П'ятниця, 19.04.2024, 21:56















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Грудень » 2 » Віхи співпраці: Глибоцька гімназія – Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича
10:19
Віхи співпраці: Глибоцька гімназія – Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича

      28 листопада 2016 року увійде в історію  Глибоцької  гімназії, в історію гімназійного НТ «Гіперіон» як знаковий, надзвичайно важливий день, адже саме цього дня  на спільну розмову в актовій залі зібралися однодумці : школярі, які прагнуть самовдосконалення і бажають займатися науково-дослідницькою діяльністю, вчителі, які бажають допомогти своїм вихованцям у цій діяльності , керівництво освіти Глибоччини та Глибоцької ОТГ, які  завжди допомагають  у всіх гарних починаннях, батьки - члени батьківського комітету гімназії, які є нашою надією і  опорою, і  найповажніші гості –  вельмишановні  науковці Чернівецького національного університету ім. Федьковича , які досягли вершин у науці  і можуть нам всім реально допомогти  своїми мудрими порадами у  науково-дослідницькій діяльності .

Відкрите зібрання наукового товариства «Гіперіон»  розпочалося віршем «Посвята гімназії»  у виконанні  Бирук Єлизавети, учениці 4 класу,  є призером обласного етапу конкурсу «Юний дослідник».

 Гімн гімназії  на слова заступника директора гімназії з навчально-виховної роботи  Крючко І.П. прозвучав у виконанні  переможця обласного конкурсу «Буковинська зіронька», учениці  ІІІ гімназійного класу природничого профілю  Верхоляк Софії.

Директор Глибоцької гімназії Ю.Д.Блисенко представив гостей. Гостями глибоцьких гімназистів були  представники влади і очільники освіти Глибоччини : начальник управління  освіти і науки Глибоцької РДА В.І.Барарюк, завідуюч РМЦ  управління  освіти і науки Глибоцької РДА О.С. Намака, голова райкому профспілки працівників освіти Глибоцького району  С.І.Лазурко ,  методист РМЦ, куратор Глибоцької гімназії  В.Г.Швець, головний спеціаліст Глибоцького управління освіти А.І.Марчук , методисти РМЦ О.В.Блисенко і А.І.Герчак,  заступник голови Глибоцької селищної ради Глибоцької ОТГ  І.В.Веклич.

Приємно було бачити в гостях у Глибоцькій гімназії, у її НТ «Гіперіон»  високоповажних науковців Чернівецького національного університету – представників факультетів, з якими у нас заключено угоди про співпрацю: Гуйтора Миколу Миколайовича, кандидата політичних наук ,доцента,  заступника  декана факультету історії , політології, міжнародних відносин  ЧНУ ім. Ю.Федьковича; Чубрей Олександру Степанівну  - доцента кафедри економічної географії та екологічного менеджменту,  кандидата  історичних наук, викладача географічного факультету  ЧНУ ім. Ю.Федьковича; Торончука  Івана  Желувича –кандидата юридичних наук, доцента  кафедри Європейського  права та порівняльного правознавства юридичного факультету ЧНУ ім. Ю.Федьковича, заступника декана юридичного факультету; Скрипську  Ольгу  Василівну – доцента, кандидата  хімічних наук,  викладача  інституту біології, хімії, біоресурсів ЧНУ ім. Ю.Федьковича; Воробця Георгія Івановича  - доцента, кандидата  фізико-математичних наук інституту фізики і комп’ютерних технологій ЧНУ,   завідувача  кафедри комп’ютерних систем та мереж ЧНУ ім. Ю.Федьковича ; Баловсяка Сергія Васильовича -доцента, кандидата  фізико-математичних наук інституту фізики і комп’ютерних технологій ЧНУ, заступника декана інституту фізики і комп’ютерних технологій; Шкрібляка  Миколу  Васильовича  -доктора філософських наук, завідувача  кафедри  культурології, релігієзнавства та теології  філософсько-теологічного факультету ЧНУ ім. Ю.Федьковича; Чернегу Ірину Аркадіївну, заступника директора Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді ; Кондрюка Дениса Васильовича, викладача ЧНУ, керівника гуртка робототехніки.

Господарі закладу – школярі, члени ради наукового товариства гімназії,   представили свій навчальний заклад  і  НТ «Гіперіон». У візитці школярі розповіли про шлях «Глибоцька загальноосвітня школа  – Глибоцька гімназія», про досягнення гімназистів і новоствореного наукового товариства за три місяці існування :  участь у міжвузівській науковій конференції учнівської і студентської молоді «Культура харчування : економічний та медичний аспекти», яка проходила  в жовтні 2016 року в Національному університеті державної фіскальної служби України  м. Ірпінь Київської області; участь і призові місця у Міжнародній науковій конференції учнівської та студентської молоді  «Стан та перспективи розвитку регіональної економіки», яку проводив департамент освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ ,Університет ім. Штефана чел Маре (м. Сучава, Румунія)  8 листопада 2016 року; участь у І Всеукраїнському інтенсиві «Університет юних правознаців», який діє при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка ; успішна  участь учнів гімназії в обласному біологічному турнірі, у Всеукраїнському  турнірі  юних математиків; лідерські позиції  у Глибоцькому районі на ІІ етапі конкурсів, форумів, олімпіад; науково-дослідницька робота Коваль Ольги  удостоєна І місця  на обласній конференції «Моя батьківщина Україна»  і  представлятиме Буковину на державному рівні; проведення  днів науки.

 Школярі зауважили, що гімназія  - це перша сходинка в підготовці майбутніх дослідників, науковців, справжніх громадян нашої держави. І саме  НТ «Гіперіон» створює особливу атмосферу творчості, дружньої підтримки й уваги, широкого зацікавлення і прагнення до знань. Це допомагає реалізувати свої творчі вміння в науково-дослідницькій діяльності у різних галузях наук.

Зі словами поради і підтримки на нелегких стежках пізнання до учнів звернулися високоповажні гості. У своїх виступах науковці акцентували увагу , що початки співпраці між Глибоцькою гімназією і ЧНУ закладені саме начальником управління освіти і науки Глибоцької РДА Василем Івановичем  Барарюком, який вболіває за долю обдарованої молоді і допомагає  і школярам, і вчителям в реалізації  творчих планів.

Науковці ЧНУ побажали школярам творчих успіхів  , пообіцяли підтримку у  науково-дослідницькій  діяльності, запропонували користуватися матеріально-технічною базою своїх факультетів у експериментальній  діяльності .

Учні , батьки, вчителі  щиро подякували керівництву освіти Глибоччини , науковцям  ЧНУ  за поради, за мудрі настанови, за цікаву розмову, за те, що при всій своїй зайнятості вони знайшли час, щоб підтримати нашу гімназію, наше новостворене наукове товариство.

Науковці висловили надію на подальше  співробітництво.

«Підтримка дітей – це Божа справа, тож нехай  Господь віддасть вам сторицею!»- зауважив директор Глибоцької гімназії Ю.Д.Блисенко.

На згадку зустріч  школярі подарували шановним гостям  календарик на наступний рік із емблемою Глибоцької гімназії   і зауважили, що календарик постійно нагадуватиме науковцям , що у  Глибоцькій гімназії їх  чекатимуть кожної днини не тільки у 2017 році, але і в наступні роки, що у Глибоцькій гімназії є талановиті школярі, що потребують мудрої  поради  у підготовці   до написання науково-дослідницьких робіт.

Більш предметною була розмова гімназистів з науковцями  на засіданнях секцій наукового товариства «Гіперіон».

Сповнені вражень і окрилені до нових звершень  гімназисти  проводжали своїх  друзів –науковців, висловлюючи надію на нові зустрічі.

Лариса Вороніна ,

заступник директора Глибоцької гімназії

з науково-методичної роботи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 595 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024