників, вчителі будуть раді зустрічі з ними.

 

Проглядів матеріалу: 483 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.02.2018 | Комментарії (0)

     МОН розробило положення про обрання директорів шкіл. Проектом документа визначено загальні засади проведення конкурсів на посади директорів шкіл, етапи їх проведення, умови участі у конкурсах тощо. Обговорення триватиме до 23 лютого.

Частина вступників до магістратури складе ЗНО з іноземної. МОН продовжує практику впровадження вступних іспитів у формі ЗНО при вступі до магістратури. Спектр напрямів, для вступу на навчання на які, необхідно надати результати ЗНО, охоплюватиме 15 спеціальностей.

МОН вкотре нагадує учням і студентам про паспорт. Відомство звернулось до керівників шкіл, коледжей та вишів з проханням роз’яснити особам, які планують в 2018 році продовжити навчання в закладах вищої та професійної освіти необхідність отримання паспорту.

Вступ 2018: оприлюднені спеціальності українських вишів. Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» оприлюднені дані про освітні програми, на які буде проводитись прийом вступників на навчання у закладах вищої освіти в 2018 році.

Уряд пропонує імплементувати мовну статтю до 2023 року. Кабінет Міністрів схвалив розроблений МОН проект закону, що має внести зміни до положень закону «Про освіту» та продовжити період для імплементації мовної статті на 3 роки – до 2023 року.

Затверджено нове положення про вибір підручників. Документ визначає порядок відбору підручників для 5-11 класів та встановлює вимоги до оформлення проектів підручників, порядку подання їх на конкурс, опис першого і другого етапів, а також підбиття підсумків конкурсу.

Вчителі інклюзивних класів одержать надбавки. Вчителі підготовчих класів спеціальних шкіл, а також педагогічні працівники і помічники вихователів в інклюзивних класах отримають надбавки. Відповідне рішення було ухвалено Кабінетом Міністрів.

Моніторинг знань учнів 4-х класів проведуть у квітні-травні. У 2018 році участь у дослідженні якості початкової освіти візьмуть 9 500 учнів із 368 шкіл. Одним із завдань моніторингу є фіксація результатів, а також їх відслідковування у майбутньому.

17 тисяч вчителів англійської відвідають кваліфікаційні курси. Учителі, які навчатимуть першокласників з 1 вересня, пройдуть курс обов’язкового підвищення кваліфікації. Курс відбуватиметься за методикою змішаного навчання – частина курсу буде дистанційною, частина – стаціонарною.

Громади зможуть впливати на вивчення своїх мов. За словами заступника міністра освіти Павла Хобзея, школи зможуть самостійно визначати, скільки годин необхідно відвести на вивчення рідної мови, а скільки – на іноземну.

Проглядів матеріалу: 493 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.02.2018 | Комментарії (0)

  Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки, головна мета якої – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.

З 2018/2019 навчального року по-новому вчитимуться усі першокласники України. Новий Стандарт початкової освіти передбачає, що вчителі працюватимуть за іншими підходами, тому МОН спільно з громадською спілкою “Освіторія”, міжнародним фондом “Відродження” та студією онлайн-освіти EdEra вже розпочало навчання вчителів, які вчитимуть перші класи наступного року.

   На базі Коровійської школи 16-17 лютого 2018 року пройшла І-ша сесія навчання вчителів 1-х класів Глибоцького та Герцаївського районів і тисни тут.

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.02.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024