Четвер, 25.04.2024, 22:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Лютий » 23

   Школа формує особистість дитини, вчитель відкриває перед дитиною увесь світ. Світ прекрасного поетичного слова дарують учням вчителі-словесники. Традиційно, кожного року буковинська інтелігенція вшановує майстра слова, величного поета Міхая Емінеску, якого називають Світочем у царстві художнього слова. Поезія Міхая Емінеску хвилює, надихає, радує і бентежить.

Педагоги Глибоцького району вміло і успішно прививають любов учнів до мистецтва живого слова Емінеску. Щорічний конкурс читців поезії М. Емінеску та інших класиків відбувся сьогодні у приміщенні актової зали Глибоцького ліцею. На захід головний спеціаліст управління освіти Домніка Міхай запросила усіх, хто відчув на собі силу поетичного таланту митця: у конкурсі взяли участь школи з румунською мовою навчання.

Начальник управління освіти Барарюк Василь Іванович, привітав переможців та разом з журі  нагородив переможців та учасників.

Серед учасників конкурсу Гран–прі отримала учениця Волоківської ЗОШ, Поклітар Анна-Крістіна. Перше місце посіла учениця Багринівської ЗОШ, Чоботарь Александра, друге місце - Дякур Лаура учениця Привороцької ЗОШ І-ІІ ст. та Банилян Габріела учениця Йорданештської ЗОШ №2, третє місце – Сучеван Александріна, учениця  Сучевенської ЗОШ, Петрюк Діана, учениця Купський НВК №2 та Шородок Георгій, учень Димківського НВК.

Слово Емінеску, його ідеї, почуття і мрії актуальні і сьогодні та близькі нашим учням. Тож свято поезії і краси рідного слова продовжуватиметься на кожному уроці літератури, а вчителі сіятимуть мудре і вічне у серця своїх вихованців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 399 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2018 | Комментарії (0)

  Педагогічний досвід – це результат творчих пошуків педагогів. У ньому зливаються воєдино творче, новаторське і в той же час традиційне начало. Людина із задоволенням працює, якщо захоплена роботою та любить її.

20 лютого в Йорданештській ЗОШ №2 проведений був День відкритих дверей. Розкрили свої скарбнички творчості вчителі, які атестуються - Опаіць М.І. - вчитель румунської мови та літ-ри під час уроку румунської літератури, Костинян Марія Георгіївна - вчитель початкових класів під час уроку математики та Марія Григорівна Кирчу під час уроку французької мови.

Це був день відкритих сердець, щирих посмішок та радості. Проведені відкриті уроки були насичені різноманітною наочністю, додатковими джерелами інформації, які викликали в учнів емоційне ставлення та інтерес до навчального матеріалу, сприяли його кращому засвоєнню. Поставлені перед учнями завдання були підібрані відповідно до вікових особливостей учнів - творчі, цікаві. Учні вчилися застосовувати свої знання в нестандартних ситуаціях. Неоціненний досвід отримав кожен із присутніх на уроках, про що свідчили відгуки та оцінки колег.

Атестаційна комісія

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 399 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2018 | Комментарії (0)

   З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови в Михайлівському НВК вчителями-початківцями та вчителем української мови та літератури були проведені уроки «Рідна мова – духовна скарбниця народу», з яких учні почерпнули знання про історію мови, про те, що джерелом розвитку нації є рідне слово і народні традиції, бо саме в них народ відображає свою історію, досвід, свої ідеї та сподівання на щасливе майбутнє. Переглянувши відео «Українська мова – диво світу», «Цікаві факти про українську мову» діти дізналися багато цікавого.

Художники 8 класу, створюючи стінгазету «Моя державна мово, цвіти і сяй!», керувалися девізом-словами Олександра Олеся:

В землі віки лежала мова

І врешті вибилась на світ.

О мово, ночі колискова!

Прийми мій радісний привіт.

Навік пройшла пора безславна…

Цвіти і сяй, моя державна…

Учні школи також створили стінгазету «Я люблю українську мову!», написавши на вирізаних сердечках, чому вони люблять мову.

Між учнями старших класів був проведений мовознавчий турнір «О рідна мово, скарбе мій» з метою ознайомлення учнів із багатством усної народної творчості в приказках та прислів’ях; розвитку розумових, мовленнєвих здібностей, пізнавальних та пошукових інтересів; поглиблення знань та виховання почуття любові до рідної мови.

Учні 8 класу написали «диктант єдності» «Без мови немає народу», метою якого є зміцнення державотворчої функції української мови.

Бібліотекар Гушул Д.В. підготувала книжкову виставка «Мова – духовний скарб нації», а також діти переглянули віртуальну виставку до Міжнародного дня рідної мови

Ми знаємо, бережемо і примножуємо рідну мову, бо це обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.

Вчитель української мови та літератури О.І. Савчук

Проглядів матеріалу: 375 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2018 | Комментарії (0)

"Нації вмирають не від інфаркту.

Спочатку їм відбирає мову"

Ліна Костенко

    Міжнародний День рідної мови відносно молоде свято в Україні, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть. Не зважаючи на це, кожного року українська мова активно розширює поле свого функціонування. Дехто вважає мову лише засобом порозуміння між людьми, насправді ж цим не вичерпується її значення, адже мова – це генетичний код нації.

21 лютого 2018 р. День рідної мови відзначили учні Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району. У школі був проведений «диктант єдності» під назвою «Любіть мову» та творчий диспут на тему «Українська мова – культурний спадок українського народу». Головним завданням заходів було зміцнити рідну мову, дбати про її розвиток, що йде в майбуття з глибин тисячоліть.

Учні проявили неабиякий інтерес до проведення цього свята. Тут відзначилися учні: Гуз А., Стругар А., Деліцой О., Швець А., Стратой А., Тихон М., Малофій П., Черней М., Лодба І., Робу Я., Штефанович О., Стрілецька Ю., Дамян Д., Мага Г.

Бережімо та цінуймо рідну мову, як закликав М.Рильський: «Як парость виноградної лози, плекайте мову».

Проглядів матеріалу: 401 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2018 | Комментарії (0)

   19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила тризуб як малий герб України. Герб зображений у формі золотого тризубця особливої форми на синьому полі.

Відповідно до постанови ВРУ про Державний герб України, тризуб є малим гербом України та вважається головним елементом великого герба України.

В Тарашанській ЗОШ І – ІІІ ступенів, також був відзначений цей день. У 6 класі була проведена виховна година в писутності директора школи – Бойко С. М. Класний керівник представила коротку історичну довідку про тризуб. Після чого учні розшифрували значення символу тризуба. На схемах герба розфарбували жовто-синіми олівцями слово ВОЛЯ.

Цікавинкою цього уроку було, не лише пізнання нового про Державний Герб України, але і те що учні мали можливість самі зробити з надувних кульок тризуби.

класний керівник 6 класу

Герман Аліна Давидівна

 

Проглядів матеріалу: 430 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2018 | Комментарії (0)

А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав.. ​
І з кров’ю перемішана сльоза…

  Людина, розумна людина, завжди сподівається на краще. Надія супроводжує нас, напевно всюди. Далеко не кожній людині випадає така честь, щоб сприяти втіленню кращих сподівань.

20-е лютого 2014-го року стало  переломною датою  надії на краще для всього українського народу. Відчуваючи глибокі і тривалі приниження та відвертий гніт системи, багатонаціональний український народ пробудився. Він встав перед тираном і не залишився у смертельної байдужості до майбутнього своїх дітей, до гідності та честі свого доброго імені.

З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), указом президента України від 11 лютого 2015 року 20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні.

Згідно плану заходів з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні, у Волоківськії ЗОШ І-ІІІ ст. проведено: інформаційні години на тему: «Революційні події в Україні (листопад 2013 –лютий 2014)», виставка учнівських малюнків на тему: «Діти України за мир» , уроки мужності, перегляд документального фільму: «Зима, що нас змінила» тощо.

Проглядів матеріалу: 412 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2018 | Комментарії (0)

   Пріоритетним напрямком у виховній діяльності Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ст. було і залишається патріотичне виховання.

В школі створено стенд «Україна понад усе», у якому розміщуються матеріали про героїв Небесної Сотні та бійців АТО.

У шкільній бібліотеці організовано тематичну виставку матеріалів, що висвітлюють події на Майдані.

Класні керівники у старших класах провели уроки мужності «Борітеся-поборете», «Дух, що тіло рве до бою», «Нам потрібно пам'ять про героїв берегти»

Учні середніх класів брали участь у конкурсі читців»Хоробрі серця», в ході якого пролунали вірші про безсмертний подвиг учасників Революції Гідності.

Також школярі дізнались багато цікавого з презентації «Вічна пам'ять героям України».

Проглядів матеріалу: 393 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2018 | Комментарії (0)

      У четвер, 22.02.2018 р. у Нижньосиньовецькій ЗОШ відбувся День відкритих дверей. Школу відвідали працівники управління освіти, методисти РМЦ: А.І.Колесник- методист школи, В.Г.Швець – методист історії та правознавства, Р.В. Щур – методист з виховної роботи, О.В.Блисенко – методист з хімії, біологїї та природознавства.

День відкритих дверей – це час, коли учні демонструють гостям школи свої знання, а вчителі педагогічну майстерність. Тому, сьогодні відбулися відкриті уроки з української мови у 7 класі – вчитель Мутеліка І.С. , з природознавства у 5 класі – вчитель Гринчук А.Г., з фізики у 9 класі – вчитель Сташеску В.В. Слід зазначити ,що урок української мови відбувся у сучасному форматі, де застосовувалися такі форми роботи як :робота в групах, інтерв’ю, опитування, головоломки та закріплення матеріалу. Цікавим і захопливим був урок з з природознавства . Учні досліджували природні ресурси ,користь води та її вплив на флору і фауну нашої планети.

Ефективною була робота протягом уроку фізики. Урок відзначився свідомою робочою дисципліною. Весь клас працював активно і з інтересом.

У 9-11 класах Руслан Васильович провів анкетування по виховній роботі.

З метою перевірки підготовки до ЗНО були проведені контрольні заміри з історії України в 11 класі та хімії – в 9 та 11 класах.

Педагоги школи мали змогу отримати методичне консультування від методистів РМЦ.

Слід зазначити, що День відкритих дверей пройшов у плідній, творчій та доброзичливій атмосфері.

Проглядів матеріалу: 408 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.02.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024