Четвер, 25.04.2024, 03:30















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Вересень » 7 » Стежками диких Горган
15:16
Стежками диких Горган

   Ось і літо промайнуло. Для кожного в пам’яті воно залишить свої теплі моменти. А от що точно не забудуть учні Глибоцького ліцею, Коровійської та Опришенської ЗОШ, так це свою мандрівку Карпатами. Цього року з нашою групою також подорожували гості з громадської організації «Свої». Це діти переселенці з Донецької та Луганської областей.

Такою не малою, веселою командою ми рушили на Закарпаття. Цього року наш маршрут проходив одним із найскладніших масивів Українських Карпат – Горганами. Добравшись потягом до селища Ясиня, ми отримали першу «приємну» несподіванку. Виявляється в неділю до села Чорна Тиса, запланована початкова точка нашого походу, автобуси не ходять. Та додаткові 6 кілометрів, які нам прийшлось через це подолати, не склали для нас труднощів. Із села ми продовжили рух вздовж однойменної річки. Наступного дня ми дістались її витоків. З невеличкого джерела бере початок річка Чорна Тиса, яка згодом зливається з Білою Тисою і протікає по території п’яти європейських держав.

Група в нас складалась основному із новачків, тому основні перешкоди в нас були заплановані аж на третій день, після невеличкої адаптації до походу. Рухаючись вздовж річки Турбаціль, ми продирались бездоріжжям крізь хащі та долали великі заболочені ділянки. Набравши висоту, ми піднялися на першу нашу вершину – гору Пантир. Тут встановлений перший стовпчик старого польсько-чехословацького кордону. Наступний день в нашій групі був особливим. Своє день народження не побоявся і відсвяткував у поході Заболотнюк Іван. В цей день ми подолали досить складний камʼянистий хребет Тавпіширка і прибули на полонину Рущина. На цій полонині в нас було заплановане днювання (день відпочинку). Оскільки це було свято Івана Купала, то цілу ніч нам не давали спати місцеві хлопці, які за традицією підіймались на найвищу гору в Горганах – Сивулю. Наступного сонячного дня і ми піднялись на Малу і Велику Сивулю, де провели традиційну посвяту в туристи. В цей день до нас приєдналась ще одна глибоцька група під керівництвом Дудки К.А. Наступного ранку нам довелося з ними розпрощатись і продовжити наш похід. В цей день ми відвідали водоспад на річці Салатрук і спустились до першого села на маршруті – села Бистриця. Вже на наступний день ми знову підіймаємось на малоходжений хребет, де ще й в додаток до зникаючої стежки нас змочив дощ. Та настрою це не зіпсувало, оскільки це була остання ночівля у Карпатах. Вранці під зігріваючі промені сонця ми спустилися до туркомплексу «Буковель».

Так і завершилась наша незабутня подорож Горганським масивом. Якщо в перший день походу наша група була складена з новачків, то по завершенні його, можна сміливо сказати, що це група досвідчених туристів. Ці кілометри пройдені Карпатам завжди залишаться в їхній памʼяті, особливо в памʼяті наших друзів з Донбасу.

Керівники гуртків Глибоцького ЦТКСЕУМ

Сандул Дмитро Вікторович і

Шелепюк Наталія Василівна

Переглядів: 501 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024