П'ятниця, 26.04.2024, 09:40















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Травень » 19 » Міносвіти запрошує освітян до участі в проекті з розвантаження та модернізації навчальних програм для 1- 4 класів
10:49
Міносвіти запрошує освітян до участі в проекті з розвантаження та модернізації навчальних програм для 1- 4 класів

Шановні колеги!

     Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич визначила одним із пріоритетних завдань оновлення навчальних програм, запровадження компетентнісного підходу, осучаснення змісту освіти.

    Реагуючи на численні звернення вчителів і батьків, міністерство починає перегляд програм із початкової школи.  Мета – доопрацювати програми з урахуванням вікових особливостей дітей, викликів сьогодення і потреб майбутнього. Ми прагнемо зробити програми такими, щоб вчителю було легко відповісти на запитання дітей – для чого ми це вчимо.

   У найближчі місяці мають бути осучаснені та розвантажені насамперед програми для 1-4 класів для загальноосвітніх закладів з українською мовою навчання. За ними – програми 9 класу, для якого наступного року мають друкувати нові підручники.

     Зміни до програм мають бути схвалені до серпневих конференцій, щоб впровадження оновленого змісту позитивно позначилося на учнях у новому навчальному році.

      Міносвіти пропонує публічний механізм оновлення програм. До участі запрошуються вчителі-практики, вчителі-новатори, методисти початкової освіти, спеціалісти з базових компетенцій, освітні експерти, психологи, лікарі-педіатри, розробники онлайн-курсів та авторських програм.

    Ми запрошуємо до співпраці всіх, хто поділяє позицію нового міністра освіти і науки: українська школа має чимало хороших традицій, але настав час оновити зміст навчання дітей, згідно потреб і викликів ХХІ століття.

     Ми ставимо комплексне завдання: не забрати “щось зайве з програм”, а за чіткими критеріями прибрати дублювання між предметами, а також інтегрувати в зміст наявних базових предметів такі сучасні компетенції, як цифрова, підприємницька, громадянська, комунікаційна грамотність.

ЯК ЦЕ ПРАЦЮВАТИМЕ:

1. До 1 червня 2016 р. формуються робочі групи по кожній програмі для загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання (1-4 класи). В кожній групі призначаються 1-2 модератори, які координуватимуть роботу, узагальнюватимуть подані пропозиції, організовуватимуть подальшу роботу групи.

2. З 2 червня по 19 червня 2016 р. навчальні програми для початкової школи розміщуються на публічній платформі для загального обговорення. Всі охочі, авторизувавшись, зможуть висловити свої позиції  щодо оновлення програм.

3. Із 20 червня по 26 червня члени робочої групи узагальнюватимуть отримані пропозиції, вноситимуть відповідні зміни.

4. З 27 червня по 3 липня оновлені програми публічно виставляються на платформі для публічного обговорення.

5. З 4 липня робочі групи вносять останні зміни, готують порівняльні таблиці та методичні рекомендації для  впровадження оновлених програм.

6. Наприкінці липня оновлені програми мають бути розглянуті і затверджені Колегією Міносвіти.

Якщо ви володієте відповідною освітою, експертизою, розробками чи напрацюваннями, маєте практичний досвід написання навчальних програм і методичних рекомендацій, готові ділитися своїми знаннями – ми запрошуємо вас долучитися до роботи в робочих групах.

Просимо заповнити цю онлайн-форму не пізніше 30 травня: http://goo.gl/forms/fFMD0Ox0Dc  

Інформує МОН України

а матеріалами сайту http://pedpresa.ua/ )

Переглядів: 386 | Додав: Микола | Теги: Міносвіти запрошує освітян до участ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024