Четвер, 25.04.2024, 19:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Грудень » 7 » Пам'яті Назарія Яремчука.
16:59
Пам'яті Назарія Яремчука.

     Аби не згасла пам'ять про світоча нашого краю, з нагоди 65 – річчя від дня народження народного артиста України 28 листопада 2016р. учні Привороцької ЗОШ І-ІІ ступенів відвідали обласний краєзнавчий музей, а саме кімнату  Назарія Яремчука.

   Екскурсію організували педагог – організатор Романюк Л.І. та вчитель української мови та літератури Трач К.І., нагадати наступному поколінню про щирого, залюбленого митця, який у рідному краї присвятив своє, на жаль, таке коротке, але яскраве життя справжній майстер пісенного мистецтва.

   У кімнаті – музеї Н.Яремчука представлені афіши, платівки, світлини, рукописи співака, які збирав він особисто. Тут можна побачити експонати, які висвітлювали творчість «Смерічки» від її початків – коли самодіяльний ансамбль Вижницького будинку культури тільки починав свій творчий шлях. Екскурсія завершилася покладанням квітів на Центральному кладовищі м.Чернівці, та вшанування його пам'яті хвилиною мовчання.

   Крім цього з нагоди цієї пам’ятної дати наші учні влітку побували в садибі – музеї Н. Яремчука у Вижниці. Зустріла гостинно нас рідна сестра Назарія – Катерина Яремчук. Спокійним, лагідним голосом вона розповідала про свого брата, мов про живого, розуміючи, що він рідний і дорогий мільйонам українцям. У цій смерековій хаті, який уже понад 80 років зробив Назарій перші кроки, тут народилася його пісня, яка і досі живе в людських серцях. До музею стежка не заростає. Будинок носить ім’я однієї з найдавніших пісень виконавця «Смерекова хата». Садиба вважається головною туристичною і архітектурною перлиною міста Вижниця.

   Незламність Назарієвого духу, його патріотизму, вірність перед друзями та Батьківщиною, любов та повага до оточуючих. Саме тому, особливо у такий нелегкий час, він є приклади для всіх українців.

   Пролетіли 20 років як його немає з нами, але кожний рік, кожен день ми відчуваємо, що він живий. Він живе у своїх піснях.

Педагог-організатор Романюк Л.І.

Переглядів: 395 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024