Четвер, 09.05.2024, 01:03















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Травень » 22

    19 травня 2017 року відбувся семінар керівників ДНЗ та НВК з проблеми: «Імідж дошкільного навчального закладу: традиції та сучасність». Мета семінару: визначення складових поняття «імідж» та властивостей, які йому притаманні; визначення ролі методичної служби у формуванні позитивного іміджу дошкільного навчального закладу; вдосконалення особистісно-ділових якостей керівників та вихователів-методистів ДНЗ і формування вміння презентувати себе і свій дошкільний заклад.

Добірка матеріалів семінару, які були представлені керівникам ДНЗ та НВК, сприяли підвищенню теоретичного і практичного рівня усіх учасників, професійній самореалізації керівників ДНЗ, активізували творчу діяльність педагогів.

А далі учасники семінару мали змогу побувати у музеї гончарства, який знаходиться на Сокирянщині у селі Кобольчин. Іван Іванович Гончар, який є засновником музею, гостинно зустрів гостей-відвідувачів, цікаво розповів, демонстрував експонати народної старовини, а також провів майстер-клас по виготовленню гончарних виробів.

Всі учасники неначе здійснили подорож у часі, збагатили свої знання, зарядилися позитивом, почерпнули натхнення для подальшої праці.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 487 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2017 | Комментарії (0)

    В 2017 році День пам’яті жертв політичних репресій припадає на 21травня. Це День пам’яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні в наслідок політичних репресій комуністичногорежиму, спочатку з’явився в національному календарі країни наприкінці 90-х років і носив назву "День пам’яті жертв голодомору", відображаючи в своєму формулюванні одне з найтяжчих злочинів проти людяності тієї безжальної влади. Відзначався в четверту суботу листопада (Указ Президента України № 1310/98 від 26-го листопада 1998-го року). Потім, згідно з Указом Президента України № 1181/2000 від 31-го жовтня 2000-го року, цей пам’ятний День був перейменований і став називатися «День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій». Указом від 15-го липня 2004-го року №797/2004 було встановлено назву «День памяті жертв голодоморів та політічніх репресій». Надалі, згідно Указу Президента України №431/2007 від 21-го травня 2007-го року, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності, дні пам’яті жертв голодоморів та жертв політичних репресій виділили в окремі пам’ятні дати. «День пам’яті жертв голодоморів», як і колись, відзначається в четверту суботу листопада, а «День пам’яті жертв політичних репресій» - щорічно у третю неділю травня.

Щороку в третю неділю травня по всій Україні проводяться різноманітні заходи, присвячені пам’яті про ці страшні події. Напередодні ,17 травня, в Червонодібровському НВК вчителем історії та українознавства Арманаш О.Д. було організовано зустріч з донькою Вахнюк-Костеняк Марії Михайлівни (репресованої жительки села Червона Діброва ) Лікерією Стрільчук. Гостя поділилася болісними спогадами матері із страшного заслання в селищі Храмтау Актюбінської області, ознайомила з фото тих далеких подій. Також учні переглянули відео "Із забуття - у бесмертя" - інтерв'ю репресованих українців, які вижили та повернулися на батьківщину.

Майже в кожній українській родині можна знайти відбитки тих страшних подій. Ці рани не загоюються ніколи. Ми, нащадки, маємо зробити все, щоб Україна XXI століття була вільною та мирною.

 

Проглядів матеріалу: 581 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2017 | Комментарії (0)

Родина відтоді початки лічить,

Як муж камінням і паліччям

За звіром кидався вдогонь,

А жінка берегла вогонь.

На щире задушевне свято зібрались кілька поколінь родин учнів

3-Б класу Глибоцької гімназії. Зустріч саме 15 травня була невипадковою. Адже травень дарує нам сакральні свята - День матері та День сім’ї.

Родинна зустріч спливла на одному подиху. Зворушливо звучали вітальні слова директора гімназії – Блисенка Юрія Дмитровича. Вишуканим мереживом переплітались теплі дитячі вірші для берегинь домашнього вогнища, бабусь, більш строго і стримано – для янголів - охоронців кожного роду, дідусів, натхненно і піднесено – для найрідніших мам і тат. Мудрими порадами виховання ділилися Марина Миколаївна та Борис Іванович Березовські, Ауріка Петрівна Паламарюк дала настанови молодим родинам у здобутті азів батьківської мудрості. Василь Васильович Нікорич читав діалог з онучкою Елізою, а на решту бабусь чекало бліц-опитування «Дивовижне з життя онуків». Всі дали правильні відповіді, а це свідчить про досконале знання своїх маленьких чад.

Особливо трепетно звучали слова подяки сивочолій частині родини від молодих батьків, яких мали честь представляти Юліана Георгіївна та Віктор Георгійович Личак. Вони піднесли пахучий коровай бабусям і дідусям, який згодом було розділено між усіма поколіннями шкільної родини.

Діти не підвели дорогих своєму серцю людей. Гарячими оплесками присутні віддячили школярикам за майстерно виконані пісні та танці. Лунали різножанрові композиції: від народних до сучасних пісень. Родзинкою заходу стали співаночки у виконанні сестричок Зайцевих. Директор гімназії Блисенко Ю.Д. вручив гурту «Жевжики»(керівник Крайський О.М.) два дипломи в номінації « Талант року». Завершальним акордом родинного свята стала пісня, яку написала випускниця школи О.Первова-Рошко «Ми за мир».

Як мудро влаштовано світ. Серед усіх геніальних винаходів людства одне з провідних місць займає саме сім´я, родина. В Україні говорять: «Без сім´ї немає щастя на землі». Сьогодні хочеться закликати усіх живущих: «Цінуйте кожну СВОЮ мить! І дорожіть нею ще більше, коли проводите її з родиною. Пам'ятайте: час ні на кого не чекає.
Вчорашнє - це вже історія.
Що буде завтра - таємниця.
Сьогодення - це дарунок.
Сподіваюсь, що для всієї великої шкільної родини свято «З родини йде життя людини» стане дарунком долі, який надовго залишить світлий спомин у душі.

Класний керівник – Крайська Д.Г.

 

Проглядів матеріалу: 455 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2017 | Комментарії (0)

    Урочисте відкриття дитячого спортивного майданчика за участю представників фонду Кличко, голови держадміністрації Глибоцького району - Придія Г.В., голови районної ради - Панчука П.В., начальника управління освіти Глибоцької РДА - Барарюка В.І., сільського голови - Остафійчука П.Р. та директора ліцею - Чаплі Д.П.

ФОТОАЛЬБОМ

Проглядів матеріалу: 487 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2017 | Комментарії (0)

    Міністерством освіти і науки затверджені орієнтовні вимоги до проведення школами державної підсумкової атестації учнів у системі середньої освіти. Документом визначено зміст і особливості проведення шкільних іспитів у цьому навчальному році.

У 2017 році строки проведення ДПА у початковій та основній школі визначатимуться шкільними педагогічними радами, а учні 11-х класів складуть випускні іспити у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Атестація учнів 4-х та 9-х класів буде проведена за місцем навчання школярів та виключно у письмовій формі. Завдання для проведення іспитів укладатимуться вчителями.

У школах або класах, у яких вивчення предметів здійснюється мовами національних меншин чи іноземними мовами, державна атестація може складатися мовою вивчення предмета.

Державна підсумкова атестація у початковій школі (4 клас) проводиться з трьох предметів: української мови, літературного читання та математики. У школах з навчанням або вивченням мов національних меншин учні можуть додатково проходити державну підсумкову атестацію з четвертого предмета: мови національної меншини.

Державна підсумкова атестація в основній школі (9 клас) в 2017 році буде проведена з трьох предметів: української мови, математики та предмета за вибором педагогічної ради школи з одного із навчальних предметів: української літератури, зарубіжної літератури, іноземної мови, історії України, всесвітньої історії, правознавства, географії, біології, хімії, фізики або інформатики.

У загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням або вивченням мов національних меншин третім предметом ДПА можуть бути мова національної меншини або інтегрований курс «Література».

Державна підсумкова атестація у старшій школі (11 клас) проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання з 23 травня по 16 червня 2017 року з трьох предметів:

1) українська мова;

2) математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття); випускники можуть обирати один з цих двох навчальних предметів незалежно від профілю навчального закладу;

3) предмет за вибором учня з одного із навчальних предметів: біологія, хімія, фізика, географія, іноземна мова, математика, історія України (період ХХ – початок ХХІ століття).

Учні, які другим предметом для проходження ДПА обрали математику, можуть обрати для проходження ДПА з третього предмета історію України і навпаки.

У школах з навчанням або вивченням мов національних меншин проведення державної підсумкової атестації з навчального предмета «Мова національної меншини» здійснюється відповідно до вимог наказу МОН від 20.10.2016 № 1272.

Для визначення оцінок за ДПА зараховуватимуться результати виконання всіх завдань сертифікаційної роботи ЗНО або її частини залежно від предмета. Інформація про перелік завдань, результати виконання яких зараховуватимуться як оцінка за ДПА.

Випускникам шкіл, які у поточному навчальному році отримали міжнародний сертифікат мовного іспиту рівня B-1 – для загальноосвітніх навчальних закладів, B-2 – для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов, результати іспиту з іноземної мови за бажанням зараховуються як результати ДПА і у додаток до атестата буде виставлена оцінка 12 балів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2017 | Комментарії (0)

     Український центр оцінювання якості освіти звертає увагу учасників зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, що відбудеться 23 травня, на необхідності самостійно роздрукувати запрошення-перепустки для участі в тестуванні.

Запрошення містять інформацію про місце проведення тестування кожного абітурієнта, а також є одним з необхідних документів для допуску до пункту тестування.

За інформацією УЦОЯО, станом на 19 травня лише 70% учасників ЗНО роздрукували запрошення-перепустки для участі в тестуванні.

Запрошення-перепустки розміщені на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Доступ до інформаційної сторінки – за номером і пін-кодом сертифіката, указаним у ньому.

В Українському центрі оцінювання якості освіти наполегливо радять учасникам ЗНО не зволікати із роздруком запрошення-перепустки.

Увага! Запрошення-перепустки надсилатися поштовим зв‘язком або на електронну скриньку не будуть.

Для отримання оперативної інформації про завершення навчального року та перебіг ЗНО приєднуйтесь до сторінок Абітурієнт та Освіта.ua у Facebook.

Роздрукувати запрошення на ЗНО

Проглядів матеріалу: 531 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2017 | Комментарії (0)

    В Україні розпочалось пілотування PISA-2018. У ході пілотування буде перевірено, як працюють інструменти дослідження в Україні. У підготовчому етапі проведення PISA-2018 візьмуть участь близько двох тисяч учнів і студентів з понад 40 навчальних закладів.

Доступ до електронної бази з питань освіти обмежать. Призупинення доступу пов'язано зі зміною програмного забезпечення та здійсненням технічних заходів, спрямованих на створення умов якісної роботи під час навантажень в ході вступної кампанії.

ЗНО у магістратуру з права відбудеться 3 серпня. МОН затверджено Положення про проведення єдиного фахового іспиту з використанням технологій ЗНО для вступу до магістратури. Документ визначає порядок організації та проведення єдиного вступного тесту.

Виші зможуть отримати ліцензії дистанційно. Міністерство освіти і науки планує запустити прозорий сервіс ліцензування вишів через Єдину державну електронну базу з питань освіти. Представникам навчальних закладів не потрібно буде возити папери до МОН.

Майбутнє за змішаною освітою, - Гриневич. За словами міністра, змішане навчання, коли навчальний процес проходить як у онлайн, так і стаціонарно, надає дітям можливість навчатись у найкращих учителів, а педагогам – перейняти нові методики та урізноманітнити навчання.

ЗНО має орієнтуватись на компетентності, - міністр. Лілія Гриневич висловила переконання, що зовнішнє незалежне оцінювання має бути зорієнтоване на перевірку компетентності, а не точкових знань випускників шкіл і правильного відтворення ними дат і термінів.

Процедури проведення ЗНО стануть жорсткішими. Будь-який абітурієнт, який використовуватиме мобільний телефон або інший технічний засіб, спроможний знімати зміст завдань з паперових носіїв, буде одразу вилучений з аудиторії без права перескладання тесту.

Напередодні зовнішнього оцінювання:

Усе, що необхідно знати про тест ЗНО з української мови і літератури. 23 травня стартує основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року. Цього року програму проведення ЗНО розпочинає обов'язковий для усіх випускників тест з української мови і літератури.

Учасникам ЗНО необхідно роздрукувати запрошення. УЦОЯО звертає увагу учасників тестування на необхідності самостійного друку запрошення на ЗНО, яке містить інформацію про місце проведення ЗНО та є одним з документів для допуску до пункту тестування.

Безкоштовний посібник для підготовки до власного висловлення. Завдання з розгорнутою відповіддю - одне з найважливіших завдань у тесті ЗНО з української мови. Освіта.ua пропонує збірник матеріалів стосовно того, як краще діяти на написанні власного висловлення.

Тести ЗНО онлайн з української мови з коментарями. Освіта.ua пропонує всім, хто готується до іспиту, безкоштовний сервіс, що містить завдання тестів, правильні відповіді, а також ґрунтовні пояснення фахівців до правильної відповіді кожного із завдань тесту.

Не таке страшне ЗНО… Психолог про стрес від іспитів. Психолог Наталія Борисова розповідає, як не створювати додаткового стресу для учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Проглядів матеріалу: 466 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.05.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024