П'ятниця, 29.03.2024, 10:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Лютий » 5 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:09
Підсумки тижня в освіті: головні події

   У МОН кажуть, що випускники вишів не готові до роботи. Вирішити проблему відірваності освіти від ринку праці у міністерстві пропонують через впровадження дуального навчання, коли студент з якогось моменту буде проводити частину навчання на робочому місці.

МОН працює над фінансовою прозорістю шкіл. За словами радника міністра Оксани Макаренко, очікуваного результату планується досягнути за рахунок фінансового контролю директорів шкіл, виборності самих керівників і розвитку автономії шкіл.

Міністр: Нова українська школа має три основні компоненти. Лілія Гриневич наголошує, що основними пріоритетами нової школи є новий зміст освіти, нові методики навчання та нове освітнє середовище. Одним з найсуттєвіших викликів є надання вчителям нових знань.

Стартував онлайн-курс для учителів перших класів. Дистанційний курс є частиною змішаного навчання і має дозволити підвищити кваліфікацію вчителів в обмежені терміни. Курс обов'язковий для тих учителів, які працюватимуть з 1-ми класами з вересня 2018 року.

Школам радять провести урок з безпечного Інтернету. Інститут модернізації змісту освіти запрошує учнів 8-11 класів, професійно-технічних ліцеїв і коледжів на онлайн-урок, присвячений Дню безпечного Інтернету. Урок відбудеться 07 лютого о 12.30.

Де навчаються найкращі вступники за власні кошти. Платформою «Вступ.ОСВІТА.UA» складено рейтинг вишів за показником середнього бала ЗНО їх абітурієнтів. Рейтинг дозволяє отримати дані про заклади, у яких вступники з найвищим середнім балом ЗНО вирішили самостійно оплачувати навчання.

МОН скасувало положення про батьківські комітети. Документ визначав основні принципи діяльності, права і обов'язки батьківських комітетів. Деякі ЗМІ, внаслідок неправильного трактування наказу МОН, повідомили про начебто ліквідацію батьківських комітетів.

Як відбуватимуться шкільні іспити у 2018 році. Міністерством освіти надані рекомендації про особливості проведення державної підсумкової атестації. Документом визначено особливості проведення шкільних іспитів у початковій, базовій та старший школі.

Школи самі визначать дати останніх дзвоників і випускних. Цього року, згідно з рекомендаціями МОН, українські школи матимуть можливість самостійно визначити строки проведення ДПА учнів 4-х і 9-х класів, а також дати проведення свята «Останній дзвоник» та випускних вечорів.

У МОН розповіли, як учителям першачків навчатись онлайн. Дистанційний курс є одним із обов'язкових етапів підвищення кваліфікації педагогів, які навчатимуть першокласників з вересня 2018 року. Проходити курс та виконувати завдання можна з будь-якого пристрою та у будь-який час.

Цього тижня освітянами активно обговорювались питання підвищення заробітних плат українських учителів з січня 2018 року. Темі застосування нових нормативно-правових актів уряду на практиці, присвячені коментарі Профспілки працівників освіти і науки:

Про підвищення посадових окладів педпрацівникам з 1 січня. Профспілка працівників освіти і науки надала роз'яснення щодо використання в роботі постанови КМУ № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників», що набрала чинності з 1 січня.

Про підвищення надбавок за престижність педпраці. Коментар Профспілки працівників освіти і науки щодо використання в роботі постанови КМУ № 23 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», що набрала чинності з 1 січня 2018 року.

Яка зарплата є базовою для визначення надбавок учителям. У Профспілці працівників освіти і науки надали коментар щодо ставок заробітної плати, що є базовими для визначення надбавок та доплат учителям з урахуванням норм нових нормативно-правових актів.

Переглядів: 509 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024