Середа, 08.05.2024, 21:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Травень » 12

     Українська та, мабуть, і світова медицина мають сьогодні жіноче обличчя. Адже основну частину медпрацівників середньої ланки складають саме жінки.  Та мало-хто знає, що практика залучення жінок до медичної справи досить молода. І вперше в історії вітчизняної та світової медицини  запровадив її видатний український вчений, геніальний хірург, анатом, педагог, громадський діяч – Микола Пирогов. Вчений розробив для медсестер інструкції, сформулював обов’язки старших сестер, чергових, сестер-господарок. У такий спосіб він звернув увагу громадськості на можливість та доцільність використання жіночих рук у медицині.

       Не лише руки, але й велике щире серце та потужний інтелект використовують сьогодні медичні сестри у своїй професійній діяльності.

      Трохи більше як рік медпрацівники шкіл, у зв’язку із реформуванням медичної галузі,  стали невід`ємною часткою  закладів освіти.  Когорта медперсоналу ДНЗ та ЗНЗ Глибоччини  складається із понад 50 медичних сестер та 2 медбратів.  У день професійного свята управління освіти приєднується до привітань медпрацівників шкіл та садочків: вважаємо, що сестринська справа – це мистецтво і наука, які вимагають професійних навиків, особливих  рис характеру, високої комунікативної культури, які ви активно плекаєте та застосовуєте.  

Висловлюємо вам найщиріші побажання:

Нині у день цей попросимо в Бога

Дати для медиків ліків Своїх:

Миру вакцину, щоб вірус тривоги

Вас подолати ніколи не зміг!

Цілющих пігулок стосунків взаємних,

Добрих ін’єкцій достатку у дім,

Мазь для душі, щоб усе неприємне

Не залишалось надовго у нім.

Бинт всепрощення

Й мікстуру натхнення,

Кілька систем професійного росту,

Адже бороти хвороби непросто…

Всім вашим справам вдалої пори –

Вітаєм з Днем медичної сестри!!!

Проглядів матеріалу: 1164 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 12.05.2017 | Комментарії (0)

Встеляйте квітами дороги, -

Вже проліски цвітуть, розмай,

В день незабутній Перемоги

Ми квіти кидаємо під ноги

Бійцям, що мир несли в наш край.

   День Перемоги – світле, радісне свято, але з присмаком солоних сліз та гіркотою втрат. Не випадково це свято припадає саме навесні, коли земля прокидається від важкого сну після зимових заметілей та випростовується із льодового полону, коли буйним цвітом розквітають тюльпани, голова паморочиться від настояного бузкового аромату.

9 травня 1945 року – ця дата закарбується у серцях народу навіки. Адже саме цього теплого травневого дня над чистим небом запалали салюти перемоги. Із року в рік народ відзначає свято Дня Перемоги з трепетом у серці та сльозами на очах. Нащадки свято бережуть пам’ять про подвиг свого народу.

Для школярів Черепковецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів цей день завжди особливий. Як і кожного року, напередодні 9 травня було проведено свято «Пісні обпалені війною» на честь відзначення 72 річниці Дня Перемоги в Великій Вітчизняній війні, в кожному класі пройшов традиційний урок Мужності, учні впорядкували пам’ятник загиблим воїнам.

9 -го травня відслужили заупокійний парастас, провели захід, на якому вшанували хвилиною мовчання тих, кого серед нас уже немає. Зі словами шани та подяки виступили учні 4 класу та вихованці дитячого садочка. На завершення учні школи,директор школи,сільська влада, настоятель храму та учасники АТО поклали квіти до меморіалу воїнів-визволителів, загиблого учасника АТО - Копачука Віталія Петровича. Пам'ятаймо нашу історію, шануймо пам'ять наших героїв і нехай у кожному українському серці закарбуються слова "Ніхто не забутий - ніщо не забуто".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 511 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2017 | Комментарії (0)

     8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

Ці дні присвячені пам’яті тих понад 60 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Дні пам’яті та примирення були проголошені рішенням 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 24 листопада 2004 року.

В Україні, так само як і в світі, відзначається День пам’яті та примирення, який встановлено згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Нове свято встановлене задля «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих». Вшановують цього дня воїнів, «жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни». Офіційне гасло пам’ятних заходів – «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо». Новим символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

У ці травневі дні учнями 8-9 класів Червонодібровського НВК, класним керівником Коломійчук О.В та вчителем історії та українознавства Арманаш О.Д. було організовано виховний захід "Пам'ять про війну як застереження від її повторення".

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 430 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024