П'ятниця, 26.04.2024, 02:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Серпень » 21 » Підсумки тижня в освіті: головні події
08:32
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Як навчатимуть молодших школярів у цьому році. Міністерство освіти надало школам рекомендації щодо особливостей навчального навантаження та оцінювання школярів початкових класів. Відповідні методичні рекомендації надіслані навчальним закладам країни.

У МОН доопрацювали курс «Природничі науки». У Міносвіти повідомили, що авторські колективи отримали понад 500 пропозицій з удосконалення програм інтегрованого курсу для 10-11 класів. Усі коментарі, отримані під час обговорення, враховані авторськими колективами.

Гройсман: питання інвестування освіти є пріоритетом. За словами прем’єра, уряд розпочинає пілотні проекти загальнодержавної програми «Нова українська школа» і залишає в числі пріоритетів інвестування в освіту та подальше збільшення зарплат учителів.

Оприлюднені результати ЗНО для вступу до магістратури. УЦОЯО оприлюдниврезультати тестування для вступу до магістратури за спеціальністю «Право». Також оприлюдненні таблиці відповідності тестових балів оцінці за шкалою 100-200 балів з усіх блоків тесту.

Гройсман пообіцяв підвищити зарплату вчителям. Уряд планує продовжити підвищення зарплат, що знайде своє відображення у бюджеті 2018 року. Також прем’єр-міністр наголосив на необхідності повернення до шкіл вчителів, які звільнились через брак коштів.

На 100 місць у дитсадках претендує 113 дітей. В Україні понад 65 тисяч дітей очікуютьмісця у дитячих садках. Найбільша черга до дитсадків в Одеській і Київській областях. Для вирішення проблеми уряд спільно з місцевими органами планує розробити спеціальну програму.

Несправедливих рішень щодо стипендій не буде, - Гройсман. У відповідь на інформацію Міністерства фінансів про плани скорочення кількості отримувачів стипендій, прем'єрповідомив, що не допустить жодних несправедливих рішень у цьому питанні.

Чиновників і депутатів просять не йти до шкіл 1 вересня. Батьківська громадськістьзакликала чиновників і депутатів усіх рівнів не брати участь у шкільних заходах, присвячених першому вересня. Заклик стрімко набирає популярності у користувачів мережі.

За хабар затримано голову освітньої конкурсної комісії. У Києві на хабарі у 90 тисяч грнзатримали голову конкурсної комісії КМДА. Посадовець вимагав гроші від викладача ліцею за вирішення питання щодо призначення на посаду директора одного із навчальних закладів.

Прем’єр: 2018 рік стане роком розвитку якісної освіти. За словами Гройсмана, наступний рік стане роком розвитку освіти за рахунок створення опорних шкіл, переоснащення навчальних закладів, перегляду програм та продовження політики збільшення зарплат вчителям.

МОН спростувало фейк про триместри у школах. Відомство відреагувало на поширення неправдивої інформації щодо нібито перехід шкіл на навчання за триместрами. Псевдоновину протягом тривалого часу активно поширювали користувачі мережі, в тому числі, у Facebook.

Гройсман пообіцяв скасувати «мікрорайон» для вчителів. Прем’єр-міністр, пообіцявнайближчим часом скасувати урядову постанову «Про облік дітей шкільного віку», яка вимагає від вчителів відвідувати квартири з метою обліку дітей.

Переглядів: 407 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024