П'ятниця, 19.04.2024, 04:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Лютий » 26 » Сімейна гра для виховання в дітей доброти
15:53
Сімейна гра для виховання в дітей доброти

      Уявімо таку ситуацію: ваші діти, які раніше з повагою ставились один до одного й завжди з готовністю приходили на допомогу, останнім часом стали проявляти неповагу й неслухняність. Вони дозволяють собі грубі висловлювання, домашні обов’язки ними не виконуються, і здається, ніби ніхто цим не переймається! Що ж робити в такому випадку?

Як вам домогтись від дітей шанобливого ставлення?

Один з варіантів – це встановити ще більше правил. Посилити контроль. Описати їм більш суворі наслідки поганої поведінки. На жаль, ці методи зазвичай призводять до ще більшої неповаги.

Така тактика допомагає лише спочатку, оскільки діти бояться покарання. Але як тільки страх проходить, вони починають відчувати образу та гнів. Малюки починають менш охоче слухатись, бо зв'язок між вами втрачається.

А чи змогла б проста гра змінити стосунки й поведінку дітей у вашій сім’ї?

Діти хочуть відчувати себе частиною команди та потребують почуття приналежності до своєї сім’ї. Вони хочуть знати, що їх люблять і поважають. Коли вони в цьому переконані, то стають щасливіше, менш схильні до суперечок і готові ставитись до інших людей з більшою добротою й участю.

Іноді кращий спосіб змінити небажану поведінку – перервати її цикл, дати дитині те, що допоможе їй зосередитись на бажаній для вас поведінці, і не загострювати увагу на негативі. Вашим дітям не потрібна ще одна нотація із приводу того, як правильно себе вести!

Якщо ви хочете поміняти поведінку із зухвалої й нечемної на позитивну й чуйну, спробуйте пограти у гру «Сімейна доброта».

Правила гри:

  • 1. Напишіть на аркушах паперу імена всіх членів сім'ї, складіть їх і помістіть у капелюх або шапку. Новонароджені й діти ясельного віку, зі зрозумілих причин, у грі участі не беруть.
  • 2. Кожний учасник гри витягує листочок з ім'ям одного із членів сім'ї та тримає його в секреті.
  • 3. Мета гри полягає в тому, щоби протягом наступних 48-и годин кожний її учасник проявляв особливу доброту до людини, чиє ім'я було написано на обраному ним листочку.
  • 4. Робіть це весело. Додавайте у гру якомога більше позитивної енергії!

Не забувайте, що це гра. Намагайтеся, щоби член сім'ї, ім'я якого ви витягли, не відразу здогадався про це. Для того щоби зробити гру більш загадковою й цікавою, попросіть, щоб кожний був особливо добрим до всіх, а не тільки до тієї людини, ім'я якої йому дісталось.

Разом придумуйте різні способи прояву доброго ставлення: робіть один одному компліменти, допомагайте виконувати домашні обов’язки, малюйте один для одного картини, готуйте їжу або напої для ваших близьких, пропускайте вперед у черзі тощо. Приємно та зворушливо спостерігати, як члени сім'ї намагаються перевершити один одного у проявах доброти.

Чи справді ця гра допомагає змінити ставлення дітей до батьків і один до одного?

Звісно, ви можете поставитись до неї скептично й подумати: «Ця гра ніколи не допоможе моїм дітям». Але справа ось у чому: люди хочуть бути бажаними! Усі прагнуть того, щоб їх поважали, ставились по-доброму. Важко залишатися сердитим, коли тобі висловлюють компліменти. І, звісно, не спробуєш – не дізнаєшся. То чого б не спробувати пограти в неї протягом одного дня або просто за вечерею?

Якщо ви будете думати, що ця гра марна, так само будуть думати й ваші діти. Тому вам варто надихнути їх.

Досвід батьків

Погравши в цю гру лише кілька разів, багато батьків просто дивуються, наскільки швидко змінюється ставлення дітей. Малюки щосили намагаються бути добрими, уважними один до одного й допомагати вдома без особливого прохання!

Часто діти заводять своїх батьків у глухий кут у питанні про те, до кого вони, згідно із правилами, повинні проявляти добре ставлення. Вони плутають батьків, проявляючи доброту до всіх зі свого оточення або до кожного по черзі. Це просто приголомшливо!

Малюки просять грати в цю гру частіше, а в домі починає панувати атмосфера теплоти й радості.

Переглядів: 519 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024