Четвер, 28.03.2024, 11:25















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Червень » 26 » Підсумки тижня в освіті: головні події
10:01
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Школи відмовляться від карального оцінювання, - Гриневич. За словами міністра, сьогодні Україна має проблеми з ідеологією оцінювання. У Новій українській школі буде створено стимулюючу систему – де досягнення підкреслюватимуться на рівні з помилками.

Міністр: необхідна переорієнтація завдань ЗНО. Лілія Гриневич заявила, що школа має оцінювати дітей на основі компетентнісних завдань. Це стосується й зовнішнього оцінювання, без переорієнтації завдань якого від чинної моделі відійти не вдасться.

ЗНО не відображає рейтингу школи, - Гриневич. Міністр освіти висловила переконання, що для об’єктивного рейтингування шкіл в потрібно розробити механізм врахування «доданої освітньої вартості», оскільки ЗНО не відображає прогрес школяра у навчальному закладі.

Коментар МОН щодо оновлених програм 5-9 класів. У Міносвіти прокоментували оновлені навчальні програми для 5-9 класів. Головні зміни – орієнтація на результат навчання, а не на зміст, впровадження компетентнісного підходу та наскрізних змістових ліній.

Міністр: висококваліфікований вчитель має мати повагу. Лілія Гриневич наголосила, що новий закон «Про освіту» має захистити професійну свободу педагога. Кількість годин для підвищення кваліфікації впродовж 5 років не може бути меншою 150 годин.

Рішення про вступний бал у медичні виші набрало чинності. Відтепер при вступі на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Фармація, промислова фармація» та «Педіатрія» необхідно подавати сертифікати ЗНО з мінімальним значенням 150 балів з кожного предмета.

Затверджені зміни до Умов прийому до вишів. Міністерством освіти затверджено зміни до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів, що визначають та конкретизують деякі особливості проведення вступної кампанії в 2017 році.

Реєстрація електронних кабінетів вступників стартує 29 червня. За допомогою кабінетів абітурієнти зможуть завантажувати додатки до документів про повну загальну середню освіту. Реєстрація кабінетів абітурієнтів триватиме до 18 години 25 липня 2017 року.

Вступити до коледжу можна без наявності паспорта. Міністерство освіти і науки надалодозвіл у 2017 році приймати випускників 9-х класів на навчання за рівнем молодшого спеціаліста на основі свідоцтва про народження, якщо вони не отримали паспорт.

Законопроект «Про освіту» схвалений профільним комітетом ВР. Комітету вдалося дійти згоди щодо мовного питання, визначення мінімального окладу вчителя на рівні 4-х прожиткових мінімумів, скасування конкурсного відбору дітей до першого класу тощо.

Виші мають внести зміни до правил прийому. Міністерство освіти і науки звернулось до вищих навчальних закладів з проханням затвердити зміни до власних правил прийому та оприлюднити їх на своїх сайтах.

В Україні завершилось проведення ЗНО. Оголошенням результатів зовнішнього оцінювання завершено проведення основної сесії тестування. Усього було проведено тестування з 12 предметів. Результати тестування розміщені на інформаційних сторінках учасників.

Після ЗНО: все для абітурієнта 2017 року. Необхідна інформація для абітурієнтів щодо вступу до вищих навчальних закладів України у 2017 році.

Переглядів: 506 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024