Вівторок, 19.03.2024, 04:41















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Січень » 11

Десять кращих методів релаксації для дітей   Від страху темряви до спроб впоратись із тиском однолітків – кожна дитина відчуває свої власні страхи, тривоги й переживає свої особливі стресогенні ситуації. Вам варто навчити дітей деяких з найбільш ефективних методів релаксації, щоб допомогти їм управляти їх щоденними стресами. Тим самим ви дасте дітям необхідні інструменти, які будуть допомагати їм протягом усього життя.

Десять чудових способів допомогти дітям розслабитись

Існує безліч методів, які діти можуть використовувати, щоби знизити рівень напруги й розслабитись. Кожний з них по-різному ефективний і сприймається індивідуально. Спробуйте для початку навчити дитину одного-двох із запропонованих далі методів, а потім поступово навчайте інших у міру її готовності.

1. Глибоке дихання. Глибоке дихання – це ефективний спосіб уповільнення природної реакції організму на стрес. Воно уповільнює серцевий ритм, знижує кров'яний тиск і забезпечує почуття впевненості. Цей простий метод підходить практично всім.

  • Вдихніть глибоко.
  • Затримайте дихання на мить.
  • Повільно видихніть.

​Продовжуйте дихати глибоко, поки не віднайдете почуття спокою.

2. Прогресуюча релаксація м'язів. Прогресуюча релаксація м'язів – це прекрасний спосіб зняти стрес. Релаксація досягається шляхом напруги й подальшого розслаблення різних груп м'язів тіла.

  • Обличчя – попросіть дитину наморщити ніс і лоб, ніби вона нюхає щось неприємне, а потім розслабити м’язи обличчя. Повторити три рази.
  • Щелепи – попросіть дитину щільно стиснути щелепи, ніби вона собака, який висить на кістці, а потім відпустити уявну кістку й повністю розімкнути щелепи. Повторити три рази.
  • Руки та плечі – попросіть дитину витягнути руки перед собою, потім підняти їх над головою й потягнутись якомога вище. Після цього нехай дитина опустить вниз і розслабить руки. Повторити три рази.
  • Кисті рук – нехай дитина уявить, ніби вона щосили стискає апельсин однією рукою, а потім кидає його на підлогу і розслабляє кисть і руку. Повторити три рази, а потім виконати вправу іншою рукою.
  • Живіт – нехай дитина ляже на спину і всього на мить максимально напружить м'язи живота. Потім нехай розслабить живіт. Повторити три рази, а потім виконати цю ж вправу стоячи.
  • Ноги й ступні – попросіть дитину стоячи втиснути пальці ніг у підлогу, ніби вона проробляє це з піском на пляжі. Нехай почергово вдавлює кожний палець у підлогу й розставить їх настільки, щоб відчувати напругу в ногах, а потім розслабиться. Повторити три рази.

​Виконуючи ці вправи, попросіть дитину спостерігати, як добре почувається тіло, коли вона розслабляє кожну його частину. Мета виконання цих вправ полягає в тому, щоб досягти повного розслаблення м'язів тіла.

3. Фізичні вправи. Фізичні вправи – це дієвий вид відпочинку. Ходьба, біг, плавання й активні ігри – це ті види вправ, які подобаються дітям. Однак не забувайте займатись під музику. Є багато прекрасних CD і DVD із вправами для будь-яких вікових категорій.

4. Візуалізація. Візуалізація також відома як метод візуально керованих образів. Ця техніка використовує уяву, щоб уповільнити мозкову діяльність і позбутись негативних думок і тривоги. Цей метод особливо ефективний після виконання прогресуючої релаксації м'язів і дозволяє спочатку розслабити м'язи, а потім заспокоїти розум. Уявлення за допомогою сили образного мислення прекрасного, спокійного місця – це один з видів візуалізації для зн ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 564 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2016 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 533 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2016 | Комментарії (0)

Перший мобільний додаток для вивчення української мови     Команда популярного освітнього проекту «Мова — ДНК нації» презентувала нову розробку — мобільний додаток «Mova» для вдосконалення знань з української мови. Додатком наразі можна користуватися на платформах iOS та Android. Згодом він стане доступним і для Windows Phone.

Додаток нагадає всім охочим основні правила українського правопису, познайомить із цікавими випадками вживання фразеологізмів та синонімів, роз’яснить наголоси і допоможе позбутися русизмів у мовленні. Для зареєстрованих користувачів доступні тематичні вправи.

Засновниця проекту «Мова — ДНК нації» Наталія КЛИМЕНКО підкреслила, що особливість проекту полягає в тому, що це перший додаток для вивчення саме українською мови. «Для вивчення іноземних мов є багато застосунків, а от для вивчення української не було. Ми вирішили це виправити, оскільки відчували таку потребу», — зазначила вона.

Безкоштовно завантажити «Mova» в Google Play та App Store.

pedrada.com.ua

Проглядів матеріалу: 534 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2016 | Комментарії (0)

    Найввічливіший день у році – 11 січня. Цього дня відмічається всесвітній день „спасибі”.
Ми чудово розуміємо значення гарних манер, їх необхідність у повсякденному житті, але найчастіше ми висловлюємо подяку ніби мимохідь, не замислюючись про її значення. А між тим слова подяки мають дивовижні властивості, але вимовляти їх не можна, коли людина знаходиться у роздратованому стані. Психологи вважають, що слова вдячності – це знаки уваги, вони є усними „погладжуваннями” і здатні зігріти своїм теплом.
Ми кожного дня говоримо один одному „дякую”, тому важливо пам’ятати, що справжня вдячність – це лише та, що йде від чистого серця.
Проглядів матеріалу: 527 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2016 | Комментарії (0)

        Новорічні та різдвяні  свята, найулюбленіші свята дітей та дорослих. Їх чекають з нетерпінням у кожному домі. Саме тоді ставлять ялинку, прикрашають її кульками та гірляндами, дарують один одному подарунки. 28 грудня в Тереблеченському ДНЗ відбулося Новорічне свято, насичене піснями, танцями,хороводами, загадками та художніми композиціями.   Діти  молодшої групи раділи приходу Діда Мороза та Червоній Шапочці. Старшим дітям святкувати з Дідом Морозом заважала Баба Яга. Усі діти  та дорослі залишились задоволені. За свої старання кожен малюк отримав від Діда Мороза новорічний подарунок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2016 | Комментарії (0)

    Дітки гарно підготувалися до свята: співали пісень,  вели хороводи, танцювали, розповідали вірші, грали ігри. На свято завітали Маша і Ведмідь, Бабуся - Ягуся, Зима, Сніговик,  Дід Мороз та Снігуронька . Всі казкові герої радо вітали та звеселяли малят. На завершення свята діти старшої групи продемонстрували Різдв’яний вертеп та заколядували. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 491 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.01.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024