Вівторок, 19.03.2024, 09:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Січень » 18

   18 січня в Купському НВК №2 відбулися загальношкільні батьківські збори. Під час яких було обговорено наступні питання:

  1. Про харчування учнів у ІІ семестрі.
  2. Про профілактику сезонних захворювань.
  3. Про особливості проведення ЗНО у 2016 році.
  4. Про висновки щодо проведення атестаційної експертизи Купського НВК №2.

В цілому збори пройшли в атмосфері ділового співробітництва батьків і школи.

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 480 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.01.2016 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 478 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.01.2016 | Комментарії (0)

59 героїв-добровольців, патріотів України загинули 19-20 січня під завалами з бетонного перекриття. Кажуть, герої витримали, не витримав бетон…

242 дні героїчної оборони Донецького аеропорту. Почалася вона із захоплення російськими загарбниками, чеченськими бойовиками будівлі аеропорту тоді ще мирного Донецьку. Повна дестабілізація міста, початок окупації, і лише мужність наших воїнів, скоординовані дії українських Повітряних сил, високомобільних десантних військ дозволили перетворити Донецький аеропорт на символ української мужності, оплот українського духу. Вся країна цінує, шанує і пам’ятає  українських героїв, весь світ вражений їх мужністю, за незламність їх назвали «кіборгами». Та це були не кінороботи, а живі люди, чиїсь сини, чоловіки, батьки. Мужні, чесні, сильні герої України.

 Тетяна Власова, «Я не кіборг – я вчитель історії»

«Я не кіборг – я вчитель історії.
Я багато читав про війни.
Тут таких, як я, – тисяч сто. І їм
Дуже хочеться бути вільними».

«Я приїхав туди, де ціляться,
Хоч ніхто мене не просив.
Я не кіборг – я хлопець із Вінниці.
В мене скоро народиться син».

«Кажуть, кожен тут буде, і був, і є,
Хоч соромляться – всі герої.
Я ж не кіборг – удома я був водієм
І ніколи не чистив зброю».

«Ми за тих, хто далеко десь там, внизу
Божеволіє від напруги.
Я не кіборг – я плачу, коли несу
Покалічене тіло друга».

Що нам культи осіб і чужих богів?
Вся країна із дня у день
Щиро молиться не за кіборгів – 
За звичайних своїх людей.

Тоді, саме завдяки героїчному прикладу захисників аеропорту, стійкості та мужності «кіборгів» ДАП став символом, який сприяв підйому бойового духу українських воїнів та відродженню війська. Це були наші українські герої. 90-й батальйон 81-ї бригади, який був сформований з добровольців, і підрозділи 80-ї бригади вгризлися в землю і під шквальним вогнем утримували те, що залишилося від нового і старого терміналу. Ризикуючи життям, рятуючи життя інших, надаючи медичну допомогу.

У народній пам’яті ці герої навіки залишаться славнозвісними «кіборгами», безстрашними і непереможними українськими воїнами. Кожен день, кожна хвилина, кожен подвиг має назавжди залишитися не лише в серцях рідних і близьких, а в серці кожного українця.

Саме завдяки стійкості кожного з «кіборгів» українським військовим вдалося зберегти і очистити дві третини Донбасу.

 

Проглядів матеріалу: 519 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.01.2016 | Комментарії (0)

       Найбільш довгоочікуваними святами нашого народу завжди були Різдвяні свята, яких чекали не тільки діти, а й дорослі. Розпочинались вони 7 січня святом Різдва Христового, а закінчувалися 19 січня на Водохреща.

 З метою розширення знань про святкування Різдвяних свят (різдвяні сімейні традиції колядування, віншування, вертеп, щедрування, посівання), формування усвідомленого ставлення дітей до свят, традицій свого народу, залучення їх до безпосередньої участі в святах, педагоги та дошкільники Кам'янського ДНЗ  провели цікаве та захоплююче дійство «Від Різдва до Йордана».

Господар та господиня запросили на святу вечерю, аж тут і колядники із зіркою, колядою та віншуваннями миру, здоров'я, радості, любові та злагоди.

  А на передодні свята Василя, на Маланку традиційно ходили маланкувати (водити Козу):

   Де Коза ходить, там жито родить,

Де Коза ногами – жито копами…

Головною людиною 14 січня був перший посівальник-хлопчик, який приносив до оселі щастя, здоров'я, надію на новий урожай.

І закінчуються  Різдвяні свята освяченням води 19 січня на Йордан, а бажаючі смільчаки занурюються у крижану воду:

 Ісус Христос охрестився у річці Йордані,

Він крокує нині у славі і шані.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 587 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.01.2016 | Комментарії (0)

  5 січня 2016 року гуртківці «Пішохідного туризму» Глибоцького  ЦТКСЕУМ  на базі Михайлівського НВК відвідали археологічний  та етнографічний  музей ім. Максиміліана Гакмана, в селі Опришени Глибоцького району. Екскурсію проводив директор школи та музею Боднарюк Микола Іванович, який розповів багато цікавого про історію створення музею,  цікаві експонати від епохи палеоліту до сьогодення. Юні гуртківці мали змогу ознайомитися з секцією  "Археологія”, де представлена одна з найбагатших колекції речей з палеоліту, Трипільської культури та археологічних пам’яток середньовіччя. 

  Увагу відвідувачів привертає і середньовічна зброя, яка знайдена на території села, стріли, списи, ядра  ХVIІ ст., мортира ХVIІІ ст. В музеї широко представлена історико-культурна спадщина села, району. Це все є невід’ємною частиною історії Буковини. В експозиційних залах відвідувачі можуть побачити різноманітний цікавий матеріал і декілька десятків експонатів, які є унікальними. Наприклад, в Археологічній залі зберігається Молдавська срібна монета Богдана ІІІ (1504-1517 рр.), залізна стріла VІІ ст. н.е.,зооморфні та антроморфні глиняні статуетки трипільської культури ІV-ІІ тис. до н.е., бронзові кільця, списи, рештки керамічного посуду різних культур. 

 Відвідувачам музею надзвичайно сподобалася екскурсія.

Гушул В.І., кер. гуртка «Юні туристи»

 

                                                                                 

     

                             

 

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.01.2016 | Комментарії (0)

    Зимові канікули – це чарівний час. Передноворічний настрій і очікування чуда обов’язкові супутники цих канікул. Усюди білосніжний і хрусткий, немов свіжоспечені вафлі, сніг, сама природа начебто завмерла чекаючи чарівництва. Ці зимові канікули видалися чудовими для учнів 1,3 та 4 класах Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. Вони побували у  казковому будиночку, сходили до великої міської ялинки. Також відвідали ТРЦ «DEPOT» та  новорічну ялинку у місті Сторожинець. Усюди панувала святкова атмосфера.  Учні разом з класоводами гарно відпочили.  Яскраві враження від добре проведеного часу назавжди залишиться у їхньому серці.

ЗДВР                                              О.Г. Кирчу

 

 

 

Проглядів матеріалу: 485 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.01.2016 | Комментарії (0)

    16 січня 2016 року в Йорданештській  ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися батьківські збори. Головне питання зборів – харчування учнів у 2016р. Директор школи Шапка Ф.А. ознайомив присутніх зі змінами до законодавства України щодо харчування учнів та запропонував шляхи вирішення даного питання. Також директор школи розповів батькам про хід проведення будівельних робіт у новій школі та попросив при потребі надати посильну допомогу у проведення деяких робіт шляхом толоки.

Про проведення профілактичних заходів, підвищення захисних сил організму під час сезонних захворювань виступила медична сестра школи Савюк Л.А.

Заступник директора з навчально – виховної роботи Шапка М.Г. виступила з питань реєстрації учнів та пробне ЗНО у 2016 році та зробила аналіз успішності учнів та відвідування учням школу у І семестрі 2015/2016 році.

У роботі зборів прийняв участь і виступив перед батьками Йорданештський сільський голова Лютик Г.Ф.

ЗДВР                  О.Г.Кирчу

Проглядів матеріалу: 453 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.01.2016 | Комментарії (0)

     Вже вкотре Глибоцький краєзнавчий музей гостинно відчиняє двері для усіх бажаючих пізнати традиції маланкування нашого краю.

 Школярі  Глибоцької ЗОШ , учні 10-А та 8-Б класів, не втрачають можливості  долучитись до скарбниці народних традицій краю, тому з радістю відвідують заходи, зорганізовані директором музею.  Замість привітання, як годиться, лунали колядки та щедрівки. Пані Анжела, як справжня господиня, щедро обдарувала колядників та запросила до гостини .

 Учні дізнались чимало цікавого про традиції маланкування, символіку кожного з персонажів переберії, особливості маланкування в різних селах району. А під кінець усі бажаючі отримали змогу спробувати себе у ролі маланкарів.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 442 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.01.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024