П'ятниця, 26.04.2024, 19:06















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Грудень » 02

    У Валякузьминській школі в четвер, 1 грудня, психологічною службою школи (Федоряк Ю. В.) та педагогом-організатором (Гладчук Я. О.) з учнями школи проводились заходи, присвячені Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом. 

    Учні 7 класу виготовили пам’ятні стрічки.         Наймолодші школярі долучились до акції, намалювавши серця червоного кольору. Серця ручної роботи, тому високо цінуються в нашому колективі. Вирізані серця – символ пам’яті, діти наклеїли на дошку, таким чином, показавши, що ми пам’ятаємо тих, хто загинув від СНІДу. 8 та 9 класи взяли безпосередню участь у створенні «Живої стрічки пам’ яті».

   З учнями 7-9 класів також було проведено Вікторину щодо обізнаності з питань ВІЛ/СНІДу: 10 запитань допомогли визначити нам, який клас більше знає про СНІД.                                   

Далі учням старших класів було представлено науково-документальний фільм про поширення вірусу імунодефіциту.

  СНІД спричиняє смерть мільйонів дорослих людей у розквіті сил. Він призводить до розвалу родини, послаблює потенціал робочої сили, перетворює мільйони дітей на сиріт і загрожує єдності та стабільності народів.

   Нині загальновизнано, що СНІД перетворився на глобальну катастрофу. І подолати цю «чуму 21 століття» можливо тільки зусиллями всього людства. Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї інфекції, бо СНІД може увійти практично у кожен дім, кожну сім’ю.

 

 

 

 

 

 

  

 

Отже, здоровий спосіб життя і чистота у взаєминах – найголовніші методи профілактики СНІДу.

 

Проглядів матеріалу: 458 | Завантажив: Микола | Дата: 02.12.2016 | Комментарії (0)

    В Купському НВК №2 у 8-му класі був проведений відкритий урок з геометрії вчителем математики Кирстюк О.М. на тему : ”Підсумковий урок. Розв’язання задач”.

Учні показали свої знання про ознаки та властивості трапеції, трикутника, квадрата, ромба, паралелограма.

Основні завдання уроку були сформовані вчителем чітко і зрозуміло.

Методи навчання і виховання результативні, не складні, скоординовані, учні швидко їх засвоїли.

У процесі уроку Олена Миколаївна виправляла помилки в розв’язках прикладів, у випадках ускладнень – підказувала.

В процесі уроку всі завдання вчителя виконанні на високому рівні, були реалізовані освітні, виховні і розвиваючі завдання.

 

Заступник директора з НВР

Кирстюк О.М

 

Проглядів матеріалу: 398 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2016 | Комментарії (0)

    Мовлення дитини є головним інструментом, за допомогою якого вона встановлює контакт із довкіллям і завдяки якому відбувається соціалізація дитини. Успіх взаєморозуміння у мовленнєвому спілкуванні залежить від того, наскільки сформовані в дітей комунікативно-мовленнєві здібності, мовленнєва та комунікативна компетенції.

   Важливу роль у розвитку мови поповнення словникового запасу дитини відіграє художня література.

   30 листопада 2016 року  на базі РМЦ відбувся  районний семінар вихователів дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів з проблеми: «Художня література в освітньому процесі ДНЗ: сучасні технології».

     Як повернути дитину обличчям до багатої скарбниці художньої літератури та фольклору, як прищепити любов до книги? Які методи роботи з літературними творами використовувати? Всі ці питання обговорювались учасниками семінару.

   У ході семінару вихователі переглянули та проаналізувати пристендові заняття: «Книга – твій друг та порадник», «Подорож країною чудес»,  які презентували вихователі О.Г. Урсу (Нижньосинівецький ДНЗ) та С. І. Боднар  (Волоцький ДНЗ).

     Під час методичного діалогу відбувся обмін досвідом роботи щодо використання інтерактивних методів навчання на заняттях з  розвитку звʹязного  мовлення  на основі  літературного тексту.

    Вихователь-методист Камʹянського ДНЗ Домніка Балан та методист РМЦ Лариса Петрик   призентували програму «Освіта для сталого розвитку  дітей дошкільного віку – сучасний напрям освіти».  

     В свою педагогічну скарбничку вихователі отримали корисні поради щодо проведення занять, роботи з батьками та особливостей організації куточка книги для різних вікових груп. Захід пройшов у атмосфері творчої співпраці.

    За результатами роботи семінару розроблено методичні рекомендації щодо ознайомлення вихованців з творами художньої літератури та Пам'ятку щодо забезпечення ефективності проведення заняття.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 1092 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2016 | Комментарії (0)

Село... Село. Краса моя і сила,

 Мій незів 'ялий вічний первоцвіт,

 Душі моєї сонячне розкрилля.

 Мого серця неосяжний світ.

   Рідний край починається від батьківського порога, сте­жини, тополі стрункої біля хати, з барвінку, який ніжно стелиться в садочку. Він починається з прадавніх коренів нашого народу.

 Учні Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. дуже цінуюють  рідну землю, рідне село, де проходило їхне дитинство. Учні 2-го класу разом з класоводом Божеску М.Ф. подарували усім присутнім  незабутнє свято «Моє село- моя колиска». Віршами і піснями продемонстрували свою любов і гордість, що народилися у мальовничому селі Йорданешти - це місце, звідки вимандровує людина в широкий світ з засвоєними цінностями: маминою піснею, нелукавим батьківським напутнім словом, дідусевими  казками і бабусиними вишивками, теплом і незрадливістю рідного слова.

Рідне село! Воно справді зігріває душу кожного із нас.

 ЗДВР                  Кирчу О.Г.

Педагог – організатор Шапка Л.Ф.

Проглядів матеріалу: 453 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2016 | Комментарії (0)

      У рамках тижня педагогічної майстерності у Купському НВК № 2  29 листопада 2016 року відбувся показовий урок української мови у 7 класі з теми ” Активні та пасивні дієприкметники. Тренувальні вправи ” (вчитель Пенюк Л.С.).

На уроці успішно використані технології інтерактивного, креативного навчання. Вдало дібрані форми та методи сприяли ефективній роботі учнів.

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2016 | Комментарії (0)

      30.11.2016 р., у Коровійській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено апробацію тестових завдань ЗНО з української мови. Така важлива подія у 2016/2017 н.р. вперше проходила у школі, а тому викликала увагу як зі сторони самих учасників апробації – 15-х учнів 11-х класу, так і відповідальних осіб (директора школи - Ольги Георгіївни Лупуляк, вчителя - Мороз Тетяни Василівни, методиста районного методичного центру Швеця Василя Григоровича)

Відкрити пакет із завданнями учні доручили Голунзі Роману. Перед початком апробації до одинадцятикласників звернулися гості. Швець В.Г. наголосив, що це унікальна можливість майбутнім випускникам перевірити свої сили, навчитися правильно розраховувати час, працювати з тестовими завданнями, налаштуватися на проходження ЗНО-2017. У своєму виступі Ольга Лупуляк зазначила, що сьогоднішні учасники тестування працюють на майбутніх випускників, а, отже, і на майбутнє України, адже завдання, які вони виконують, апробуються для наповнення банку тестових завдань. Окрім того, можливо, ці завдання будуть використані на ЗНО (вже не на пробному!) в наступні роки. Тетяна Мороз побажала успіхів юним учасникам апробації та підкреслила, що набрана сума балів, навіть якщо вона виявиться нижчою за бажану, не повинна засмутити, а має викликати прагнення до вдосконалення знань.

 

   

Проглядів матеріалу: 465 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2016 | Комментарії (0)

      28 листопада 2016 року увійде в історію  Глибоцької  гімназії, в історію гімназійного НТ «Гіперіон» як знаковий, надзвичайно важливий день, адже саме цього дня  на спільну розмову в актовій залі зібралися однодумці : школярі, які прагнуть самовдосконалення і бажають займатися науково-дослідницькою діяльністю, вчителі, які бажають допомогти своїм вихованцям у цій діяльності , керівництво освіти Глибоччини та Глибоцької ОТГ, які  завжди допомагають  у всіх гарних починаннях, батьки - члени батьківського комітету гімназії, які є нашою надією і  опорою, і  найповажніші гості –  вельмишановні  науковці Чернівецького національного університету ім. Федьковича , які досягли вершин у науці  і можуть нам всім реально допомогти  своїми мудрими порадами у  науково-дослідницькій діяльності .

Відкрите зібрання наукового товариства «Гіперіон»  розпочалося віршем «Посвята гімназії»  у виконанні  Бирук Єлизавети, учениці 4 класу,  є призером обласного етапу конкурсу «Юний дослідник».

 Гімн гімназії  на слова заступника директора гімназії з навчально-виховної роботи  Крючко І.П. прозвучав у виконанні  переможця обласного конкурсу «Буковинська зіронька», учениці  ІІІ гімназійного класу природничого профілю  Верхоляк Софії.

Директор Глибоцької гімназії Ю.Д.Блисенко представив гостей. Гостями глибоцьких гімназистів були  представники влади і очільники освіти Глибоччини : начальник управління  освіти і науки Глибоцької РДА В.І.Барарюк, завідуюч РМЦ  управління  освіти і науки Глибоцької РДА О.С. Намака, голова райкому профспілки працівників освіти Глибоцького району  С.І.Лазурко ,  методист РМЦ, куратор Глибоцької гімназії  В.Г.Швець, головний спеціаліст Глибоцького управління освіти А.І.Марчук , методисти РМЦ О.В.Блисенко і А.І.Герчак,  заступник голови Глибоцької селищної ради Глибоцької ОТГ  І.В.Веклич.

Приємно було бачити в гостях у Глибоцькій гімназії, у її НТ «Гіперіон»  високоповажних науковців Чернівецького національного університету – представників факультетів, з якими у нас заключено угоди про співпрацю: Гуйтора Миколу Миколайовича, кандидата політичних наук ,доцента,  заступника  декана факультету історії , політології, міжнародних відносин  ЧНУ ім. Ю.Федьковича; Чубрей Олександру Степанівну  - доцента кафедри економічної географії та екологічного менеджменту,  кандидата  історичних наук, викладача географічного факультету  ЧНУ ім. Ю.Федьковича; Торончука  Івана  Желувича –кандидата юридичних наук, доцента  кафедри Європейського  права та порівняльного правознавства юридичного факультету ЧНУ ім. Ю.Федьковича, заступника декана юридичного факультету; Скрипську  Ольгу  Василівну – доцента, кандидата  хімічних наук,  викладача  інституту біології, хімії, біоресурсів ЧНУ ім. Ю.Федьковича; Воробця Георгія Івановича  - доцента, кандидата  фізико-математичних наук інституту фізики і комп’ютерних технологій ЧНУ,   завідувача  кафедри комп’ютерних систем та мереж ЧНУ ім. Ю.Федьковича ; Баловсяка Сергія Васильовича -доцента, кандидата  фізико-математичних наук інституту фізики і комп’ютерних технологій ЧНУ, заступника декана інституту фізики і комп’ютерних технологій; Шкрібляка  Миколу  Васильовича  -доктора філософських наук, завідувача  кафедри  культурології, релігієзнавства та теології  філософсько-теологічного факультету ЧНУ ім. Ю.Федьковича; Чернегу Ірину Аркадіївну, заступника директора Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді ; Кондрюка Дениса Васильовича, викладача ЧНУ, керівника гуртка робототехніки.

Господарі закладу – школярі, члени ради наукового товариства гімназії,   представили свій навчальний заклад  і  НТ «Гіперіон». У візитці школярі розповіли про шлях «Глибоцька загальноосвітня школа  – Глибоцька гімназія», про досягнення гімназистів і новоствореного наукового товариства за три місяці існування :  участь у міжвузівській науковій конференції учнівської і студентської молоді «Культура харчування : економічний та медичний аспекти», яка проходила  в жовтні 2016 року в Національному університеті державної фіскальної служби України  м. Ірпінь Київської області; участь і призові місця у Міжнародній науковій конференції учнівської та студентської молоді  «Стан та перспективи розвитку регіональної економіки», яку проводив департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ ,Університет ім. Штефана чел Маре (м. Сучава, Румунія)  8 листопада 2016 року; участь у І Всеукраїнському інтенсиві «Університет юних правознаців», який діє при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка ; успішна  участь учнів гімназії в обласному біологічному турнірі, у Всеукраїнському  турнірі  юних математиків; лідерські позиції  у Глибоцькому районі на ІІ етапі конкурсів, форумів, олімпіад; науково-дослідницька робота Коваль Ольги  удостоєна І місця  на обласній конферен ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 595 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.12.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024