П'ятниця, 19.04.2024, 06:28















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Серпень » 4 » Важливі для дитини риси характеру
09:31
Важливі для дитини риси характеру

    Як ви вчите свою дитину проявляти чуйність? Ось, наприклад, непогана ідея. Коли наступного разу ви будете заплітати своїй доньці косичку, скажіть їй: «Гуляючи на дитячому майданчику, уважно озирнись навкруги. Якщо побачиш самотню дитину або малюка, з яким ніхто не хоче грати, – запропонуй йому своє товариство, пограй з ним сьогодні». Не варто казати дитині загальні фрази: «Будь чуйною (чуйним)» і т. п., допомагайте їй отримати чітке уявлення про потреби іншої дитини й чуйно реагувати на них.

Усі ми хочемо, щоб наші діти мали такі риси характеру, як любляче серце, миролюбність, терпіння, доброта, м'якість і самоконтроль. Але коли ми намагаємось навчити їх цього, то найчастіше зазнаємо труднощі. Ці поняття здаються занадто широкими й невизначеними. Просто діти краще справляються з конкретними вказівками або завданнями, саме тому в цій статті пропонуються деякі завдання, які допоможуть батькам вже з раннього віку прищеплювати своїм дітям кращі риси характеру.

1. Любов

Діти розуміють любов як ніжність і радість, та чи усвідомлюють вони, що любити когось насправді означає бути готовим жертвувати заради коханого, уважати його інтереси важливішими, ніж свої власні? Поставте перед своєю дитиною задачу під час цікавих, веселих занять пропускати вперед свого друга, брата чи сестру, давати їм право першими отримувати пригощання або стояти попереду на шкільній лінійці. Уміння відмовлятись від власних інтересів на користь іншої людини – певна ознака любові!

2. Миролюбність

Мами дівчаток інколи є свідками «дівочих драм», що відбуваються в соціальному середовищі їхньої дитини, – постійні образи, помста, звинувачення, інтриги. Перед наступною зустріччю з подругами попросіть свою дитину стати тією людиною, яка припинить усі ці драми й мінімізує конфлікти. Нехай ваша дитина, наприклад, захищає того, кого ображають і принижують інші діти, і відмовляється брати участь у плітках і пересудах. Зазвичай усе, що потрібно, щоб завчасно запобігти проблемі, – це одна дитина, яка нагадає іншим про те, як треба поводитись правильно.

3. Терпіння

Так, цю рису характеру прищепити складніше! І чим менше дитина, тим складніше це буває. Дітям часто важко чекати, доки батьки зроблять покупки, або витримати тривалий прийом у лікаря і при цьому не крутитись і не скаржитись. Перед такою подією нагадуйте дитині, що терпіння має велике значення, попросіть її витримати все мужньо й не хникати. Перетворіть це на гру з певною (бажаною для дитини) метою наприкінці. Ви навіть можете запропонувати їй прийнятні способи відволіктись від очікування, такі як малювання або читання, а також мотивуючий стимул (заохочення), який допоможе їй витерпіти все до кінця.

4. Доброта

Якщо доброта – це те, що ви бажаєте своїй дитині, навчіть її чітко розпізнавати потреби й самій пропонувати доброту іншим людям. Нехай дитина, наприклад, подивиться, чи не грає хтось на самоті на дитячому майданчику, і запросить його у своє товариство. Цей простий спосіб навчить її думати про інших людей, діяти в їхніх інтересах.

5. М'якість

Цю якість часто важко пояснити, її краще проілюструвати тоді, коли ви зіштовхуєтесь із прикладом відсутності м'якості. Наприклад, якщо ви чуєте, як ваша дитина каже щось грубе або образливе (навіть якщо це схоже на правду), зупиніть її і скажіть: «Це не дуже м'які вирази, твої слова можуть образити іншу людину, якщо вона почує їх». Навчіть дитину повністю утримуватись від коментарів на тему (наприклад, про зовнішній вигляд інших людей, за винятком компліментів) або знаходити м'який спосіб висловлювати свої думки.

6. Самоконтроль

Ця риса характеру в деякій мірі схожа з терпінням. Це одна з найбільш чудових рис характеру, яку може розвивати дитина. Для того щоби підтримувати здорові взаємини, домагатись у житті успіху, необхідно контролювати свою поведінку й керувати нею. Попросіть дитину порахувати до п'яти, перш ніж реагувати словом чи ділом на те, що викликає в неї гнів чи хвилювання. Нехай у ці п'ять секунд вона спитає себе: «Чи дійсно це те, що я хочу зробити/сказати? Чи правильно так робити/казати?».

7. Вірність

У світі, де зобов'язання часто мають більш короткий строк «зберігання», ніж буханець хліба, необхідно навчати дитину вірності. Домашні справи – це чудовий тренажер для цієї риси характеру. Дитина має розуміти, що свої обов'язки вона повинна виконувати з вірою і правдою – адже інші члени сім'ї розраховують на неї! Нехтувати обіцянкою означає бути необов'язковим. Дружні стосунки – це ще одне поле для того, щоб дізнатись, що таке вірність. Заохочуйте дитину заводити хороших друзів і не відмовлятись від них, коли в полі зору з'являється хтось більш цікавий. Ваша дитина повинна бути таким другом, на якого можна розраховувати.

Переглядів: 446 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024