П'ятниця, 26.04.2024, 13:10















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Жовтень » 9 » Підсумки тижня в освіті: головні події
07:43
Підсумки тижня в освіті: головні події

    МОН доопрацює умови прийому до вишів до 11 жовтня. У відомстві створена робоча група з розроблення Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2020 році. Метою діяльності групи є доопрацювання проекту документа. До складу групи включено понад 50 фахівців.

Програма уряду: стратегічні цілі в освіті і науці. Уряд презентував проект Програми діяльності Кабінету Міністрів України. Документ містить набір пріоритетних цілей, які ставить перед собою уряд на найближчі роки, зокрема, в освітній та науковій сферах.

Випускники школи мають стати самодостатніми, - програма КМУ. Випускники шкіл мають стати самодостатніми, творчими та креативними особистостями, які мають ґрунтовні знання та володіють компетентностями, що потрібні у сучасному світі. Відповідна мета міститься у програмі діяльності Кабінету Міністрів.

70% державних вишів втратять статус бюджетних установ, - КМУ. В уряді прогнозують, що за 5 років не менш як 70% державних закладів вищої освіти вийдуть із статусу бюджетної установи. Відповідний пункт міститься у Програмі діяльності Кабінету Міністрів.

МОН розробить план реалізації Програми уряду. Найближчим часом Міністерство освіти і науки розробить чіткий план заходів, у якому буде покроково визначено, як саме відомство досягатиме цілей, визначених Програмою діяльності Кабінету Міністрів у сфері освіти і науки.

Світовий банк надав рекомендації з освітніх реформ. Світовий банк презентував звіт, у якому представлено 5 пріоритетних напрямів подальшого реформування освіти в Україні. Напрями для реформування випливають з дослідження, що проводилось в Україні впродовж останніх місяців.

Уряд визначив стандарти доступності закладів освіти. Програма діяльності Кабінету Міністрів України окрім визначених цілей, які реалізовуватиме Міністерство освіти і науки, містить стандарт доступності публічних сервісів та послуг у сфері освіти.

Google допоможе розвивати вищу освіту в Україні. МОН та Google планують покращувати цифрові навички викладачів вишів – першим кроком стануть відповідні онлайн курси. Окрім цього, сторони домовились працювати над адаптацією Google-класів для закладів вищої освіти.

МОН планує запустити профільну школу раніше 2027 року. Міністерство освіти має намір обговорити з обласними управліннями освіти питання можливості якнайшвидшого формування мережі старшої профільної школи, запуск якої до цього часу планувався у 2027 році.

У МОН планують оптимізувати шкільну мережу. За словами міністра освіти, в Україні необхідно зробити шкільну мережу більш ефективною, оскільки в країні є близько однієї тисячі шкіл, у яких вартість навчання одного учня може сягати 100 тисяч грн на рік.

МОН пропонує підвищити зарплати молодим вчителям. Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій розглядає пропозиції МОН щодо підвищення зарплат вихователям дитячих садків та молодим вчителям. На підвищення зарплат можуть виділити 4,5 млрд грн.

Прем’єр-міністр окреслив пріоритети в освітній сфері. Під час представлення Програми діяльності КМУ у парламенті Олексій Гончарук повідомив, що уряд продовжить реформу НУШ, створить умови для лібералізації приватних закладів освіти та змінить принципи фінансування вищої освіти.

Переглядів: 354 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024