Четвер, 25.04.2024, 11:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Лютий » 26

    Учнівські інтелектуальні змагання: олімпіади, конкурси, турніри, щороку збирають кращих учнів області на змагання. Цьогоріч обдаровані діти навчальних закладів Глибоцького району взяли участь у обласному етапі турніру юних математиків, конкурсу-захисту НДР, олімпіадах з базових дисциплін та конкурсах ім.П.Яцика, Т.Шевченка, міжнародному конкурсі з українознавства, конкурсах знавців поезії Юрія Федьковича, Міхая Емінеску. Обдарована учнівська молодь здобула багато перемог у інтелектуальних змаганнях. 17 учнів району відвідували тренувальні збори з підготовки олімпійців до четвертого (державного) етапу олімпіад і конкурсів. 13 навчальних закладів району здобули перемоги в обласних олімпіадах та конкурсах. Щиро радіємо, що за підсумками ІІІ (обласного) етапу олімпіад до скарбнички інтелектуальної команди району додалось 44 блискучих перемоги! 20 перемог – у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт!16 перемог на обласному етапі конкурсу з українознавства, мовно-літературних конкурсах ім. П.Яцика, Т.Шевченка, Ю.Федьковича, М.Емінеску.

44 перемоги в олімпіадах вкотре забезпечили Глибоцькому району першість в області серед районів у олімпіадах (друге після м.Чернівці). Педагоги району довели, що системна якісна робота з обдарованими учнями – запорука успіху дітей, школи та всієї системи освіти району. Маємо хороших вчителів, сумлінних талановитих учнів, підтримку батьків, громади, влади, тож і маємо результати в роботі. Секрет успіху - у співпраці всіх на користь дитини.

Вдячність усім, хто доклав великих зусиль для досягнення спільного високого результату.

 

Начальник управління освіти Василь Барарюк.

Проглядів матеріалу: 445 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2018 | Комментарії (0)

      Уявімо таку ситуацію: ваші діти, які раніше з повагою ставились один до одного й завжди з готовністю приходили на допомогу, останнім часом стали проявляти неповагу й неслухняність. Вони дозволяють собі грубі висловлювання, домашні обов’язки ними не виконуються, і здається, ніби ніхто цим не переймається! Що ж робити в такому випадку?

Як вам домогтись від дітей шанобливого ставлення?

Один з варіантів – це встановити ще більше правил. Посилити контроль. Описати їм більш суворі наслідки поганої поведінки. На жаль, ці методи зазвичай призводять до ще більшої неповаги.

Така тактика допомагає лише спочатку, оскільки діти бояться покарання. Але як тільки страх проходить, вони починають відчувати образу та гнів. Малюки починають менш охоче слухатись, бо зв'язок між вами втрачається.

А чи змогла б проста гра змінити стосунки й поведінку дітей у вашій сім’ї?

Діти хочуть відчувати себе частиною команди та потребують почуття приналежності до своєї сім’ї. Вони хочуть знати, що їх люблять і поважають. Коли вони в цьому переконані, то стають щасливіше, менш схильні до суперечок і готові ставитись до інших людей з більшою добротою й участю.

Іноді кращий спосіб змінити небажану поведінку – перервати її цикл, дати дитині те, що допоможе їй зосередитись на бажаній для вас поведінці, і не загострювати увагу на негативі. Вашим дітям не потрібна ще одна нотація із приводу того, як правильно себе вести!

Якщо ви хочете поміняти поведінку із зухвалої й нечемної на позитивну й чуйну, спробуйте пограти у гру «Сімейна доброта».

Правила гри:

  • 1. Напишіть на аркушах паперу імена всіх членів сім'ї, складіть їх і помістіть у капелюх або шапку. Новонароджені й діти ясельного віку, зі зрозумілих причин, у грі участі не беруть.
  • 2. Кожний учасник гри витягує листочок з ім'ям одного із членів сім'ї та тримає його в секреті.
  • 3. Мета гри полягає в тому, щоби протягом наступних 48-и годин кожний її учасник проявляв особливу доброту до людини, чиє ім'я було написано на обраному ним листочку.
  • 4. Робіть це весело. Додавайте у гру якомога більше позитивної енергії!

Не забувайте, що це гра. Намагайтеся, щоби член сім'ї, ім'я якого ви витягли, не відразу здогадався про це. Для того щоби зробити гру більш загадковою й цікавою, попросіть, щоб кожний був особливо добрим до всіх, а не тільки до тієї людини, ім'я якої йому дісталось.

Разом придумуйте різні способи прояву доброго ставлення: робіть один одному компліменти, допомагайте виконувати домашні обов’язки, малюйте один для одного картини, готуйте їжу або напої для ваших близьких, пропускайте вперед у черзі тощо. Приємно та зворушливо спостерігати, як члени сім'ї намагаються перевершити один одного у проявах доброти.

Чи справді ця гра допомагає змінити ставлення дітей до батьків і один до одного?

Звісно, ви можете поставитись до неї скептично й подумати: «Ця гра ніколи не допоможе моїм дітям». Але справа ось у чому: люди хочуть бути бажаними! Усі прагнуть того, щоб їх поважали, ставились по-доброму. Важко залишатися сердитим, коли тобі висловлюють компліменти. І, звісно, не спробуєш – не дізнаєшся. То чого б не спробувати пограти в неї протягом одного дня або просто за вечерею?

Якщо ви будете думати, що ця гра марна, так само будуть думати й ваші діти. Тому вам варто надихнути їх.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 519 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2018 | Комментарії (0)

    Втрата мотивації до навчання є гострою проблемою, - Гриневич. За словами міністра освіти, результатом роботи 100 шкіл, які цього року пілотують новий державний стандарт початкової освіти, стало те, що діти мають бажання відвідувати школу.

Опорні школи дають результат, - міністр. Лілія Гриневич, коментуючи результати тестування випускників Кіровоградської області, висловила переконання, що створення опорних шкіл позитивно впливає на результати зовнішнього незалежного оцінювання.

МОЗ відсторонило від роботи ректора НМУ. Офіційною причиною відсторонення Катерини Амосової від виконання обов’язків ректора Національного медичного університету є зрив проведення в університеті ліцензійного іспиту «Крок 1. Стоматологія».

Розроблені критерії відбору вишів для підготовки магістрів. Міністерством освіти запропоновані до громадського обговорення нові критерії конкурсного відбору виконавців держзамовлення на підготовку магістрів у закладах вищої освіти, які знаходяться у сфері управління відомства.

В УЦОЯО підготували посібник про дослідження PISA. Видання містить резюме найважливіших положень рамкового документа міжнародного порівняльного дослідження PISA для оцінювання природничо-наукової грамотності 15-річних осіб.

Гройсман головам областей та міст: платіть вчителям. Прем’єр наголосив, що уряд зробив все необхідне щоб підняти зарплати вчителів, а також висловив переконання, що залученість місцевої влади до вирішення проблем освітян та розвитку освіти має бути максимальною.

Уряд ухвалив новий держстандарт початкової освіти. Стандарт який визначає, чому навчатимуть дітей з першого вересня 2018 року, зокрема, він містить вимоги до обов’язкових результатів навчання і компетентностей здобувачів початкової освіти.

Гриневич: ця реформа якісно відрізняється від попередніх. За словами міністра, освітня реформа, яка розпочата зараз, якісно відрізняється від попередніх спроб тим, що держава закладає реальні передумови змін та вперше підтримує її значним фінансовим ресурсом.

У МОН визнали, що учителям занижують надбавки. Лілія Гриневич заявила, що деякі органи місцевого самоврядування занижують надбавки вчителям та навіть змушують їх йти у примусові відпустки. У відомстві обіцяють вивчити деталі і вживати відповідних заходів.

МОН оголосило конкурс підручників для 5 і 10 класів. Відомством визначений календарний план проведення кожного етапу конкурсного відбору підручників, а також затверджені переліки навчальних предметів та назв підручників, з яких проводитиметься конкурс.

Колегія МОН затвердила дві типові програми початкової школи. За затвердженими типовими освітніми програмами навчатимуться учні 1-2 класів. Педагогічні ради шкіл самостійно обиратимуть, за якою програмою будуть проводити навчання.

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2018 | Комментарії (0)

Вітаємо переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Буковинської Малої академії наук:

 

І місце ( секція "хімія") - Мінтянська Альона, учениця Глибоцької гімназії;

ІІ місце ( секція "географія") - Мінтянська Альона, учениця Глибоцької гімназії;

ІІІ місце ( секція "історія") -Захарків Микола, учень Глибоцької гімназії;

ІІ місце ( секція " мистецтвознавство") - Коваль Ольга, учениця Глибоцької гімназії;

ІІІ місце ( секція " екологія") - Влад Валерія, учениця Глибоцької гімназії;

І місце ( секція "археологія") - Білецька Ганна, учениця Опришенської ЗОШ;

ІІІ місце ( секція "математика") - Качуляк Олександра, учениця Старововчинецького ліцею;

ІІ місце ( секція "історія") - Качуляк Олександра, учениця Старововчинецького ліцею;

ІІІ місце ( секція " історичне краєзнавство") - Дудка Павло, учень Глибоцького ліцею;

І місце ( секція " всесвітня історія") - Лупуляк Ярослав, учень Глибоцького ліцею;

ІІ місце ( секція " релігієзнавство") - Ванзуряк Сергій, учень Глибоцького ліцею;

ІІІ місце ( секція " правознавство") - Колотило Марія, учениця Глибоцького ліцею;

І місце ( секція " психологія") - Гаврилюк Вікторія , учениця Глибоцького ліцею;

ІІ місце ( секція " географія і ландшафтознавство ") - Чубрей Марія-Анастасія, учениця Глибоцького ліцею;

І місце ( секція " екологія") - Назаришин Олександр, учень Глибоцького ліцею;

ІІІ місце ( секція "математика") - Василаш Марія-Антоніна, учениця Тереблеченської  ЗОШ №1;

ІІІ місце ( секція "географія") - Зеленівська Олександра , учениця Кам'янської ЗОШ;

ІІІ місце ( секція "географія") - Діклевич Олександр, учень Коровійської ЗОШ.

Так тримати, юні науковці!

Проглядів матеріалу: 522 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2018 | Комментарії (0)

    04 січня стартував ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Вже проведено олімпіади з російської мови та літератури, правознавства, екології, трудового навчання, фізики, української мови і літератури, англійської мови, економіки, французької мови, математики, біології, астрономії, зарубіжної літератури, історії, інформатики, німецької мови, географії, румунської мови і літератури, ІКТ, хімії, конкурс з українознавства.

Наш район успішно представили і вибороли призові місця наступні учні:

 

з російської мови:

Козачук Олена, Глибоцький ліцей- І місце;

Богдан Анастасія, Глибоцький ліцей -ІІ місце;

 

з англійської мови:

Карп Крістіна, Глибоцький ліцей- ІІІ місце;

Мокан Руслан, Коровійська ЗОШ-ІІ місце

 

з трудового навчання ( обслуговуюча праця):

Карлійчук Юстина, Кам'янська ЗОШ -ІІІ місце;

Зеленівська Олександра, Кам'янська ЗОШ -І місце;

 

з трудового навчання ( технічна праця):

Харюк Вячеслав, Багринівська ЗОШ - ІІІ місце;

 

з екології:

Назаришин Олександр, Глибоцький ліцей- І місце;

Гаврилюк Вікторія, Глибоцький ліцей-ІІІ місце;

Влад Валерія, Глибоцька гімназія- ІІІ місце;

 

з правознавства:

Шородок Олександра, Глибоцький ліцей- ІІІ місце;

 

з української мови та літератури:

Богдан Анастасія, Глибоцький ліцей -ІІІ місце;

Мінтянська Альона, Глибоцька гімназія- ІІІ місце;

 

з французької мови:

Мороз Анна-Марія, Йорданештська ЗОШ І-ІІ ст.- ІІ місце;

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1429 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2018 | Комментарії (2)

      Згідно плану роботи атестаційної комісії Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ступенів та з метою оцінки результативності роботи педагогічних працівників, які атестуються у поточному навчальному році, двадцять другого лютого в Тереблеченській школі пройшов День відкритих дверей.

На першому уроці колеги відвідували відкритий урок з музичного мистецтва у 7-му класі на тему «Популярна пісня. Зіркові імена», що провів вчитель Русу Сергій Васильович. Всі присутні відчули позитивне налаштування учнів до уроку. Вчитель запропонував учням цікаву відеомандрівку виступами українських переможців на конкурсі Євробачення, обговорили найпопулярніші пісні українських виконавців, вивчили нову пісню «Києве мій».

На другому інтегрованому уроці з природознавства та трудового навчання у 2-му класі вчителька Панчук Олена Василівна показала високу майстерність організації навчання з елементами Нової української школи. ЇЇ учні тримавшись за руки передавали один одному позитивні емоції та побажання, працювали у групах та парах, знаходили відповідності між порами року та природними явищами, знаходили асоціації та вирішували практичні завдання. До всіх етапів уроку були підготовлені відео та аудіо матеріали, картки та яскраві зображення.

Третій урок з французької мови у 5-му класі на тему: «Faisons nos curses» (Покупки в магазині) провела вчителька Мешак Діана Тодорівна. Вона використала мультимедійну техніку, відео зображення та аудіювання, різноманітні форми та методи роботи, що підсилило розуміння матеріалу та результативність уроку.

Четвертий урок з української мови, на тему «Спостерігаємо за змінюванням прикметників жіночого роду, вживаємо їх у мовленні» у 4-му класі, представила Сташеску Лариса Іванівна. Учні із задоволенням виконували запропоновані їм вправи. Вчителька використала мультимедійну техніку, різноманітні інтерактивні методи, а кульмінацією уроку було виконання практичних завдань представлених їм у відео презентації.

Пятий та шостий уроки з фізичного виховання у 4-му та 9-му класах були проведені вчительками Заєць Лучикою Василівною та Німіжан Оленою Костянтинівною. Уроки пройшли жваво та цікаво. Учні виконували із задоволенням розігріваючі вправи та завершили уроки справжною грою у волейбол.

На завершенні дня всі побували на занятті вокального гуртка представленому Вакарюк Аурікою Тодорівною та гурківцями 5-9 класів. Керівник гуртка уміло підібрала вправи для розігріву та розвитку голосів талановитих учениць, а на кінець дійства представила справжню концертну програму.

Обговорення під час круглого столу пройшло емоційно, всі ділилися своїми позитивними враженнями.

ЗДНВР Чупрун В.Л.

 

  ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 425 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 26.02.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024