Середа, 08.05.2024, 11:03















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Травень » 01

   Для сучасних дітей, Чорнобильська катастрофа , є найтрагічнішою сторінкою в книзі їхнього життя. Тому й повинні вони знати правду про причини і наслідки цієї непоправної трагедії.

Як саме розкрити для дітей страшну правду сьогодення, яка гірчить полином і роз'їдає серця матерів, не даючи спокою ні вдень ні вночі, щоб не спопелити ніжну дитячу душу, не вбити віру в самих себе і любов до світу ? Чи варто ятрити рани які болять щоднини , щогодини і випікають віру і надію в щасливе майбуття? Та вони, ці янголята із трагізмом в очах, на жаль, бачать наслідки цього невигойного лиха і роблять певні висновки для себе самі. Діти Чорнобиля... Не в однієї матері омивається лице гіркими сльозами і чорніє світ ...
Чорнобиль - це урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас. Тому для школярів Червонодібровського НВК 26 квітня вчителем історії та українознавства Арманаш О.Д. та вчителем біології Коломійчук О.В. було проведено годину пам'яті «Чорнобиль : чорний спадок». Бібліотекарем Горло Н.С. організовано книжкову виставку "Чорнобильська трагедія".
Захід розширив знання учнів про Чорнобильську трагедію; було наголошено про потенційну небезпеку радіації, ознайомлено з інформацією про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Діти вчитимуться застосовувати в повсякденному житті елементарні радіаційно - гігієнічні навички; виховуватимуть почуття сприймання чужого болю як до свого, до загальнонародного горя – як до особистого, почуття любові до людини, до землі, до держави.

Проглядів матеріалу: 431 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.05.2017 | Комментарії (0)

   26 квітня 2017 року на базі Сучевенської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів фізичної культури на тему «Здоров'язберігаючий освітній простір у навчальному закладі».

З вітальним словом до учасників семінару звернувся директор школи Сучеван Ш. Г. Учні школи підготували цікаву презентацію про навчальний заклад, його історію та досягнення. Також учасники семінару відвідали Сучевенський етнографічний музей.

Вчитель фізичного виховання Тоненчук Р. М. презентував фізичну підготовку учнів 8-го класу під час уроку на тему «Легка атлетика».

У ході позакласного заходу «Спортивний туризм та його потреба в житті людини» педагоги стали учасниками майстер- класу «В'язання туристських вузлів», який провів вчитель фізичного виховання Тоненчук Р. М. Спеціалісти ЦКТСЕУМ Меленко О. В., Сисолєтина Г. І., Щур Р. В., Шевченко О. В. та Букатар Н. О. провели з учителями фізичного виховання естафету зі спортивного орієнтування та подолання «Смуги перешкод» з елементами пішохідного туризму.

По закінченню семінару відбулося обговорення, де всі гості мали змогу висловити свої враження від побаченого.

Підсумував роботу семінару методист районного методичного кабінету Лях М. Г., який подякував адміністрації та колективу за гостинність.

Проглядів матеріалу: 438 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.05.2017 | Комментарії (0)

       Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є най-важливішими функціями держави, справою всього українського народу. Оборона України, захисти її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні сили України. Тому сьогодні одним із основних завдань сучасної школи є підготовка юнаків до служби у лавах збройних сил України.

27 квітня 2017 року на базі Глибоцької гімназії відбувся районний семінар вчителів захисту Вітчизни з проблеми «Уроки захисту Вітчизни як один із шляхів спрямованих на підготовку молоді до захисту Української держави і служби у Збройних Силах України”.

Перший блок семінару відкрив директор Глибоцької гімназії Блисенко Юрій Дмитрович, який наголосив про важливість патріотичного виховання молоді до захисту своєї держави.

У семінарі прийняв участь Швець Василь Григорович,методист РМЦ, який висвітлив перед освітянами району питання щодо підготовки молоді до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки інших людей у надзвичайних ситуаціях, удосконалення проведення практичних заходів з цивільного захисту.

Згодом учасники заходу перейшли до практичної частини, під час якої присутнім були продемонстровані знання та практичні навички, здобуті під час вивчення програми предмету «Захист Вітчизни». Урок підготував і провів вчитель «Захисту Вітчизни» Урсу Валентин Михайлович.

Учні Глибоцької гімназії запросили учасників семінару на засідання круглого столу «Україна понад усе».а зустріч до школярів прийшли випускники гімназії , які проходили службу в зоні АТО: Ткачук Василь , Євчук Ігор, Кузик Дмитро та Сергеєв Андрій, а також був запрошений директор Корчівецької ЗОШ Чорнописький Ярослав Миколайович. Під час заходу гості розповіли про проходження служби в зоні АТО, дали вичерпні відповіді на запитання учнів.

Обмін враженнями, обговорення проблем та досягнень з організації заходів з військово-патріотичного виховання молоді відбулося під час круглого столу, в якому учасники семінару відзначили необхідність проведення таких заходів для налагодження співпраці та вироблення єдиних підходів у вирішенні проблемних питань сьогодення.

На завершення семінару-практикуму були прийняті рекомендації .

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 531 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.05.2017 | Комментарії (0)

    Відбулися вшанування переможців та призерів ІІІ дитячочої- юнацької ліги волейболістів та футболістів серед школярів Глибоцького району. Змагання проводяться за ініціативи Глибоцької районної ДЮСШ та підтримки управління освіти Глибоцької РДА.

Протягом 3-х місяців 16 команд загальноосвітніх закладів виборювали призові місця сезону 2016-2017 років. Було зіграно 24 гри з волейболу і 55 матчів з футзалу, в яких було забито 729 голів.

В урочистостях і нагородженні команд взяли участь начальник управління освіти Василь Іванович Барарюк, дирактор Глибоцької ДЮСШ Стрильчук Прокопій Григорович і легендарний футболіст, капітан першої збірної незалежної України з футболу 1992-го року, Юрій Григорович Шелепницький.

Команди посіли такі місця: 3-те місце з волейболу – команда Сучевенської ЗОШ, а у футзалі – команда Опрешенської ЗОШ.

Срібні нагороди отримами волейболістки Глибоцького ліцею та футзалісти Глибоцької ДЮСШ.

Переможцями чемпіонату стали волейболістки з Купського НВК і футзалісти Кам’янської ЗОШ. 25 років тому Юрій Шелептицитики вивів збірну України на перший матч незалежної України зі збірною Угорщини.

Юним спортсменам було приємно і відповідально отримати нагороди з рук почесного футболіста Буковини.

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 527 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.05.2017 | Комментарії (0)

   26 квітня 2017 року на базі РМЦ відбувся районний  семінар шкільних бібліотекарів на тему: «Взаємодія бібліотекаря з педколективом школи». Мета семінару: об’єднання зусиль педагогічних працівників та бібліотеки для формування у підлітків читацького інтересу.

Роботу семінару розпочала методист РМЦ Трошина Ніна  Василівна, яка  ознайомила  присутніх з планом роботи.
Продовженням семінару була візитка  Тереблеченської ЗОШ №1, Тереблеченської ЗОШ, Станівецького НВК,  Луковецької ЗОШ та  Тарашанської ЗОШ. Шкільні бібліотекарі продемонстрували фрагменти занятть з учителями початкових класів з питання «Розвиток читацьких інтересів учнів». Учасники семінару познайомились з електронною презентацією бібліотечного уроку «Шлях книги від давнини до сучасності», перегляд якої можна запропонувати учням під час Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек.
На семінарі було підкреслено, що головне завдання шкільних бібліотек району – цілеспрямовано працювати, розвивати інтерес учнів до знань, відроджувати духовність, традиції українського народу, виховувати патріотизм і високі моральні якості. Навчальний процес неможливий без книги та підручника, творів художньої літератури,

наукових і довідкових видань.

Закінченням семінару було вироблення методичних рекомендацій з даної теми під керівництвом   Трошиної Н.В. Семінар пройшов на високому професійно – методичному рівні.

Проглядів матеріалу: 447 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.05.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024