П'ятниця, 29.03.2024, 03:42















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Жовтень » 09

        З метою залучення читачів до бібліотеки, а також з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, у Слобідському НВК було проведено загальношкільний захід "Бібліотека - храм науки". Учасники разом із бібліотекарем Місюркою Людмилою Василівною намагались донести до глядачів важливість книги та читання, історію виникнення бібліотеки. Також глядачі із задоволенням взяли участь у вікторині.

 

Проглядів матеріалу: 268 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2019 | Комментарії (0)

    На стадіоні с.Кам′янка відбулися змагання з легкої атлетики в залік 75 спартакіади школярів Глибоцького району. В змаганнях взяли участь команди з 16 закладів освіти І-ІІІ ст. та 5 - І ІІ ст.

По видах найкращими були:

Біг 100м:

І місце – Воробець Тетяна (Кам′янська ЗОШ), Крицан Віктор (Волоківська ЗОШ);

ІІ місце – Чижемська Анастасія (Кам′янська ЗОШ), Унгурян Василь (Карапчівський ліцей);

ІІІ місце – Шмідт Каріна (Глибоцька гімназія), Крючко Олександр (Глибоцький ліцей).

Біг 200 м:

І місце – Воробець Тетяна (Кам′янська ЗОШ), Карлійчук Максим (Глибоцький ліцей);

ІІ місце – Шмідт Каріна (Глибоцька гімназія);

ІІІ місце – Чижемська Анастасія (Кам′янська ЗОШ).

Біг 800 м:

І місце – Бобу Каріна (Старовчинецький ліцей), Крицан Віктор (Волоківська ЗОШ);

ІІ місце – Шородок Анастасія (Карапчівський ліцей), Лазурко Павло (Кам′янська ЗОШ);

ІІІ місце – Скрипкарь Аліна (Луковицька ЗОШ), Алергуш Костянтин (Купський НВК).

Біг 1500 м:

І місце – Цибуляк Адріана (Купський НВК); Алергуш Костянтин (Купський НВК);

ІІ місце – Попович Моніка (Опришенська ЗОШ); Стронський Руслан (Тарашанська ЩОШ);

ІІІ місце – Шук Євгенія (Купський НВК); Кирчу Валентин (Карапчівський ліцей).

Стрибки в довжину з розбігу:

І місце – Карлійчук Маряна (Глибоцький ліцей), Унгурян Василь (Карапчівський ліцей);

ІІ місце – Сидоряк Леся (Глибоцька гімназія); Микитюк Богдан (Глибоцька гімназія);

ІІ місце – Кордубан Настя (Глибоцька гімназія), Мартинюк Аліна (Карапчівський ліцей); Божеску Андрій (Камянська ЗОШ).

Штовхання ядра:

І місце – Карлійчук Маряна (Глибоцький ліцей), Божеску Андрій (Кам′янська ЗОШ);

ІІ місце – Бочар Ірина (Глибоцький ліцей), Осика Павло (Глибоцька гімназія);

ІІІ місце – Воробець Анастасія (Старововчинецький ліцей), Куриляк Назар (Глибоцький ліцей).

В естафеті кращими командами стали Кам′янська ЗОШ, Глибоцький ліцей та Карапчівський ліцей.

В загальному заліку команди посіли наступні місця:

І місце – Кам′янська ЗОШ; Йорданештська ЗОШ І-ІІ ст.

ІІ місце - Глибоцький ліцей; Грушівський НВК;

ІІІ місце – Карапчівський ліцей; Валякузьмінська ЗОШ;

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 319 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2019 | Комментарії (0)

    Традиційно, вже 3 рік поспіль в Коровійській ЗОШ І-ІІІ ст. напередодні Дня працівника освіти, проводиться День дублера з батьками учнів початкових класів. Батьки мають змогу побути на місці вчителя на один день і зрозуміти наскільки відповідальна дана праця. Всім батькам були вручені сертифікати Дублера про те, що вони провели урок з певного предмету в день самоврядування в школі. Після уроків Горбатюк Дарія (учениця 10-Б кл.), голова комісії ради старшокласників Прес-центру "Шевченківці" взяла інтерв’ю у батьків, які проводили уроки про їх враження від даного експерименту.

Проглядів матеріалу: 331 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2019 | Комментарії (0)

     La institutul de perfecționare a cadrelor didactice din or. Cernăuți a avut loc cea de a 5-ea etapă a concursului tinerilor matematicieni de la școlile din regiune.

Din partea raionului Hliboca au participat elevi din 4 școli: Carapciu, Cupca, Voloca și Volcineții Vechi.

De la CIE Cupca au participat elevele clasei a 11-ea „A” Romina Morar și Sabina Irimescu, fiind pregătite de profesoara de matematică a școlii noastre Lidia Gh. Olar.

Din partea juriului din care au făcut parte Ia. Drini, T. Bogacik și O. Bilianina de la Institutul de perfecționare a cadrelor didactice din orașul Cernăuți, toți participanții au primit medalii și diplome.

De aceleași medalii și diplome binemeritate s-au învrednicit și cele două eleve eminente ale clasei absolvente din școala noastră. Certificat și diplomă a primit și profesoara noastră.

În imaginea alăturată le puteți vedea pe cele două participante cu profesoara lor de matematică Lidia Gh. Olar. Fotografia este făcută în cabinetul de matematică de la CIE Cupca, cabinet care corespunde cerințelor moderne datorită efortului depus de tânâra și energica profesoară Lidia Olar.

Succese le dorim elevilor, profesorilor și tuturor celor ce iubesc acest obiect dificil și important cum este matematica.

Eleonora Schipor, pedagog-organizatoare la CIE Cupca

Проглядів матеріалу: 294 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2019 | Комментарії (0)

    МОН доопрацює умови прийому до вишів до 11 жовтня. У відомстві створена робоча група з розроблення Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2020 році. Метою діяльності групи є доопрацювання проекту документа. До складу групи включено понад 50 фахівців.

Програма уряду: стратегічні цілі в освіті і науці. Уряд презентував проект Програми діяльності Кабінету Міністрів України. Документ містить набір пріоритетних цілей, які ставить перед собою уряд на найближчі роки, зокрема, в освітній та науковій сферах.

Випускники школи мають стати самодостатніми, - програма КМУ. Випускники шкіл мають стати самодостатніми, творчими та креативними особистостями, які мають ґрунтовні знання та володіють компетентностями, що потрібні у сучасному світі. Відповідна мета міститься у програмі діяльності Кабінету Міністрів.

70% державних вишів втратять статус бюджетних установ, - КМУ. В уряді прогнозують, що за 5 років не менш як 70% державних закладів вищої освіти вийдуть із статусу бюджетної установи. Відповідний пункт міститься у Програмі діяльності Кабінету Міністрів.

МОН розробить план реалізації Програми уряду. Найближчим часом Міністерство освіти і науки розробить чіткий план заходів, у якому буде покроково визначено, як саме відомство досягатиме цілей, визначених Програмою діяльності Кабінету Міністрів у сфері освіти і науки.

Світовий банк надав рекомендації з освітніх реформ. Світовий банк презентував звіт, у якому представлено 5 пріоритетних напрямів подальшого реформування освіти в Україні. Напрями для реформування випливають з дослідження, що проводилось в Україні впродовж останніх місяців.

Уряд визначив стандарти доступності закладів освіти. Програма діяльності Кабінету Міністрів України окрім визначених цілей, які реалізовуватиме Міністерство освіти і науки, містить стандарт доступності публічних сервісів та послуг у сфері освіти.

Google допоможе розвивати вищу освіту в Україні. МОН та Google планують покращувати цифрові навички викладачів вишів – першим кроком стануть відповідні онлайн курси. Окрім цього, сторони домовились працювати над адаптацією Google-класів для закладів вищої освіти.

МОН планує запустити профільну школу раніше 2027 року. Міністерство освіти має намір обговорити з обласними управліннями освіти питання можливості якнайшвидшого формування мережі старшої профільної школи, запуск якої до цього часу планувався у 2027 році.

У МОН планують оптимізувати шкільну мережу. За словами міністра освіти, в Україні необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною, оскільки в країні є близько однієї тисячі шкіл, у яких вартість навчання одного учня може сягати 100 тисяч грн на рік.

МОН пропонує підвищити зарплати молодим вчителям. Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій розглядає пропозиції МОН щодо підвищення зарплат вихователям дитячих садків та молодим вчителям. На підвищення зарплат можуть виділити 4,5 млрд грн.

Прем’єр-міністр окреслив пріоритети в освітній сфері. Під час представлення Програми діяльності КМУ у парламенті Олексій Гончарук повідомив, що уряд продовжить реформу НУШ, створить умови для лібералізації приватних закладів освіти та змінить принципи фінансування вищої освіти.

Проглядів матеріалу: 352 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2019 | Комментарії (0)

    Плекати майбутню інтелектуальну еліту України, а то й світу, спрямоване наукове товариство «Гіперіон». Тут впевнені, що всі діти талановиті й потрібно лишень допомогти побачити його в собі, підтримати та надихнути на підкорення нових вершин.

26 вересня, саме в день народження товариства, в ошатній актовій залі Глибоцької гімназії відбулася перша у цьому навчальному році конференція НТУ «Гіперіон», де юні науковці підвели підсумки минулого року і окреслили плани на 2019-2020 навчальний рік. З екрану щиро посміхалися переможці олімпіад та конкурсів – всі ті, хто примножував здобутки нашої альма-матер. Вороніна Лариса Анатоліївна, заступник директора з науково-методичної роботи, з захопленням розповіла про гіперіонівців, які стали студентами вищих навчальних закладів, та окреслила основні напрямки роботи товариства.

Анастасія П’ясецька, гімназист 2019 року, переможець численних конкурсів та олімпіад і просто прекрасна учениця, прочитала власну поезію-присвяту «Рідній гімназії» на знак подяки всьому педагогічному колективу та друзям, які підтримували її.

Юних науковців привітав директор гімназії Блисенко Ю.Д.. Також Юрій Дмитрович вручив грамоти, які надійшли нещодавно, учасникам секції фізики та астрономії наукового товариства «Гіперіон» та її керівнику - учителю фізики Романюку Віктору Михайловичу. Це вкотре засвідчило, що для відкриттів та самовдосконалення канікул не існує.

Розвивати свій талант щодня і щогодини закликала й Коваль Анна, дворазовий переможець Всеукраїнського конкурсу «Борімось за нове життя», прочитавши поезію Надії Красоткіної «Талант — це здібності природні».

Лариса Анатоліївна зазначила, що саме у науковому товаристві учні проходять початкову школу становлення як майбутні науковці, дослідники, ознайомлюються з досягненнями сучасної науки, розвивають творчу думку.

Адже товариство дає учням можливість виробляти і втілювати в життя свої проекти, розробки, задуми, прагне прищепити їм якості лідера, почуття відповідальності за рідну гімназію, місто, Україну.

Урочисто і святково було прийнято до лав наукового товариства гімназії нове поповнення – учнів 5-6 класів, які склали клятву юного науковця.

Як завжди, окрасою свята став талановитий дует сестер Зайцевих.

Тож не лінуймося, розвиваймо свій талант, ставаймо кращими з кращих. І нехай на небосхилі нашої гімназії яскраво спалахують нові зірочки!

На святі побували та вам відзвітували юні журналісти Стоян Крістіна та Цікул Катерина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 336 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.10.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024