П'ятниця, 19.04.2024, 11:48















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Жовтень » 28

  28 жовтня 2019 року на базі РМЦ Олеся Сидорівна Намака провела школу фахової майстерності малодосвідченого вчителя.

Мета заходу – підвищення професійної майстерності, фахової компетентності  малодосвідчених вчителів в умовах упровадження НУШ.

Цуркан Інна Юріївна, заступник начальника управління освіти, привітала  молодих працівників та наголосила:«Колективно ми збагатимося новими ідеями щодо школи професійної майстерності, внесемо невеликі зміни та поділимося досвідом. Успіхів, наполегливості та креативності в досягненні педагогічної майстерності».

Олеся Сидорівна, завідувач РМЦ, наголосила на важливості їхньої роботи: «Сьогодні фахова майстерність вчителя - вимога часу: лише активний творчий педагог здатний відчути та зреалізувати ключові завдання реформи НУШ».

Також завідувач РМЦ підготувала презентацію «Компетенції НУШ. Наскрізні змістові лінії».

Насамкінець Олеся Сидорівна підвела підсумки: «Попереду дні наполегливої праці, тому сподіваємося на успіх та найкращі результати! Щиро бажаю учасникам всебічно підвищувати свою професійну майстерність, мудрих рішень та хороших учнів».

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 337 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.10.2019 | Комментарії (0)

   Управління освіти Глибоцької РДА просить долучитись до благодійної акції на допомогу учневі Старововчинецького ліцею Буті Івану Івановичу 06.01.2007 р.н. на проведення дороговартісної операції в м. Києві на початку грудня 2019 року. Кошти прохання перераховувати на розрахунковий рахунок батька Бути Івана Івановича: 4149499134239530 у Приват банку.
 
 
Проглядів матеріалу: 326 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.10.2019 | Комментарії (0)

     Добра пора року — осінь. Уся природа одягнена в різнокольорове вбрання, стоять останні теплі дні. Усі люди радіють від того, що польові роботи закінчилися, увесь урожай зібрано, усе добро із садів, городів, полів звезено в двори, сховане в комори. Раніше, зазвичай, у цей час люди збирались на великий осінній ярмарок, щоб похвалитися вирощеними овочами й фруктами.

Учні 1-В класу, разом із класоводом Кінащук Аліною Віторівною, вирішили пригадати традиції наших пращурів і створити в школі невимушену атмосферу веселого гамірного ярмарку.

Це був не просто ярмарок, це було свято-феєрія, адже батьків школярі провели театралізоване дійство, де продавали, рекламували різні продути, розповіли про користь овочів і фруктів, співали пісні.

Голубці, горішки, вареники, деруни чи піцу, желе і панакоту, шарлотки чи пиріг з шпинатом, сосиски в тісті, макаруни і кекси, торти та пляцки, сік і навіть мохіто можна придбати було на благодійному осінньому ярмарку у школі.

Всі вилучені кошти будуть напралені на закупівлю медикаментів для Обласного спеціалізованого будинку дитини.

Хочеться подякувати за активність, ініціативність та підтримку усім батькам і учням, які із задоволенням та натхненням зробили велику добру справу.

Проглядів матеріалу: 291 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.10.2019 | Комментарії (0)

    25 жовтня 2019 року на базі комунального закладу «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» відбувся ІІ обласний (очний) етап Збору юних зоологів-тваринників, аграрників, садівників, квітникарів-дизайнерів імені Василя Аксенина.

Глибоччину на конкурсі представляли юні науковці, які здобули призові місця: в номінації «Фітодизайн» І місце - Шипот Дар’я, учениця Молодійської ЗОШ з роботою «Школа в стилі «Еко» та у номінації «Зоологія» ІІ місце - Бурла Юлія, учениця Глибоцької гімназії з роботою «Поява Слизняка іспанського у смт. Глибока та м. Чернівці, її можливі екологічні та економічні наслідки».

Вітаємо переможців!!!! Бажаємо подальших досягнень!!!!

Щиро дякуємо керівникам Герман Антоніні Василівні, вчителю Глибоцької гімназії та Куцак Олені Аврелівні, вчителю Молодійської ЗОШ за співпрацю, якісну підготовку конкурсантів та достойне виховання підростаючого покоління.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 268 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.10.2019 | Комментарії (0)

   Відбувся районний етап відкритого обласного конкурсу «Байт» на кращу комп’ютерну програму серед учнів закладів освіти до 14 років.

Мета конкурсу - виявлення обдарованої молоді та сприяння інтересу дітей до поглибленого вивчення комп’ютерних наук.

Конкурс проходив у трьох номінаціях: ігрові програми та бази даних (створення анімації з використанням графічних можливостей мови програмування Pascal), графічний редактор (Paint), навчально-демонстраційні програми, які можна використовувати при вивченні предметів шкільного курсу (Power Point).

Наш район на обласному етапі конкурсу будуть представляти:

- Шородок Анатолій, учень Димківського НВК, кер. Команюк М. Л.;

- Банилян Габрієла, учениця Йорданештської ЗОШ №2, кер. Божеску М. К.;

- Попович Андрій, учень Валякузьминської ЗОШ, кер. Невестюк А.В.;

- Тощук Анатолій, вихованець гуртка «Юні програмісти» Глибоцького РБТДЮ на базі Димківського НВК, кер. Головата М.Л.

Проглядів матеріалу: 578 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.10.2019 | Комментарії (0)

    Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у Волоківській ЗОШ І - ІІІ ступенів з 21.10.19 по 25.10.19 пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху. Відповідно до тематики Тижня в школі проводилися ряд масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

У 3-4-х класах були проведені конкурси плакатів та малюнків на тему: «На дорозі – обережним будь!». У 5-«Б» класі була проведена виховна справа «Безпека на дорозі – безпека життя!», під час якої учні дізналися як поводити себе на дорогах, щоб не отримати травму.

Дуже цікавим видався конкурс відео робіт з нагоди тижня безпеки дорожнього руху. Під час відео зйомки учні 5-го класу у формі віршів розказували як поводити себе на дорогах, як перейти дорогу, де не можна гратися т.і.

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 274 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.10.2019 | Комментарії (0)

    Всі ми діти України, любимо нашу Батьківщину, шануємо свою державу. Ми розуміємось на державних символах, дбаємо і оберігаємо про національні і культурні символи, завдяки чому ідентифікуємо себе як українці. Вишиванка є одним з національних символів української держави, а для українського народу є одним з елементів національної самосвідомості. Не менш важливим елементом національної самосвідомості є вміння любити свій край, бажання пізнавати його, досліджувати і оберігати.

І от вже який рік поспіль учні Слобідського НВК, які є гуртківцями Глибоцького ЦТКСЕУМ, завдяки туристсько-виховному наметовому табору «Райдуга» мають можливість пізнавати нові території і збагачувати свій світогляд проводячи залікові багатоденні подорожі. Цього річ гуртківці-туристи Слобідського НВК, разом з однолітками Глибоцької гімназії та Коровійської ЗОШ, стали учасниками краєзнавчої експедиції провівши похід 3-го ступеня складності.

Для досліджень ми обрали ближчі серцю Покутсько-Буковинські Карпати. Маршрут подорожі пролягав територією Вижницького і Путильського районів Чернівецької області, та Косівського району Івано-Франківської області.

Цікавого забагато не буває, тому ми вирішили за 8 днів відвідати більше 10 краєзнавчих об’єктів різного типу.

Вразили учнів своєю красою водоспади даного регіону. Перш за все це Буковинські (або Смугарські) водоспади – каскад із семи водоспадів, які простягаються на 2 км по течії річки Смугарів, що є правою притокою річки Черемош. Біля водоспадів є виходи великого вапняку, піщаника, сланцю. Буковинські водоспади об’єднані в ландшафтний гідрологічний заказник місцевого значення, який знаходиться на території Вижницького національного природного парку. Ці сім абсолютно різних за показниками водоспадів (Ковбер, Сич, Нижній Гук, Ворота, Середній Гук, Великий Гук, Верхній Гук), що є унікальними для Карпат, мають перепад висот від 3 до 19 метрів. Серед інших водоспадів які нам вдалось дослідити: вдсп. Кізя – один з найвищих в Українських Карпатах (16 м), каскадного типу, що розташований біля впадіння однойменного струмка в річку Бісків (правий доплив річки Путилка); вдсп. Сикавка – розташований у підніжжя Сокільського хребта, біля південної частини Сокільської скелі.

Вичитавши багато легенд про Олексу Довбуша – народного героя та гуцульського «Робін Гуда», ми не могли пройти повз печеру, названу його ім’ям, у пошуках скарбів. За легендою Олекса грабував поміщиків, багатих орендарів, лихварів та польських шляхтичів, а награбоване роздавав бідним селянам. А залишки деяких скарбів залишились захованими в печерах де переховувались опришки. Розташована печера неподалік перевалу Німчич, на межі Вижницького і Путильського районів. Печера Довбуша – це похила тріщина в пісковиках тектонічного походження, довжиною 22 м, висотою 3-6 м, шириною 1-1,5 м.

Та найбільше вразили учасників групи величні скельні (мегалітичні) комплекси – Протяте Каміння, Писаний Камінь, Сокільські скелі, та окремі стрункі скельні масиви – Соколине Око, Закам’яніла Багачка, Кінашка. Більшість з цих скель в глибоку давнину були великими дохристиянськими святилищами природно-рукотворного походження, в яких наші далекі предки-сонцепоклонники молилися і приносили жертви язичницьким богам і в першу чергу – богу Сонця. підтвердженням цьому служать кілька доказів. Першим доказом сакрального призначення цих скель є наявність великих жертовних ям, у яких поступово збирається і тривалий час зберігається дощова вода, яка вважалася давніми слов’янами-язичниками святою. Другим доказом є наявність схематичних наскельних рисунків людей і тварин. Третім доказом є наявність на гранях скель великої кількості простих геометричних фігур-оберегів, які ми знаходимо в різному поєднанні на гуцульських писанках, в геометричних орнаментах гуцульських вишивок та різьбі по дереву.

Пройшовши нелегкий, але насичений і цікавий маршрут, один з учасників групи, Куніш Назар, сказав: «Карпати – чекайте мане знову!&raq ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 300 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.10.2019 | Комментарії (0)

  Ганна Новосад: про 50 днів діяльності Кабінету Міністрів. Міністр освіти і науки Ганна Новосад розповіла про перші 50 днів роботи на посаді та досягнення освітнього відомства за цей період.

«Голос» пропонує запровадити обов’язкову сертифікацію вчителів. У Київській міській організації Профспілки повідомляють, що окрім переходу на нову систему оплати праці освітян, у партії «Голос» пропонують запровадити обов’язкову сертифікацію вчителів.

Міністр: старша школа матиме індивідуальну траєкторію. За словами Ганни Новосад, зараз школяри мають 20+ предметів, що не дають можливості заглиблюватися у певний напрям та зрозуміти для себе, яка галузь/сфера є цікавішою.

Київська профспілка освітян вийде на акцію протесту. 29 жовтня в Києві відбудеться акція протесту проти звуження прав та гарантій освітян, що запропоновані політичною партією «Голос», через подання правок до законопроекту «Про повну загальну середню освіту».

В МОН розробили Концепцію розвитку позашкільної освіти. Метою розроблення Концепції є розв’язання проблеми недостатньої доступності якісної позашкільної освіти, зокрема в сільській місцевості, а також забезпечення розвитку позашкільної освіти.

МОН зосередиться на підтримці найкращих вишів. Міністр освіти повідомила, що система фінансування, яку буде пропонувати МОН базуватиметься на підтримці тих, хто кращий. Це підхід, який застосовується у багатьох країнах, - так зване фінансування за результатами.

Форум.ОСВІТА.UA: платформа для спілкування освітян. Командою Освіта.ua створено дискусійну онлайн-платформу для обговорення актуальних питань освітньої сфери. Стати учасниками Форуму можуть вчителі, батьки, освітні експерти, керівники освітньої сфери тощо.

У «Голосі» наполягають на реформі зарплат вчителів. У партії «Голос» наполягають на тому, що українські педагоги мають отримувати більшу зарплатню за творчу працю, а не бюрократичні завдання та додаткову перевірку зошитів.

Освітня профспілка направила пропозиції до парламенту. Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки висловилась проти ліквідації сільських шкіл, відміни надбавок та доплат учителям, а також звільнення педагогів-пенсіонерів.

400 установ отримали доступ до Scopus та Web of Science. 394 українські виші та наукові установи отримали доступ до наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету. Виші і наукові установи ще можуть подати заявку та отримати доступ до міжнародних наукових баз.

Умови прийому до вишів 2020: вступ на бакалавра. Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 році. Що необхідно знати випускникам шкіл, які мають намір вступати до закладів вищої освіти.

Вступ 2020: прохідні бали для вступу на бюджет. МОН встановлений конкурсний бал для вступу до вишів на бюджетну форму навчання. Вступникам, які претендуватимуть на навчання для здобуття ступеня бакалавра або медичного магістра, необхідно мати конкурсний бал на рівні не меншому 125.

Проглядів матеріалу: 314 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.10.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024