Середа, 24.04.2024, 22:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Жовтень » 28 » Підсумки тижня в освіті: головні події
12:07
Підсумки тижня в освіті: головні події

  Ганна Новосад: про 50 днів діяльності Кабінету Міністрів. Міністр освіти і науки Ганна Новосад розповіла про перші 50 днів роботи на посаді та досягнення освітнього відомства за цей період.

«Голос» пропонує запровадити обов’язкову сертифікацію вчителів. У Київській міській організації Профспілки повідомляють, що окрім переходу на нову систему оплати праці освітян, у партії «Голос» пропонують запровадити обов’язкову сертифікацію вчителів.

Міністр: старша школа матиме індивідуальну траєкторію. За словами Ганни Новосад, зараз школяри мають 20+ предметів, що не дають можливості заглиблюватися у певний напрям та зрозуміти для себе, яка галузь/сфера є цікавішою.

Київська профспілка освітян вийде на акцію протесту. 29 жовтня в Києві відбудеться акція протесту проти звуження прав та гарантій освітян, що запропоновані політичною партією «Голос», через подання правок до законопроекту «Про повну загальну середню освіту».

В МОН розробили Концепцію розвитку позашкільної освіти. Метою розроблення Концепції є розв’язання проблеми недостатньої доступності якісної позашкільної освіти, зокрема в сільській місцевості, а також забезпечення розвитку позашкільної освіти.

МОН зосередиться на підтримці найкращих вишів. Міністр освіти повідомила, що система фінансування, яку буде пропонувати МОН базуватиметься на підтримці тих, хто кращий. Це підхід, який застосовується у багатьох країнах, - так зване фінансування за результатами.

Форум.ОСВІТА.UA: платформа для спілкування освітян. Командою Освіта.ua створено дискусійну онлайн-платформу для обговорення актуальних питань освітньої сфери. Стати учасниками Форуму можуть вчителі, батьки, освітні експерти, керівники освітньої сфери тощо.

У «Голосі» наполягають на реформі зарплат вчителів. У партії «Голос» наполягають на тому, що українські педагоги мають отримувати більшу зарплатню за творчу працю, а не бюрократичні завдання та додаткову перевірку зошитів.

Освітня профспілка направила пропозиції до парламенту. Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки висловилась проти ліквідації сільських шкіл, відміни надбавок та доплат учителям, а також звільнення педагогів-пенсіонерів.

400 установ отримали доступ до Scopus та Web of Science. 394 українські виші та наукові установи отримали доступ до наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету. Виші і наукові установи ще можуть подати заявку та отримати доступ до міжнародних наукових баз.

Умови прийому до вишів 2020: вступ на бакалавра. Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 році. Що необхідно знати випускникам шкіл, які мають намір вступати до закладів вищої освіти.

Вступ 2020: прохідні бали для вступу на бюджет. МОН встановлений конкурсний бал для вступу до вишів на бюджетну форму навчання. Вступникам, які претендуватимуть на навчання для здобуття ступеня бакалавра або медичного магістра, необхідно мати конкурсний бал на рівні не меншому 125.

Переглядів: 315 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024