Четвер, 18.04.2024, 12:01















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Червень » 10 » «Зупинися, мить, ти –прекрасна!»
11:49
«Зупинися, мить, ти –прекрасна!»

Це край мій Буковинський 
До болю український 
До згину дорогий! 
Я жадібно вбираю 
Його красу і силу духу. 
Потрібним хочу бути 
Хоч рядовим, 
Хоч стерновим, 
Хоч ниткою вітрила 
Земного і голосного корабля, 
Який пливе до сонця. 

   У наш час є актуальним і необхідним виховання поваги та любові до наших витоків, рідного краю, Батьківщини. Дорослу людину важко навчити любити свою країну. Виховання поваги до Батьківщини і до рідного обійстя треба починати змалку ще з родини, садочка, школи. У напрямку громадянсько–патріотичного виховання, формування національно–історичної свідомості молодого покоління ведеться робота у  Чагорській ЗОШ І-ІІІ ст. Традиційними у житті школи стали екскурсії-подорожі учнів мальовничими куточками рідної землі.  Під час  проведення навчальної практики та екскурсій учні 5-8 класів здійснили незабутню подорож на Вижниччину та Кіцманщину .

Розпочали ми свою екскурсію з музею природи, який знаходиться у селі Зеленів. Надзвичайно цікаву пізнавальну розповідь в музеї природи національного парку «Вижницький» провела пані Людмила Вакарюк. Під час екскурсії діти прослухали інформацію про історію створення цього музею. Особливо вразила розповідь про те, як учням разом з вчителем вдалось знайти кістки мамонта, який пролежав в землі 11-13 тисяч років.
Засновник музею, знаний Буковинський сподвижник Іван Федорович Вакарюк завжди наголошував, що наше життя і здоров’я залежать від екологічного середовища, в якому ми проживаємо. Усе в природі треба берегти…
            Наступним пунктом маршруту було село Чортория Кіцманського району, знане далеко за межами краю завдяки всесвітньо-відомому українському митцю – Івану Миколайчуку.
Екскурсію по садибі-музею І.Миколайчука провів племінник світоча українського поетичного кіно – Михайло Григорович Грицюк. Школярам було цікаво дізнатися про дитячі і юнацькі роки Івана Миколайчука, про його любов до рідної землі .

Духовно багатою була екскурсія до монастиря Святої Праведної Анни – розташованому на святому місці – "Анниній горі” у Вашківцях. З "Анниної гори” відкривається чудовий краєвид майже всієї долини Черемошу. Далі наш маршрут повернув на Вижницю.

 

 З Вижницею пов'язано ім'я відомого українського композитора Володимира Івасюка і вокально-інструментального ансамблю "Смерічка". Вижниця - батьківщина народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Т.Г.Шевченко Назарія Яремчука. Не могли ми не завітати до цього музею, адже учні нашої школи неодноразово проводили виховні заходи, які були присвячені пам'яті цього видатного співака.

  З нетерпінням чекали учні на зустріч з горами. На стику Вижницького і Косівського району Івано-Франківської області знаходиться перевал Німчич. З цього перевалу перед учнями  відкрилася дивна панорама гірської долини. Від побаченого у кожного з подорожуючих перехопило подих, хотілося вигукнути : «Зупинися, мить, ти –прекрасна!» У ці хвилини розумієш, що кращого уроку,

ніж сама природа, немає. Учні побачили у всій красі свій рідний край.

 Апогеєм подорожі став момент, коли хтось з учнів розпочав співати:«Ще не вмерла України ні слава, ні воля»,а решта учнів приєдналися до співу. Саме тоді переконуєшся, що такі подорожі сприяють вихованню національної свідомості школярів,  патріотизму.

  Особливі слова подяки хочеться висловити туристичній фірмі «Кураж», яка уміло підібрала такий туристичний маршрут. Подорож була цікавою завдяки досвідченому екскурсоводу Косташу Петру Володимировичу, який із захопленням розповідав учням  про перлини буковинського краю.

      Козачок Н.С.

      Писар О.Д.

                                                                                              

Переглядів: 730 | Додав: Ulia_RMC | Теги: «Зупинися, ти –прекрасна!», Мить | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024