Субота, 27.04.2024, 03:16















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Жовтень » 25

Проглядів матеріалу: 766 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.10.2019 | Комментарії (0)

    Вихованці гуртка «Етнографічне краєзнавство» Глибоцького ЦТКСЕУМ, який працює на базі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. з керівником Пентелейчук А.В. протягом двох місяців займалися пошуково-дослідницькою роботою - збиранням автентичних айстр Глибоччини.

В українському декоративному мистецтві тайстри здавна – суттєвий компонент щоденного і святкового одягу, як чоловічого, так і жіночого. Тканини для сумок привертали увагу багатьох дослідників.

Традиційна тайстра – ткана. З човником і перебірні, поєднання перебірного і килимового ткацтва – усе це традиційна тайстра і її історично сформовані різновиди. Проте, вона, як потрібна річ гардеробу, постійно осучаснюється, тому з’являються тайстри, вишиті набивною голкою, вишиті нитками та бісером, стрічками та іншими матеріалами. Тайстра змінюється так само, як і те суспільство, яке її створило, і це природно.

Гуртківці не лише досліджували тканини, орнаменти на тайстрах, а й мали змогу власними руками створити дивовижний витвір мистецтва.

Учні впевнені, щоб по-справжньому пізнати свій край, свій народ, необхідно вивчати історію, мову, культуру. І не тільки культуру, що створена талановитими архітекторами, художниками, музикантами, акторами, письменниками, вченими, але й ту, що впродовж багатьох століть творилася і плекалася в народному середовищі, передавалася від покоління до покоління, безперервно розвивалася і водночас зберігала певні стійкі риси, які утверджувалися, поширювалися, ставали традиціями.

Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.10.2019 | Комментарії (0)

      З метою вшанування пам'яті тих українців, які віддали життя, звільняючи Україну від нацистських окупантів та з нагоди 75-ої річниці з дня визволення України від нацистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні, 28 жовтня в Україні встановлено День вигнання нацистських окупантів з України.

До Дня вигнання нацистських окупантів з України учні Димківського НВК провели ряд заходів на національно-патріотичну тематику “Ти пам’ятай, ніколи не забувай…”

У 8-му класі учні разом із класним керівником провели урок-реквієм «Пам'ять жива». Під час уроку учні дізналися про ключові битви за визволення Європи від нацизму, які відбулися саме на території України.

Учні 9-го класу підготували та продемонстрували електронні презентації на тему «Внесок України в боротьбу проти фашизму».

Цікавим, змістовним та емоційним був урок історії «Уклін живим, загиблим – слава!» який провела вчитель історії Постевка Д.Д. в 11-му класі. Мета уроку : поглибити знання учнів з історії Другої світової війни, вшанувати пам’ять загиблих визволителів та воїнів АТО, виховати любов і повагу до історії країни, ветеранів і учасників війни, формувати у дітей почуття гідності, доброти, милосердя.

Гаслом учнів стало: будем пам’ятати і не забувати! У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив нам цю перемогу! Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.

Постевка Д.-М.М. – вчитель історії

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 269 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.10.2019 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 25 жовтня, в приміщенні конференц-зали РМЦ, під головуванням начальника управління освіти Глибоцької РДА Василя Івановича Барарюка відбулася колегія управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації, в якій взяли участь працівники районного методичного центру, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Згідно порядку денного, розглядались питання:

  1. Про стан підготовки закладів освіти району до нового 2019/2020 навчального року та осінньо-зимового періоду. Доповідач - Марчук А.І. – головний спеціаліст  відділу змісту навчання, моніторингу, інспектування навчаних закладів.

  2. Про виконання у 2018-2019 роках   "Комплексної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Глибоцького району на 2018-2022 роки". Доповідач - Цуркан І.Ю. –заступник начальника, начальник відділу змісту навчання, моніторингу, інспектування навчальних закладів.

По закінченню доповідей були ухвалені рішення з кожного окремого питання. В ході колегії присутні обмінялися думками з приводу заслуханих питань.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 307 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.10.2019 | Комментарії (0)

      Школам пропонують провести День гідності, який передбачатиме урок-дискусію з учнями.

Зареєструватись можна до 5 листопада включно за цим посиланням.

Ви отримаєте безкоштовно докладні методичні рекомендації та спеціально розроблений робочий зошит для учнівства, ексклюзивні настільні перекидні календарі “Хороша людина”, книжкові та інші подарунки, сертифікати для учасниць і учасників, а також підтримку всієї спільноти відповідального вчительства EdCamp Ukraine”, – зазначають організатори.

Подію можна організувати в будь-який день з 21 листопада (День Гідності і Свободи України) до 9 грудня (Міжнародний день боротьби з корупцією).

Як зазначають на fb-сторінці EdCamp Ukraine, особливістю уроку-дискусії цього року стане компонент “Хороша людина”:

  • нові антикорупційні інструменти для застосування у школі від проєкту USAID_ВзаємоДія, що допоможуть говорити про недоброчесні вчинки і таке явище, як корупція, а також способи її попередження і подолання;
  • ідеї щодо ознайомлення з Цілями сталого розвитку від ПРООН в Україні, щоб говорити з учнівством про Землю, як наш спільний дім;
  • кілька активностей від команди Emory University та Civil Peace Service Ukraine - GIZ ZFD за мотивами програми соціально-емоційного і етичного навчання, що допоможуть розвивати стійкість, співпереживання і взаємозалежність;
  • ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 334 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.10.2019 | Комментарії (0)

     Осінь — це дуже гарна пора року. Все навкруги таке барвисте! Як гарно зливаються в одну мелодію її барви. За доброю традицією в дошкільному підрозділі Грушівського НВК у жовтні відзначають свято доброзичливої та щедрої осені.

Отже, 21 жовтня 2019 року в дошкільному підрозділі нашого закладу відбулося Свято осені.

Вихованці середньої групи «Сонечко» та старшої групи «Веселка» презентувала виховний захід «Барви осені». Дане свято дітям допомогли підготувати виховательки Головач А.І., Головата М.М. та музичний керівник Садовей Г.М.

Маленькі дітки для своїх вихователів, для старших товаришів і, звісно, для гостей співали, танцювали, розказували вірші, підготували цікаві осінні композиції. Присутні гості були вражені маленькими талантами – наймолодшими вихованцями закладу.

У свою чергу, старші вихованці декламували вірші, співали пісні, розгадували загадки та презентували гостям свої осінні композиції. Наприкінці заходу дошкільнята взяли участь у різноманітних та цікавих конкурсах.

Свято було яскравим, веселим та цікавим. Діти були задоволені та всі разом дякували осіннім місяцям за щедрі гостинці.

Заступник директора з ВР Д. В. Зінкевич

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 287 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.10.2019 | Комментарії (0)

    18 жовтня у нашій школі був проведений благодійний ярмарок. Вже котрий рік підряд проводимо його з благодійною метою в рамках щорічної всеукраїнської акції «Назустріч мрії» збираємо кошти на допомогу онкохворих дітей та дітей, які постраждали під час антитерористичної операції.

Участь в ярмарку брали учні 1-9-х класів. «Купці» та «продавці» створили атмосферу справжнього ярмаркового дійства.

У цей день територія школи наповнилась запахами смачної випічки, смажених пиріжків з яблуками, тортиків, тістечок та неймовірних кулінарних шедеврів. Саме так підготувались учні та батьки школи до благодійного ярмарку. Байдужих в цей день не було нікого.

Кошти, зароблені учнями будуть переведені на рахунок Міжнародного благодійного фонду «Сильні духом».

Дякуємо учням та їх батькам, що знайшли відгук у своїх серцях і долучилися до благодійної акції «Назустріч мрії» її наслідком будуть врятовані дитячі долі.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 280 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.10.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024