П'ятниця, 26.04.2024, 00:58















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Червень » 19 » Відбулося відкриття ХІІІ зльоту юних туристів-краєзнавців Чернівецької області.
11:09
Відбулося відкриття ХІІІ зльоту юних туристів-краєзнавців Чернівецької області.

   На території пансіонату «Черемош» в м. Вижниця відкрив свою роботу пересувний туристсько-краєзнавчий наметовий табір «Мандрівник Буковини» для вихованців позашкільних навчальних закладів області.

На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», розпорядження облдержадміністрації від 24.03.2017 №204-р «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році», наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 24.04.2017 №212 «Про затвердження заходів щодо організації змістовного дозвілля, відпочинку та оздоровлення дітей області влітку 2017 року» на території пансіонату «Черемош» в м. Вижниця відкрив свою роботу пересувний туристсько-краєзнавчий наметовий табір «Мандрівник Буковини» для вихованців позашкільних навчальних закладів області. Відбулося відкриття ХІІІ зльоту юних туристів-краєзнавців Чернівецької області.

Велика робота була проведена методистами Чернівецького центру туризму, краєзнавства та екскурсій для того, щоб юні туристи-краєзнавці брали участь в конкурсі-захисті на кращий обряд, звичай, традицію на тему: «Трійця трьома святами багата: квітами, травами й рум’яним літом» та в захисті науково-дослідних робіт .

Звичаї українського народу передусім пов’язані з традиційним світоглядом, який складався протягом багатьох століть і зберіг чимало ознак дохристиянських вірувань.Святкування Святої Трійці - це одна з найбільших церковних православних традицій. Служить символом очищення людської душі від усього поганого і злого.
Вважається, що в цей день Святий Дух у вигляді священного вогню зійшов на апостолів, принісши велике знання. Саме з цього моменту апостоли почали проповідувати, розповідаючи про справжній Триєдиного Бога.

Таким чином, як і в безлічі інших православних свят, церковні обряди і традиції святкування Трійці тісно переплетені з язичницькою історією. Але так як по суті своїй свята дуже схожі між собою, то й відзначати їх народ почав в симбіозі, не відокремлюючи православні обряди від язичницьких. Завдяки цьому ми отримали свято з древньою історією, цікавими традиціями та гарними обрядами, який, в той же час, наповнений філософським спогляданням і релігійним зміст.

Кожен район представляв обряди, присвячені святу «Трійці», в яких відображали святкування цього свята в їхньому селі,місті.

І-місце завоювала Кострижівська ЗОШ І-ІІІст. Заставнівського району, ІІ-е місця вибороли:Вижницький будинок дитячої юнацької творчості, Сокирянський центр творчості дітей та юнацтва, та Костинецька ЗОШ І-ІІІст. Сторожинецького району.

ІІІ-є місце посіли: вихованці Глибоцького центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

Працювала секція «Фольклор і етнографія», де відбувся захист науково-дослідницьких робіт, у якому від кожного району брав участь один учень.

І-е місце виборола Коваль Ольга, учениця Глибоцької гімназії за роботу «Чоловік без поясочка, як без обручика бочка», ІІ-е місце Зініна Юліана, учениця 8 класу, вихованка Сторожинецького ЦДЮТ за роботу «Писанки мережками – стали обержками», ІІІ-е місце завоювала Гончарук Наталія, учениця 8 класу Луковецького НВК Герцаївського району з роботою «Збереження та пропаганда традицій народним аматорським театром «Міоріца».

Конкурс на знання, традицій та обрядів та захист науково –дослідницьких робіт вихованців гуртків позашкільних установ області стали яскравим свідченням того, що в нашім краї зберігають та відроджують давні традиції. Учасники конкурсів засвідчили, що кожен регіон нашої області має свої особливості і їх потрібно зберегти у своїй первородній красі. Це повинно стати головним завданням районних та міських Будинків дітей та учнівської молоді, вчителів українознавства.



 

 

 

Переглядів: 554 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024