Четвер, 09.05.2024, 02:17















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Травень » 19

    Сучасні навчальні заклади — відмінне місце для чудових ідей. Сьогодні ми продемонструємо вам кілька по-справжньому крутих знахідок з різних шкіл, дитячих садів, внз зі всього світу. Ох, як було б здорово, якби всі ці корисні відкриття були у всіх храмах передачі знань! Наскільки все було б простіше, зручніше і веселіше!

17 геніальних знахідок, які повинні бути в кожному навчальному закладі 

1. Періодична таблиця на стіні з фотографіями зразків

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Двері в кабінет математики

 

3. Парковка для скейтборду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 452 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

       Дошкільнята Кам’янського ДНЗ вкотре долучилися до святкування в Україні Дня вишиванки. В цей день традиційно одягаємо вишиванку, національний одяг українців.

Педагоги закладу провели з малятами пізнавальні конкурси, ігри, розваги,

в доступній та цікавій формі розповіли вихованцям, що вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка теж символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Експерти вважають, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок.

Домніка Балан, вихователь-методист закладу

Проглядів матеріалу: 593 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

     З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.
Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана.
9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі.
Три з половиною десятиліття тому на Міланському саміті 1985 лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати «День Європи».
У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.
До речі. У 1887 році в Закарпатті (яке тоді перебувало у складі Австро-Угорщини) у Верхнетісянській улоговині на правому березі Тиси було встановлено двометровий геодезичний знак, що позначає географічний центр Європи.
Координати цього географічного центру Європи: 47 ° 563" північної широти і 24 ° 1130" східної довготи.
В 2017 році День Європи в Україні припадає на 20 травня.
Проглядів матеріалу: 457 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

   Днями дошкільнята Кам’янського ДНЗ мали чудову нагоду переглянути дитячу  виставу про безпеку на дорозі зі спецефектами та магічними перетвореннями «Давайте жити дружно !» Актори Київського шоу-театру «Мультизірки» запропонували увазі дітей повчальну виставу, в якій дошкільнята були безпосередніми учасниками казкового дійства. Разом з героями вистави вони вивчали правила поведінки на дорозі, а в іграх з Світлофором, Лісовиком та Леопольдом мали можливість продемонструвати свою поведінку в різноманітних ситуаціях, що виникають на дорогах.

Протягом вистави в залі лунав дзвінкий дитячий сміх, гучні оплески та емоційні вигуки. Дошкільнята ще довго між собою емоційно ділились враженнями від цікавої та захоплюючої вистави. Щиро дякуємо режисеру Станіславу Бушуєву та акторам за чудову гру!

Домніка Балан, вихователь-методист закладу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 471 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

    Учні Слобідського  НВК шанують та бережуть традиції, обереги, звичаї та символи свого народу. Яскравим прикладом цього став День вишиванки 18 травня у стінах рідної школи.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 407 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1083 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

До вишиванки доторкнусь вустами

І черемшини пахощі вдихну.

Мов оживають маки під руками,

Росу дзеркальну я із них змахну.

І подих вітру і блакить озерця,

Зорю вечірню, вквітчану весну –

Усе це пригорну до свого серця,

сорочку вишиту вдягну.

Ольга Береза

Сьогодні, 18 травня 2017 року, відзначили День вишиванки у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні молодших та старших класів зі своїми вчителями прийшли цього дня до школи в вишиваних сорочках, які є своєрідним оберегом їхніх родин. Це - ще одна можливість зробити шкільне життя цікавішим. День вишиванки співпав з проведенням ДПА з румунської мови у 4-му класі і чарівні сорочки ніби підтримували школярів у виконанні складних завдань.

Це свято покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Воно символізує навернення нашого народу до своїх національних та культурних витоків.

ЗДВР Ауріте М.С.

Проглядів матеріалу: 474 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

   Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

18 травня в нашій школі відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі та персонал школи. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики.

Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

ЗДВР Урсу К.М.

 

 

Проглядів матеріалу: 490 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

     За вікном травень. Навчальний рік підходить до кінця. Але активна діяльність у школі у повному розпалі. Працюємо, готуємось до ЗНО, обмінюємося досвідом.

Ось і в нашій школі пройшов семінар вчителів початкових класів. До них на уроки завітали курсанти обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області під керівництвом Лілії Серафімівни Говорнян.

Хлібом – сіллю зустріли учні нашої школи гостей. З захопленням виступили школярі з невеликим концертом, вітали гостей.

Гостинно відкрилися двері у 3 і 4 класах. У четвертому класі гості відвідали урок математики. Антош Олена Іллівна підготувала дуже цікавий урок. Урок був проведений у формі конкурсу-подорожі «Подорож математичним океаном».

У третьому класі курсанти відвідали урок української мови. Учитель Ватаманюк Тамара Панталіївна показала свою майстерність опрацьовуючи тему «Робота з деформованим тектом» .

Проглядів матеріалу: 404 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

    Із знаннями свого родоводу, історії рідного краю починається людина. Мамина пісня, дідусеві казки, бабусина вишивка – все це родовідна пам'ять, в Україні немає оселі, де б не було вишитого рушника, серветки чи сорочки. Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символ здоров’я та краси, оберегом щасливої долі.

Саме сьогодні, 18 травня Привороцька ЗОШ розквітала білими цвітом сорочок. Родзинкою свята став парад вишиванок. Об’єднані любов’ю до своєї Батьківщини учні та педагоги школи взяли участь у акції «Одягни вишиванку».

Травневого дня на уроках української літератури учні дізнавалися про історію вишитої сорочки, про значення кольорів, які виникли для традиційного одягу у різних регіонах нашої України. Була організована виставка, присвячена вишивці. По класних кімнатах майоріли українські рушники. Учні із гордістю демонстрували принесені з дому реліквії. А ще шестикласники виконали практичну роботу з виготовленням сорочки-вишиванки. Душевно лунали пісні «Рідна мати моя», «Рушники» у виконанні Цинтар Тетяни. Взявшись за руки, ми показали любов до своєї Батьківщини.

Тож, де б ви не були і що б ви не робили, завжди пам’ятайте свою Батьківщину та тримайте її у серці, підтримуйте традиції та розвивайте культуру. Пам’ятайте Україна починається з нас.

Класний керівник 9-го класу - Трач К. І.


    Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
   У Червонодібровському НВК відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і весь НВК замайорів різнобарвними візерунками української вишивки.
В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі та персонал НВК.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 423 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

    18 травня в Тарашанській ЗОШ I-III ступенів відбулася святкова лінійка присвячена «Всесвітньому дню вишиванки» на якій учні 5-8 класів розповіли, що вишиванка є не тільки традиційним українським одягом, а й оберегом. Символи і кольори, які використовуються при вишивці, володіють певним змістом.

Всі учні та вчителі школи приєдналися до акції «Одягни вишиванку», а на завершення дня всі об'єдналися у флешмобі «Україна вишивана»

ЗДВР Станіцька Я.М.

Пед.організатор : Бужак А.Є.

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 397 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (0)

   Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Цього року день вишиванки припав на 18 травня. То з метою збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом Коровійська ЗОШ вже вкотре долучаються до масового святкування цього дня. Хоч свято не передбачає обов'язкових заходів, окрім одягання вишиванки проте завжди хочеться відзначити свято яскраво й цікаво. І сьогодні на подвір'ї школи всі учні школи разом з педагогами утворили ЖИВУ ВИШИВАНКУ в центрі якої з вишитих рушників учні зобразили Тризуб. Дійство було масштабне і всі отрисали задоволення від хороводів у формі вишиванки під українські пісні. Після чого кожен клас разом з класними керівниками влаштували фотосесію у вишиванках.

Фото класів можна переглянути за посиланням ->>>

https://goo.gl/photos/WSCnxtHKw4n2SmJL7

 

Проглядів матеріалу: 569 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 19.05.2017 | Комментарії (2)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024