П'ятниця, 19.04.2024, 21:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Червень » 10


Травень, весняне світання, 
Погляди наші дитячі.
 Радість і смуток прощання
 Ми в оченятах бачим. 
Всі ми доросліші стали 
І за чотири роки 
Дуже багато пізнали, 
Стали міцні і високі. 

     Час швидко лічить свої хвилини. Ось і перші 4 роки промайнули. А 4 роки – це 2904 уроки,  2 433 запальних перерв, 136  класних години, гори прочитаних підручників і книжок, списаних зошитів і чернеток, безліч конкурсів і змагань, свят і екскурсій, сварок і примирень. За 4 роки наші діти з’їли  400 кг  смачних булочок , стали важчими на  250 кг і  виросли на 7м 59 см. 

І зараз учні 4-А та 4-Б класу стають 5-класниками.

На святі прощання з початковою школою звучали звернення  до тих, хто поруч з ними був щодня  і ділив   радість і смуток, перемоги та поразки, гордість та розчарування. Як ви вже здогадались – це їхні  вчителі. Дякували тим, хто у сходженні шкільними сходинками  їх супроводжували  –  батькам. Доброю порадою, мудрим наказом направляли вони дітей. Легкою димкою суму  тьмяніли їх очі, коли інколи в  щоденниках  з’являлись погані оцінки або зауваження. Проте яскравими іскорками звеселялись вони, коли раділи  успіхам. 

Передали класоводи Гуцуляк Ольга Іллівна та Топало Наталя Валер'янівна в надійні руки класних керівників майбутнього 5 – А  та 5-Б класів   трішечки непосидючих, галасливих, проте талановитих, щирих і кмітливих випускників 4-х класів. 
Згідно акту передачі класні керівники отримали: 
-           29 учнів;
 -           середній вік – 11 років;
 -           дата народження – 1 вересня 2009 року;
 -           знак зодіаку – Діва;
-           улюблені уроки – фізкультура і математика;
 -           улюблений день – неділя.

         

Проглядів матеріалу: 530 | Завантажив: Жанет | Дата: 10.06.2014 | Комментарії (0)

   Ось і настало довгоочікуване літо, якого з нетерпінням чекали учні 4-А класу. Позаду ДПА і свято Останнього дзвоника. На завершення навчального року учні, разом з класними керівниками Лазурко С.Д. та Романюком В.М., здійснили ряд цікавих екскурсій. Спочатку відвідали вольєр  мисливського угіддя, де утримуються дикі кабани. Як дорослі звірі, так і маленькі поросятка, із задоволенням куштували хлібом, картоплею та кукурудзою, якими пригощали діти. Наступного дня відвідали підприємство «Галс ЛТД», яке відоме своєю продукцією далеко за межами не тільки області, а навіть держави. Дітям розповіли про підприємство, показали процес виробництва, а на складі готової продукції пригостили екологічно чистим, березовим з шипшиною соком. В останній день екскурсій, побували дома у сім᾽ї Гіжовських. Господиня розповіла і показала домашню колекцію екзотичних тварин. Учні з великим задоволенням розглядали великих жуків і павуків, серед яких є навіть ядовиті, ящірок та зміїв, а хто не побоявся, зміг доторкнутися до великого удава-альбіноса.

Попереду літні канікули, сповнені цікавими подорожами та екскурсіями, які для своїх дітей проведуть вже батьки. Веселого та змістовного відпочинку!

Проглядів матеріалу: 533 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.06.2014 | Комментарії (0)

Це край мій Буковинський 
До болю український 
До згину дорогий! 
Я жадібно вбираю 
Його красу і силу духу. 
Потрібним хочу бути 
Хоч рядовим, 
Хоч стерновим, 
Хоч ниткою вітрила 
Земного і голосного корабля, 
Який пливе до сонця. 

   У наш час є актуальним і необхідним виховання поваги та любові до наших витоків, рідного краю, Батьківщини. Дорослу людину важко навчити любити свою країну. Виховання поваги до Батьківщини і до рідного обійстя треба починати змалку ще з родини, садочка, школи. У напрямку громадянсько–патріотичного виховання, формування національно–історичної свідомості молодого покоління ведеться робота у  Чагорській ЗОШ І-ІІІ ст. Традиційними у житті школи стали екскурсії-подорожі учнів мальовничими куточками рідної землі.  Під час  проведення навчальної практики та екскурсій учні 5-8 класів здійснили незабутню подорож на Вижниччину та Кіцманщину .

Розпочали ми свою екскурсію з музею природи, який знаходиться у селі Зеленів. Надзвичайно цікаву пізнавальну розповідь в музеї природи національного парку «Вижницький» провела пані Людмила Вакарюк. Під час екскурсії діти прослухали інформацію про історію створення цього музею. Особливо вразила розповідь про те, як учням разом з вчителем вдалось знайти кістки мамонта, який пролежав в землі 11-13 тисяч років.
Засновник музею, знаний Буковинський сподвижник Іван Федорович Вакарюк завжди наголошував, що наше життя і здоров’я залежать від екологічного середовища, в якому ми проживаємо. Усе в природі треба берегти…
            Наступним пунктом маршруту було село Чортория Кіцманського району, знане далеко за межами краю завдяки всесвітньо-відомому українському митцю – Івану Миколайчуку.
Екскурсію по садибі-музею І.Миколайчука провів племінник світоча українського поетичного кіно – Михайло Григорович Грицюк. Школярам було цікаво дізнатися про дитячі і юнацькі роки Івана Миколайчука, про його любов до рідної землі .

Духовно багатою була екскурсія до монастиря Святої Праведної Анни – розташованому на святому місці – "Анниній горі” у Вашківцях. З "Анниної гори” відкривається чудовий краєвид майже всієї долини Черемошу. Далі наш маршрут повернув на Вижницю.

 

 З Вижницею пов'язано ім'я відомого українського композитора Володимира Івасюка і вокально-інструментального ансамблю "Смерічка". Вижниця - батьківщина народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Т.Г.Шевченко Назарія Яремчука. Не могли ми не завітати до цього музею, адже учні нашої школи неодноразово проводили виховні заходи, які були присвячені пам'яті цього видатного співака.

  З нетерпінням чекали учні на зустріч з горами. На стику Вижницького і Косівського району Івано-Франківської області знаходиться перевал Німчич. З цього перевалу перед учнями  відкрилася дивна панорама гірської долини. Від побаченого у кожного з подорожуючих перехопило подих, хотілося вигукнути : «Зупинися, мить, ти –прекрасна!» У ці хвилини розумієш, що кращого уроку,

ніж сама природа, немає. Учні побачили у всій красі свій рідний край.

 Апогеєм подорожі став момент, коли хтось з учнів розпочав співати:«Ще не вмерла України ні слава, ні воля»,а решта учнів приєдналися до співу. Саме тоді переконуєшся, що такі подорожі сприяють вихованню національної свідомості школярів,  патріотизму.

  Особливі слова подяки хочеться висловити туристичній фірмі «Кураж», яка уміло підібрала такий туристичний маршрут. Подорож була цікавою завдяки досвідченому екскурсоводу Косташу Петру Володимировичу, який із захопленням розповідав учням  про перлини буковинського краю.

      Козачок Н.С.

      Писар О.Д.

                                                                                              

Проглядів матеріалу: 730 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.06.2014 | Комментарії (0)

    Ось і закінчився навчальний рік. А далі – довгоочікувані канікули. Учні Йорданештської  ЗОШ I-IIIст. вирішили помандрувати і відвідати Хотинську фортецю.

  3 червня відвідали фортецю учні 2,3,4,7 класів під керівництвом класоводів та класних керівників: Іонець В.В., Божеску М.Ф., Ігнатуш О.І.

А 5 червня учні 5,6,8,10 класів теж вирішили провести аналогічну екскурсію під керівництвом класних керівників: Шкробанець Л.М., Лук’янюк  Е.І., Кирчу О.А.

Сьогодні Хотин  - одне з найбільших міст Чернівецької області, туристичний і культурний центр Буковини. Хотинська фортеця височіє на правому березі Дністра , в ній життя не припинялось до сьогодення. Історія фортеці вразила школярів. Далі вони відвідали монастир у селі Бояни Новоселицького району. Нашої радості не було меж.

Проглядів матеріалу: 573 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.06.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024